x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: סקירה ליום חמישי 15.03.202 יציאה מהלם קרב

Hybrid View

סקירה ליום חמישי 15.03.202 יציאה מהלם קרב

בוקר טוב לכולם בריאות זההההההההה העיקרררררררררררר הפרנסה תבוא גם .
    סקירה ליום חמישי 15.03.2012 {אחרי יום רביעי המשוגע} אתמול קיבל משמעות.
    אתחיל קודם ביציאה מההלם שאחז את כולנו אתמול , זה הפתיע את כולנו נכון ,
    אבל בואו נחשוב מה קרה לכלכלה שביום אחד השתנתה???? כלום ומה שעשה את כל הבלגן,
    זהו נגיד בנק ישראל שהחליט להקל על הבנקים ולשחרר מעט את החבל מהצוואר ,
    מדד הבנקים מהווים כשליש מערך מדד המעוף , אך זו לא כל הסיבה , כי המשך העליות ,
    זה כבר כדור שלג שנגרם ע"י תופעת סקוויז {בשבילך מורן 1979} ומה הי תופעה זו .
    תופעת סקוויז הינה סגירת פוזיציות קולים שנכתבו במחירים נמוכים , ובזמן שהקולים עולים
    ב – 300% עד 1000% הכותבים נכנסים לבעיית בטחונות , והבנק מאלץ אותם לקנות חזרה את הכתיבה שכתבו קולים , אז הדרישה {ביקוש} לקולים עולה , המחיר עולה , וכך נוצר כדור שלג ,
    וזהו הפירוש של תופעת סקוויז . הדבר נכון גם לגבי פותים ,
    אציין מס' דברים שנעלמו מעייניהם של החברים מי שיחזור לסקירות קודמות , נתתי הדמיה של
    מצב הפוזיציות {או מפת השקרים } וזמן רב כתבתי שהמצב האידאלי לרווח מקסימלי היה בין ,
    1080 ל 1120 , הכותבים שיפרו עמדות והורידו את מרכז הכובד { עיקר הרווח } מ – 1120 ,
    לרמה של 1110 למעלה ו – 1070 למטה .
    ועכשיו הפתעה שבטוח אף אחד לא שם את ליבו לכך !!!!!!! שווי האוכפים סביב הכסף ,
    1090 , 1100 , 1110 = שווה הבוקר פחות מאשר אתמול 10560 לעומת היום 10210
    מה שאומר מי שלא הזיז את הפוזיציה שלו , לא ניזוק אפילו הרוויח , ואני מדבר על כתיבת
    קול 1130 , 1140 למעלה , וכתיבת פותים 1050 או 1040 למטה .
    לא כך הדבר כי קבוצת כותבים הייתה כל כך שאננה , ובטוחה ברצועת מסחר 1070עד 1100
    והיו כאלה שכבר כתבו קולים 1100 , דוגמא : בבוקר היה שווה =795 שקל , הגיע בגבוה ל – 3240
    אז אתם מבינים כרגע מדוע בנק סוגר פוזיציות , או מאלץ כותבים לקנות חזרה את הכתיבות.
    אני חייב הסבר מדוע אם כך האוכפים דווקא ירדו , עם שינוי כזה במחיר ???
    ההסבר פשוט על חשבון ירידה בערך הפותים + שחיקה שהחלה לתת אותותיה במחיר האופציות.
    עוד הסבר קצר מה גורם לסקוויז הם תעודות הסל שחייבים להתכסות מול שינוי במדד ,
    וכל תזוזה לכוון כלשהו מאלצת אותם להתכסות , זה אומר שהם חייבים לקנות נכס בסיס ,ולהתאים את המחיר לשווי התעודה .
    מכאן מה הלאה ?? האמת חצויה ומסורבלת , מבחינת המוסדיים המצב טוב שהמדד יעלה ,
    וסוף סוף אפשר להציג תשואות חיוביות , ולעצור את הפדיונות שסבלו מהם .
    מבחינת קבוצת כתבנים המצב רע בהחלט לפי דעתי יחכו לשעת כושר , ושוב אם יורדיו את המדד
    זה יהיה שוב כואב בצד השני .הכתבנים ילבו ירידות , ותעודות הסל יעזרו להם בריצה אחרי הזנב.
    חול בכלל טסים לשחקים בלי מעצורים , וכבר ציינתי אין סיבה נראית לעין למצב , ואני צופה תיקון
    בחול , שאלת המיליון מתי וכמה ??? כל זמן שהכסף זול , ויש מעורבות ממשלתית קשה לנחש מתי.
    למי שרוצה לדעת אתמול לא הייתה מעורבות של שחקנים לנסות להוריד את המדד , כי המאמץ שלהם לא היה עוזר , מדד הבנקים טיפס 6.5% ולהתנגד לכך צריך הרבה מאוד כסף , ועוד נהפוך
    הוא הם היו עסוקים דווקא בקניית קולים וליבוי המגמה .
    אם מסתכלים על מחיר הגבוה של הקולים ומחיר הסגירה הם השילו כ 1000 שקל מהגבוה ,
    מה שאולי מרמז על המשך , אין לי ספק שהמצב לא ימשיך כך , הקפיץ השתחרר רחוק מידי ,
    40 נק' שינוי מהבסיס עד לגבוה , לא ראינו מנובמבר , זה טיבעה של הבורסה , אתה עובד חצי שנה
    אוסף כמה לירות , ביום אחד אתה מחזיר הכול עם ריבית .
    מדד 1111 הוא מספר ממזר כל פעם שהגענו אליו היה שינוי דרסטי , סטטיסטית 5 פעמים עלינו ,
    6 פעמים ירדנו חזק , לפי הערכתי אני צופה תיקון למטה , אם לא היום , יום ראשון הוא הכי נוח,
    כי אין שום השפעה חיצונית , וגם השחיקה תעשה את שלה.
    מעל 1100 המדד פרץ את רצועת הדשדוש : 1070 עד 1095 , הכול פתוח מהיום , לא רוצה לנחש ,
    מה יהיה כשאיני בטוח , רק ירידה מ 1092 יבוא תיקון למטה , כרגע הכול מראה כוון מעלה .
    רמזים : במדד 1100 אם נגיע לשם ? קול ופוט 1100 יהיו שווים בערכם = 1540/1560.
    במדד 1120 אם נגיע לשם ? קול = 2860 פוט 1100 = 790/810 .
    עוד עניין בעייתי בנושא כתיבות הסטייה ירדה לכוון 17-18 כך שהפרמיות נמוכות , ומסוכן לכתוב ,
    מה שכדאי יותר הוא קניות במצב זה , מה לקנות ??? קטונתי
    תודה לכולם נקווה שכולם ירוויחו באשר הם
    אין אני נביא בין נביא , הולך עם הזרם , ולא נגדו
    אמסלם שמעון גולד סיגנל.

תודה,
    נאחל הצלחה לשחקנים...

יום רביעי המשוגע-
    זה כנראה היום של הנגידים עם ההברקות שלהם..
    גם לפני כ4 חודשים היו עליות של 4% כשכל נגידי אירופה החליטו על הגדלת הנזילות של הבנקים וזה היה ברביעי...

תודה על הסקירה שמעון,

שיהיה יום טוב

שמעון הכריש ,תודה רבה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות