x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: איזי אנרגיה אגח א

איזי אנרגיה אגח א

דעתכם על האגח הנ"ל ?

האם ישלם בסוף החודש הזה ?

במקרה הרע ידחה בעוד חודש עד סגירת העיסקה.

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=720573

הא !

זה כבר משעשע. בתקופה שבה עשיתי בדיקה לישראלום, בדקתי גם את איזי אנרגייה. גם לגבי איזי איני זוכר את הפרטים ובכל מקרה בזמנו החלטתי לא לגעת באגח. עד כמה שזכור לי (מאוד בעירבון מוגבל), הגעתי למסקנה שמבנה החוב מאוד בעייתי למחזיקי האגח ולכן בסופו של יום החוב לא ישולם (כמובן שהניתוח היה אז). גם פה, מבטיח לבדוק לאחר הדוחות ולחזור עם מסקנות (למעט מקרים מאוד מיוחדים - כדוגמת צאם - איני נחשף לאגחים חדשים בקרבה כל כך גדולה לדוחות).

בברכה,

הי
    גם אני בדקתי מספר ימים לפני היום הקובע לתשלום המקורי, והתלבטתי בגלל מיקום תחנות הדלק לא במקומות מרכזיים.
    כמו כן חוסר מזומנים וקושי בקבלתם.
    בקשת החברה לדחות ביום 1 את יום הקובע, מה הסיבה ? האם ביום הקובע החברה צריכה להפקיד כסף בידי הנאמן?
    למעשה יש לחברה אפשרות לדחות תשלום הקרן לאפריל, ע"פ אשור אספת בעלי אג"ח.
    לכן האם הבקשה לדחות ביום אחד בלבד מלמד כי החברה אמורה לקבל כסף (מכירת תחנות וחכירתם מחדש)?
    תשלום של 33% מהקרן קורץ לי מאד.
    אשמח לתגובתכם.

pirate - לבדוק אחרי הדוחות זה אחלה אבל האטרקטיביות של האגח הנ"ל זה תשלום של 33% מהקרן עכשיו אם ישולם, האקס ב 19/03 אם לא ידחה שוב.

אהלן reem,

כן, ייתכן שאתה צודק. אך אני אישית לא מאמין בכך. אם בזמנו הגעתי למסקנה שלא כדאי לשים אגורה על האגח (ואני משקיע מאוד לא סולידי ולפעמים שם כסף על אגח רק לצורך מעקב), אומר משהו על מה שחשבתי עליו. על אגח כזה לא אשים כסף (תהייה אשר תהייה ההזדמנות) ללא מידע עדכני. כמו שנאמר, אינני סוחר ואיני פועל כסוחר.
    כעת, תוסיף לכך את המידע שכולם יודעים את אשר אתה יודע והאגח עדיין ב-60 אגורות ללא קונים. מה לדעתך יקרה לאגח כזה ביום ה-X. אני אעז להסתכן ולאמר שתראה נפילה יומית מעל 20% (ראה אגח טאגור) ובהמשך תראה אותו מגיע ל-35 ופחות מכך. אם אתה מאמין ששווה לקנות אותו לפני הפדיון (שגם הוא בספק) אז על אחת כמה וכמה לאחר שיצנח ב-50%.

צר לי - not my cup of tea.

ובכל מקרה,
    שיהייה לך בהצלחה.

רק לחדד נקודה שנגע בה החבר פיראט, אם האגח אטרקטיבי היום סביר להניח שיהיה יותר אטרקטיבי לאחר התשלום.
    לפני כחודש אלביט הדמייה אגח א עמד בפני תשלום קופון דומה והחלטתי שהוא אטרקטיבי לרכישה.כיוון שידעתי שהאגח יפול ביום התשלום התלבטתי אם לקנות אותו לפני או אחרי. האגח נתן מרווח ביטחון של בערך 20% שע"פ החישוב שלי היה גבולי ולכן החלטתי לרכוש כמות קטנה ולראות איך יגיב האגח בתשלום. האגח שילם וביום ה X, נפל יותר ממרווח הביטחון והתשואה על האגח עלתה. לאחר התשלום קניתי כמות נוספת בתשואה גבוהה יותר.
    תוסיף את הסיכון שהאגח אולי לא ישלם ותגיע למסקנה שכדאי לקנות אחרי התשלום ואולי אף לחכות לדוחות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

המודל העיסקי הוא מחורבן למדי. התנודתיות בנפט דופקת את הפעילות ומבנה החוב מסוכן מאוד לבעלי האגח (כנראה אותה מסקנה אליה הגעתי בעבר). שומר נפשו ירחק - לדעתי הסיכויים לאבד את כל הכסף גבוהים מאוד.

איזי אנרגיה אגח א - דחיית התשלום ל 16/08 וקבלת הלוואה של 500 אלפי ש"ח מהבעלים אלי זהבי (הלוואה נחותה בתנאים טובים).

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=732934

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות