x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 22

נושא: ישראלום אגח ו

ישראלום אגח ו

דעתכם על האגח ?
    תשואה 28% מח"מ 1.76 ותשלום של 16.67% מהקרן בסוף החודש הזה (החזר השקעה של 29%)
    בעלי השליטה ברונפמן ופישר, קצת שנויים במחלוקת בשוק.

הלו reem,
    צר לי - איני מכיר. עשיתי בזמנו (לפני שנתיים) ניתוח לחברה ואז החלטתי לא לגעת בה. איני זוכר על מה ולמה. אבדוק אחרי הדוחות ואעביר חוות דעת. אם יש לך עוד אגחים שנראים על פניו מעניינים, אנא המשך לפרסם ואנסה לבדוק.

בברכה,

הבעיה העיקרית שבקושי יש מסחר באגחים של החברה הזאת.

ואם התשלום יתבצע לאגח ו' בסוף חודש זה, זה דיי יבטיח תשלום של 25% מהקרן לאגח ה' במאי - חומר למחשבה.

המרחק בין התשלומים באגחים של אמפל היה קצר יותר ועדיין אגח ב לא שילם - עוד חומר למחשבה
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

קראתי את הדוח ולטעמי נשאר רע כשהיה.

שני הנכסים העיקריים של החברה הם שופרסל ופאלאס תעשיות. שופרסל, עקב עליית מודעות הציבור, אינו glik כזה גדול anymore ופאלאס העוסקת ב-LowTech נמצאת בתחרות הולכת וגוברת מול שווקים עם כח אדם זול ושום ייתרון תחרותי. במילים אחרות - לדעתי החברה goes down. בעלי השליטה המפוקפקים וההון העצמי השלילי גם הם לא מוסיפים על תחושת הנוחות. לטעמי - שומר נפשו ירחק.

בברכה,

חברים מה אתם אומרים על אג"ח ד'?

משלם 1/3 קרן ו-6.75% ריבית בסוף אוקטובר וההצמדה של הפארי עומדת על כ-1.21 שזה אומר החזר של כ-45 אגורות ברוטו.
    בנוסף היתרון של האג"ח הוא שיש לו שיעבוד צף אחרון בדרגה על נכסי החברה - מה שאין ל-2 הסדרות האחרונות למרות שבמקרה של דיפולט הבנקים וקרן המינוף יקרעו כל מה שזז שם.
    כמו כן נראה שהחברה די עומדת בדוח התזרים החזוי שלה ראו לגבי מימושי נכסים בעיקר.

לגבי בעל השליטה - אני יודעת שהוא לא כל כך אהוד בשוק אבל יש התחייבות שלו + ערבות לבנקים לשנתיים לתת לחברה גב לפרעון חובותיה.
    כמו כן אין לשכוח שברונפמן הוא בעל השליטה בדיסקונט והוא לא יכול להרשות לעצמו הסדר חוב/תספורת שכן זה עלול לסכן את האישור שיש לו להחזיק במניות הבנק.

יש דעות?

ג"נ: מחזיקה מנה מהסדרה (אג"ח ד')

בברכה
    נערך לאחרונה על ידי mimi100, 31.07.2012 בשעה 23:24

הי mimi,

אני כותב מזיכרון (לא מזמן בדקתי את הדוחות לצורך כתיבת התשובה ל-reem).

יש לי בעייה עם כל אגח שקשור לישראלום. הנכסים שלה מתומחרים ביתר (ולגבי פאלאס - אינני מאמין שאפשר להרוויח בה), התזרים השוטף (בניגוד למימושים חד פעמיים) מחורבן ועוד יורע בהמשך (עקב המחאה החברתית והמלחמה הקמעונאית) וגם כך ההון העצמי מאוד שלילי למדי.

החברה מממשת נכסים טובים בזול מאוד ולוקחת הלוואות (תוך כדי שיעבוד נכסיה), ע"מ לתמוך בתשלומי האגח. כל אלו סממנים של התמוטטות ואני איני רואה כל דרך ל-upSide.

עם זאת, ייתכן כי התעלמתי מהנקודות אותן העלית וייתכן כי הן הופכות את האגח המסויים הנ"ל לכדאי (במובן סיכון-סיכוי). אבדוק מה דעתי בעניין ואחזור אלייך (טיעונייך נשמעים הגיוניים) ...

בברכה,

מחכים לבדיקה מעמיקה שלך פיראט, על אגח ד לאור הנתונים שמימי הציגה.

הי mimi, reem,

במבט זריז על הנתונים:
    1. שיעבוד צף אחרון כנראה שווה מספר אגורות בודד (לאחר הזרמת הבעלים - אני מניח שתקרה השנה).
    2. אכן מממשים כל דבר שאינו בליבה (במחירים נמוכים - תהייה בעייה לסדרות האחרות).
    3. הסכום הנדרש מבעלי השליטה עד סוף השנה הוא נמוך יחסית לביטחונות והערבויות שיופקדו בידי הבנקים וקרן המנוף ולכן אם יסדירו את היחסים עם הבנקים וקרן המנוף, גם יזרימו את הנדרש לחברה.
    4. לגבי בנק דיסקונט - את צודקת, אך הוא מזמן רוצה לצאת מהאחזקה הזו (כך שאני לא בטוח במנוף של העניין).

על סמך כל הנתונים הללו, נראה לי כי התשלום הקרוב ישולם (יגיעו להסכמות עם הבנקים וקרן המנוף). אך מה הלאה?
    העסקים ימשיכו להידרדר, הלחץ מהבנקים/קרן המנוף יגבר והסכומים שיידרשו לחברה יכולים בקלות לעלות למאות מליונים. האם גם אז יעמדו בעלי השליטה מאחרי ההתחייבות - אולי, ואולי ירצו לעמוד בהתחייבות תוך כדי הסדר?

תמיד ניתן לאמר "ניקח אותם לבית משפט", אך לא ראיתי פעם אחת שמישהו לא קיים התחייבות ולא מצא סיבה לכך (ראי לאחרונה המשקיע באלדן-טק).

תביטו, כלכלית הנייר לא כדאי. הדבר היחיד שעשוי להפוך אותו לכדאי הוא ההתחיבות של בעל השליטה. אני לא "מאמין" בבעלי שליטה, אלא מחפש את האינטרס שלהם ומבחינה כלכלית פרופר, האינטרס של בעלי השליטה הוא לקחת את ישראלום ולזרוק אותה לכלבים (החברה הזו היא נזק לא נכס). מכל צד שאני לא מסתכל על זה, ההתחייבות של בעלי השליטה אינה עושה שכל.

סיכום:
    אני משתדל לא לגעת בדברים שנראים לא הגיוניים (מסיבה זו, יצאתי מרוב ההשקעה בטאגור, נכנסתי רק במעט לשפיר, נכנסתי רק במעט לאיזי ועוד) ולכן הנייר הזה אינו לחם חוקי. אם אתם "מאמינים" לבעלי השליטה (למרות שאין לצעדיהם כל הגיון כלכלי), אז זהו אחלה נייר.

מחיר שבו הייתי מתחיל לשקול כניסה גם במצב הנוכחי יהייה באזור 70 אג.

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 05.08.2012 בשעה 08:20 סיבה: ססס

תודה פיראט.

גם אני לא משתגעת מברונפמן אבל חושבת שלאור ההחזקה שלו בדיסקונט ולאור המחיר הנמוך במיוחד של דיסקונט בשוק (נסחר בפחות מ-40%) מההון העצמי, יש לברונפמן יותר מידי מה להפסיד.

אני אמתין לדוחות כדי לראות איך החברה עומדת בדוח התזרים החזוי והאם יש "בשורות" מהגביר שיבוא להציל את הנסיכה החולה שלו..

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות