x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 22

נושא: ישראלום אגח ו

שלום שודד ים, חברים.

פיראט מצאתי אצלך שגיאת כתיב, נדירה ביותר יש לציין.
    שורה שלישית מהסוף, 'לחם חוקי'.
    מעבר לכך תענוג לקרוא את מאמריך, כרגיל.

שבת שלום ומבורכת

ארז
    ​הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

תודה ILEE,

תוקן.

בברכה,

ציטוט פורסם במקור על ידי mimi100 צפה בהודעה
    חברים מה אתם אומרים על אג"ח ד'?

משלם 1/3 קרן ו-6.75% ריבית בסוף אוקטובר וההצמדה של הפארי עומדת על כ-1.21 שזה אומר החזר של כ-45 אגורות ברוטו.
    בנוסף היתרון של האג"ח הוא שיש לו שיעבוד צף אחרון בדרגה על נכסי החברה - מה שאין ל-2 הסדרות האחרונות למרות שבמקרה של דיפולט הבנקים וקרן המינוף יקרעו כל מה שזז שם.
    כמו כן נראה שהחברה די עומדת בדוח התזרים החזוי שלה ראו לגבי מימושי נכסים בעיקר.

לגבי בעל השליטה - אני יודעת שהוא לא כל כך אהוד בשוק אבל יש התחייבות שלו + ערבות לבנקים לשנתיים לתת לחברה גב לפרעון חובותיה.
    כמו כן אין לשכוח שברונפמן הוא בעל השליטה בדיסקונט והוא לא יכול להרשות לעצמו הסדר חוב/תספורת שכן זה עלול לסכן את האישור שיש לו להחזיק במניות הבנק.

יש דעות?

ג"נ: מחזיקה מנה מהסדרה (אג"ח ד')

בברכה
    שלום לכולם עדכון קטן

טוב אחרי חודש וחצי החלטתי לחתוך את ההשקעה ולא להמתין לפדיון בסוף אוקטובר.. הספיק לי רווח של כמעט 20% מכרתי את כל אג"ח ד' שהיה לי..

הסיבה לכך היא בעיקר הדוחות של רבעון 2 שהיו בלתי נסבלים מבחינתי.. החברה היא אכן גופה שמונשמת על ידי מכונת ההנשמה "ברונפמן" גם הרכישות האחרונות שלו לא שכנעו אותי במיוחד כשהוא מעניק לחברה הלוואה תפעולית לזמן קצר כדי שהחברה תתגלגל.. במצב כזה ובמחיר שהאג"ח נסחר יש הרבה מה להפסיד לכן מכרתי..

לא ממליצה.. לדעתי היה לי מזל.. ימים יגידו

ראה מכתב מהיום:
    http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=763201

על פניו, ישראלום העניקו שעבוד על נכס איקאה בנתניה לבנק פועלים - המכתב למעשה טוען שבנק פועלים שידרג את הערבון שלו מעשרות מיליונים למאות מיליונים וזאת ללא דווח מתאים.

מעניין אם המוסדיים סוף סוף למדו שהבנקים עושים להם ביה"ס. בשקט, מאחורי דלת סגורה משעבדים כל מה שזז ונותנים לחברה למשוך עוד שנה - שנתיים - אז כבר לא יהיה מה להוציא מהחברה.

זה קרה בכל כך הרבה חברות בעבר שיפה שהמוסדיים לומדים.

אני במקומם פונה לביהמ"ש ומבקש להסיר את השעבוד לטובת בנק פועלים.

לדעתי הם דיי בדרך לבית המשפט.. אבל כל המאבק הזה הוא חסר סיכוי ברור שהחברה תלויה בברונפמן כדי להמשיך להתקיים או בהתעוררות משמעותית בשופרסל/רוכש שיקנה את מניות שופרסל בפרמיה גדולה יחד עם המניות של אידיבי.

בגלל שכל זה נראה רחוק ועוד בנק הפועלים השיג שיעבוד על כל הכספים מאיקאה אז המצב נראה לא משהו בכלל..

אני העדפתי להיצמד למשפט: "חזיר קטן אוכל הרבה חזיר גדול אוכלים אותו" ולמכור ברווח נאה - הלוואי עלי בכל ההשקעות שלי רווח כזה..

אם יש פה מישהו שמחזיק מאחלת לו המון הצלחה

הי mimi,

אני עדיין חושב שזו היתה שגיאה, אך I'm not in the habbit of arguing with a winner.

ברכות,

כשממש התעמקתי בדוחות של רבעון 2 הבנתי כמה מצב החברה גרוע... וההלוואה לז"ק מבעל השליטה הייתה סימן מובהק. אבל התחייבות כמו של ברונפמן לפרוע את כל חובות החברה בשנתיים הקרובות עוד לא ראיתי לכן הנחתי שרווח הון לט"ק אני אוכל להשיג..

אני מודה שאתמול בלילה ישנתי טוב עם המכירה של הנייר..

ל- mimi,

http://www.themarker.com/markets/1.1840243

ברומפמן ע"פ האמור בכתבה נותן ערבות אישית לאג"ח - ויש לזכור כי ברמתו הנמוכה נסחר ב- 40+אג לא לפני חודשים רבים.

אף ע"פ שהקופה ריקה ויחס חובות \ נכסים נראה בעייתי - האג"ח תיקן בשל בעלי השליטה.

אחד הבעלים הוא ברומפמן שבין הייתר מחזיק בבנק דיסקונט - קצת בעייתי להחזיק בבנק ולהסתבך באי פרעון אג"ח - לבנק ישראל יש יכולות להשפיע על זהות בעלי שליטה קיימים ועתיידים.

עומק כיסים, וחוב בסכומים יחסית נמוכים הוא הסתברות להגדלת הסכוי לפרעון.

רק לדוגמא, אם עומק הבור בדלק נדלן לא היה 2+ מיליארד ש"ח אלא רק 200M אני משערך כי הסכוי כי תשובה היה זורק את החברה לכלבים קטן משמעותית מהמצב הקיים.

לסכום: לכבוד יש מחיר, לכבוד יש אינטרס ושניהם לא בלתי מוגבלים.

היי חבר'ס,
    המון המון זמן לא נכנסתי... אחרי שהחליפו את האתר לאתר חדש ולא כלכך הבנתי איך להצטרף.

כאן נכנסתי כי כל היום ניסיתי להבין מה פתאום האגח מזנק כלכך הרבה לאחרונה. (אני מחזיק אותו כבר כמעט 3 שנים...)

צריך לראות איזה הסכם הם חתמו.
    אם יש הסכם ממש ש
    ברומפמן ערב לחובות החברה, הרי זה דומה לערבות של בנק, בייחוד שבסכומים המדוברים אמרוה להיות לו יכולת להתמודד.
    אם אלה 'הבנות ג'נטלמניות' אז אני עם פיראט.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות