סיכום שבועי לשוק ההון אג"ח ממשלתי 26.2-1.3
ריבית בנק ישראל לחודש מארס נותרה ללא שינוי ברמה של 2.5%. בין הגורמים להחלטה הן ציפיות האינפלציה שנמצאות בתוך היעד של בנק ישראל. בנוסף מציינים בבנק ישראל, שנתונים כלכליים שמתקבלים ממשיכים להצביע על האטה בקצב הגידול של הפעילות במשק ברבעון האחרון של 2011 ובחודש ינואר של 2012. עוד מציינים בבנק שהנתונים שמתקבלים תואמים את תחזיות הבנק לצמיחה של 2.8% בשנת 2012.
כמו כן, פרסם בנק ישראל שהערכות חטיבת המחקר מצביעות על שיעור אינפלציה של 2.1% במהלך 2012. שיעורה נמוך משיעור האינפלציה שנגזר משוק ההון.
מדד איגרות החוב הממשלתיות ירד השבוע בכ- 0.1% כאשר האיגרות הצמודות ירדו בשיעור החד ביותר (כ- 0.3%). ירידות האיגרות הצמודות חלו עקב העליה בציפיות האינפלציה שהתרחשה לאחרונה.
האפיק הממשלתי שמראה את הביצועים הטובים ביותר הוא של איגרות החוב בריבית משתנה שנותרו השבוע כמעט ללא שינוי ועלו מתחילת השנה ב- 1.37% בממוצע. עלית שערים של איגרות החוב בריבית משתנה יכולה להצביע על סבירות נמוכה יותר למהלך של ירידת ריבית מצד המשקיעים.
מסקנה: אנו לא צופים רווחי הון משמעותיים באפיק הממשלתי ומעדיפים להשקיע במח"מ ממוצע קצר. אנו מעריכים כי קיימים גורמים רבים העלולים להשפיע על קצב האינפלציה (סחורות, דיור והגברת רגולציה במשק). מאחר וציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון נמצאות בתוך טווח היעד של בנק ישראל, אנו לא נוטים להעדיף באופן גורף את אחד האפיקים.

אג"ח קונצרני
מדדי התל בונד רשמו השבוע מימוש קל. המדד הבולט השבוע לחיוב הוא מדד התל בונד 40 שירד רק ב- 0.1%. כמו כן מדד התל בונד 40 רשם את הביצועים הטובים ביותר השנה והניב תשואה חיובית של 2.37%.
אנו ממשיכים להעריך שהתשואות בהם נסחרים מדדי התל בונד מהווים אפשרות השקעה אטרקטיבית. התשואות הגלומות במדדים הצמודים במחירים הנוכחיים הן מעט מעל ל- 3.5% והמרווח שלהם מאיגרות החוב הממשלתיות בהתאמה עדיין גבוה במעט מ- 2.5%.
מרווחי התשואות הללו מספקים לדעתינו פיצוי הולם על הסיכון. פער התשואה עדיין גבוה גם עבור איגרות חוב של לא מעט חברות איכותיות לכן אנו ממשיכים למקד את השקעותינו בקבוצות הדירוג של AA ו- A.
מסקנה: באפיק הקונצרני אנו ממשיכים למקד את השקעותינו במדדי התל בונד ובקבוצת הדירוג A. אנו מאמינים שברמת התשואות הנוכחית ניתן להניב תשואות נאות בשוק הקונצרני מבלי להחשף לסיכון מהותי של חדלות פרעון.
מניות
מדדי המניות סיימו את שבוע המסחר בטריטוריה השלילית, כאשר בראשן מדד הבנקים שהמשיך את הירידות משבוע שעבר ורשם ירדה של 3.9%.
כמו כן ,ניתן לציין את החלטת ועדת הכספים בנוגע לתקנות החדשות הנוגעות לגובה דמי הניהול לתקרה של ,1.05% אשר יפגעו בהכנסותיהן של חברות הביטוח והפיננסים בעתיד.
לחיוב, ניתן לציין את מדד הבלוטק עם עליה שבועית של 1.8%.
ארה"ב ממשיכה לספק נתוני מאקרו חיוביים המצביעים על המשך התאוששות הכלכלה: השבוע פורסם כי כלכלת ארה"ב צמחה בקצב של 3% במהלך 2011. גם נתוני התעסוקה ממשיכים לספק אופטימיות זעירה, כאשר מספר תביעות האבטלה הראשונות בארה"ב ירד בשבוע שעבר ב-2,000 לרמה של 351 אלף – הנתון הנמוך ביותר מאז מרץ 2008.
נתונים אלו, המצטרפים לנתוני מאקרו חיוביים נוספים שהתפרסמו בתקופה האחרונה מצביעים על כך שהכלכלה הגדולה בעולם ממשיכה בהתאוששות האיטית שלה, נתון שעשוי להשפיע לחיוב על הכלכלה העולמית. נתונים אלו הובילו לעליות שערים מרשימות במדדי ארה"ב מתחילת 2012.
עם זאת, מחירי הנפט הגואים מהווים סכנה לצמיחה הכלכלית העולמית, ובייחוד לכלכלתה של ארה"ב, צרכנית הנפט הגדולה בעולם. לנושא זה התייחס גם יו"ר הבנק הפדרלי, בן ברננקי, שטען כי עלייה נוספת במחירי הנפט הגבוהים צפויה לגרור התגברות זמנית של האינפלציה, תוך צמצום כוח הקניה של הצרכנים.
בגזרה האירופאית- החוב היווני ממשיך להעיק על השווקים. חבילת הסיוע בסך 130 מיליארד אירו ליוון אומנם הרגיעה במעט את השווקים, אך אינה פתרה את החשש ממיתון הכלכלה האירופאית.
לחיוב ניתן לציין את המשך אספקת הנזילות לגופים הפיננסיים שמספק מנגנון ה-LTRO של הבנק המרכזי של אירופה, כאשר השבוע דווח על סך הלוואות של 529 מיליארד אירו ל-800 בנקים ביבשת.
מסקנה: אנו חושבים שתמחור המניות הנוכחי מהווה הזדמנות השקעה לטווח הבינוני והארוך. עם זאת הסיכונים הכלכליים בעולם עדיין מרחפים, ולכן אנו מבצעים פיזור השקעות סלקטיבי בין כלכלות אשר מפגינות יציבות, נתוני מאקרו מעודדים ומכפילי רווח נמוכים ברמה היסטורית ,לבין כלכלות שעשויות להיכנס למיתון בעתיק הקרוב.