שלום לכולם,
קראתי סקירה היום ואשמח לשתף אתכם בה.

הסקירה נגעה בפירמידה של בן דב. כמו TBY היא טענה שפרטנר נסחרת מתחת ל"שווי הראוי" שלה. הם טענו כי האג"חים הקצרים נמצאים מאוד קרוב לכסף (כמו שנטען גם כאן בפורום).
מה שהיה מעניין היה דווקא החלק שדן באג"חים הארוכים. הם טענו כי הם פחות ראויים להשקעה. הסיבה לכך היא מחירם של האג"חים של סאני. אם סקיילקס תצליח לשרת את החוב שלה יש סיכוי טוב
שהיא תצליח ע"י שיעבודים של מניות פרטנר שישתחררו מהאג"חים הקצרים לגייס חוב חדש ולהעלות סכום כסף מספק עבור סאני. הצעה מעניינת נוספת שהם העלו למי שמאמין בשרידותה של הפרימידה ותשלום של האג"חים הארוכים
היא השקעה במנייה של סקיילקס. סקיילקס נסחרת היום לפי שווי שוק של פחות מ-100 מיליון ש"ח כאשר כיום היא מחזיקה בנכס שלפי שווי הערכה שמרני מאוד (לפי החישובים שיצא לי הם מציינים שווי נמוך מהשווי הסחיר היום שלדעתם נמוך מדי) של 1.3 מיליארד ש"ח. במידה וסקיילקס תשרוד את המשבר ותצליח לשרת את החוב פוטנציאל הרווח הוא עצום.

אני אישית מחזיק רק באג"חים הקצרים של סקיילקס, לדעתי הסיכון באג"חים ארוכים של סקיילקס/ סאני/ מניית סקיילקס הוא גבוה ואני אישית לא רוכש אותם, אך לדעתי הסיכון בסאני ומניית סקיילקס הוא גבוה מעט יותר מהארוכות ופוטנציאל הרווח הוא פשוט עצום.

לידיעתכם