אודי:
אם כל האהבה שלי לדמויות שאותן הזכרת. אתה לדעתי טועה, או לכל הפחות ממש מגזים.
צריך להפריד בין שני דברים.
אחד הוא המושג של חברה בע"מ, לי לפחות לעת עתה ברור כי ההגנה של מפני נושים מחזיקי המניות מפני הנושים הכרחית לקיום שוק מודרני. זה אומר שאם החברה השקיעה במקומות קיקיוניים ובנתה על זה שלחזירים יהיוכנפיים. אז כן בעלי האגח גם צריכים להפסיד. הרי לא יתכן שכל האגחים תמיד ישלמו הכל ובזמן, אחרת הכל היה נסחר כמו אגח ממשלתי (כאילו שממשלות משלמות בזמן ובכלל...)
השני הוא נורמות קלוקלות, פושעות הרבה פעמים בשוק ההון בארץ וגם בעולם. המבנה של הפיקוח, החל מהפיקוח על שוק ההון וכלה בדירקטורים הוא שערוריה שאין כדוגמתה. את הדירקטורים ה"חיצוניים לא מענין כקליפת השום דאשקד להגן על החברה, או על המשקעים הקטנים " (אולי יש כמה צדיקים בסדום אבל לא היתי מהמר על זה). מה שמענין אותם זה הארנק, הגוב הבא והארנק, ואיך לשים את לשונם במקום שנמצא בין הלחי השמאלית והימנית של בעל השליטה (ולא אני למתכוון ללחי של הפנים). אני מקווה שילדים לא קוראים את זה. וכאן עדין לא הזכרתי את גילוי העריות הפיננסי רגולטרי שנוצר עקב אמאמא של אי הפרדה בין תאגידים ראלים לפיננסים: עובדים נאמנים של תשובה ודנקנר מימנו מכספי הפנסיה שלנו הרפתקאות לדנקנר ותשובה (בהתאמה בעקיפין ומכל הכיוונים).
חוקים להפרדה בין ראלי לפיננסי. לדירקטורים חיצונים רבים יותר ועם שיניים. לאחריות אישית של דירקטורים. לאחריות אישית של נושאי משרה (במקרי קיצון). על זה צריך להלחם (אחח חבל שהמחאה החברתית בוזבזה על גנים בחינם ולא על דברים חשובים)
וכי יצא לי כהרגלי ארוך, אסיים ואגיד שלא כל תיקון כושל/שכשל אותו דבר הוא:
לבייב נתן כסף טוב לחברה והחזיר מאות מיליונים, לפי זכרוני הרבה מעבר לדיבידנדים ששילם.
תשובה, תשובה עם הכבוד של תשובה שכולם בנו עליו (וגם אני לצערי קצת) נתן תכלס צינור. אולי הוא שילם קצת. אבל המשכורות של אליק ורכישות בעלי עניין... צינור.
נוחי, עוד נראה. בנתיים למרות שהוא נראה כמו חתול מדושן עונג שאכל את כל השמנת ׁ(של כולם), נראה שהוא יותר צדיק מתשובה בטוח ויתכן שלא פחות מלבייב
נראה,
נ.ב.
ואו יצא ארוך ממה שציפית