הי Gilga,
אני אתייחס לדבריך חלק חלק (ויש הרבה מה לאמר):
סקיילקס אגח א ספקולטיבי??? - על זאת נאמר, you must be kidding me
לדעתי, סקיילקס אגח א הוא ההגדרה של אגח סולידי. אגח עם ביטחונות שמכסים 100% מהשווי הסחיר וההפרש בין השווי הסחיר לפארי מכוסה ע"י רכוש לא משועבד ברמה של 80% מהחוב הנותר (למעשה באזור 130% ביטחונות על החוב הסחיר) והביטחונות עצמם נסחרים עמוק מתחת לערכם. מעבר לכך, האגח הוא קצר מאוד, פודה כל חצי שנה, לעת עתה לא נראה כי התשלומים יעצרו (אין מי שיעצור אותם) והבטוחות לא מתעדכנות!!!. אם סקיילקס אגח א הוא לא אגח סולידי - אני לא יודע מהו אגח סולידי.
אפילו סקיילקס אגח ז (בשוויו הסחיר כיום) הוא אגח בטוח יחסית.
אתה צודק לגבי הכסף (עכשיו ופחות אחר כך). הנקודה היא (אם לא הבנת זאת עד כה) - אין ממש השפעה על אגח א (מעבר להשפעה הפסיכולוגית). בן דוב הולך לפרוע את האגחים הקצרים כולם (עם או בלי עיסקה), יש לו תמיכה מלאה של המוסדיים (שמחזיקים בעיקר בסדרות אלו) ויש לו את הכסף הנדרש (עד 2014). אם אגח ז-ט היו רוצים לפעול, הם היו צריכים לפעול לפני התשלום האחרון לאגח א. אני מניח שללא הערת עסק חי בסקיילקס ידיהם כבולות (במיוחד לאור עליית ערך מניית פרטנר, שתומכת בטענותיו של בן דוב כי פרטנר שווה הרבה יותר משוויה הסחיר - ואני מסכים עימו, דרך אגב). כלומר, האגח הקצרות ייפדו בכסף מזומן (יהייה מקורו אשר יהייה).
זה לא כל כך פשוט. חשבת לרגע - מדוע פרטנר נסחרת כל כך נמוך (היא שווה לפחות 4000M ש"ח)?
השליטה של בן דוב בפרטנר פוגעת בנכס. במקרה של מכירה לסבן, השוק ייתן לפרטנר פרמיית בעל שליטה משמעותית (ראית מה שמועות בלבד עשו לשווי הסחיר של הנכס), יאפשר לבן דוב בסיכומו של דבר לשלם בפחות מניות של פרטנר על החוב להאצינסון ובכך ב-overall לשפר את מצב אגח ז-ט. לדעתי, אתה שוגה פה.
אסכם את הקטע הזה,
אם דעתי תעזור במשהו לשלוות נפשך -
בלי הסכם אתה הולך לראות (כולל ריביות) לפחות 80% מהחוב באגח ז (תשואה של 100% בשלוש שנים). אם יחתם הסכם, לדעתי אתה תראה החזר פארי מהחוב באגח ז.
כעת אמשיך לפירסום הבא:
על זאת אומר - נו באמת. מאז אגח ז עלה בכ-8% (38.5 --> 41.1) ואגח א ירד בכ-2% (71.4 --> 69.9). אז מה זה אומר? שהשוק שינה את דעתו?
השוק הוא עדר לא ראציונאלי ובמקומך לא הייתי מייחס לו כל תובנה ...
אני חושב שאתה לא מעריך נכונה את האגחים שבידך.
בברכה,