הי jsphs,
פיספסתי את התגובה שלך (ומישהו אחר הפנה אותי לתגובה עם אותה תהייה).
ברגע שאתה מעביר לה את פעילות סאמסונג אל מול חוב של 400M ש"ח אז היא כבר לא כל כך "שווה 20M ש"ח". הנקודה היא שחברה שמרוויחה 100M ש"ח בשנה בממוצע ועם מלאי של 100M ש"ח, לדעתי שווה כעסק פעיל, הרבה יותר מ-400M ש"ח (ברמת הסיכון הנידונה, הייתי אומר 600M ש"ח לפחות).
כלומר עצם המכירה במחיר "נמוך" (שהוא מנגד מחיר גבוה לסאמסונג כפעילות מופסקת), יוצרת שווי כלכלי עודף (גם אם לא חשבונאי) לתפוז. במקרה כזה, כפי שציינתי, ניתן לדעתי למצוא משקיע שייכנס ע"פ תג מחיר נמוך מהשווי הכלכלי וגבוה מהחשבונאי, שיגשר על הפער בין התזרים שיוצרת סאמסונג בפועל לתזרים שנדרש לשירות החוב. המרחק לא יהייה כל כך רחוק לדעתי (כל זאת אם העיסקה תצא לפועל).
אינני יודע אם יאשרו או לא. מה שאני כן יודע הוא שהם יהיו טיפשים אם לא יאשרו. במחי יד הם הופכים חברה של 20M ש"ח לחברה עם פוטנציאל של 500M ש"ח (150M ש"ח בדילול של כ-70% שזו הערכתי) בטווח זמן של 3 שנים.
כמו שכבר ציינתי, אני אישית איני מתייחס למוניטין, אמינות, סנטימנט, ... . הדבר שמעניין אותי הוא אינטרסים כלכליים ובמקרה זה הם חופפים לחלוטין בין כל הצדדים. אך, אכן, כל מה שקשור לבן-דב הוא מבחינת בד אדום עבור המוסדיים ולכן ייתכן שהעיסקה לא תעבור.
בברכה,