x

עמוד 9 מתוך 17 ראשוןראשון ... 7891011 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 167

נושא: זרקור: אגחים סאני/סקיילקס

שלום LIOR9,

זה בסדר, גם אני לא חשבונאי וטוב שכך.
    בוא ננסה לפשט ולהציג דוג' קטנה וקלה להבנה, כדלקמן:
    אתה מקים חברה ומביא מהבית 100 ש"ח,
    מאזן החברה יראה: מזומן (נכסים) - 100, הון מניות -100.
    בשנה הראשונה אתה מרויח מהפעילות 10 ש"ח.
    מאזן החברה יראה בסוף השנה : מזומן -110 כנגד הון מניות -100 + רווחים (עודפים) - 10.
    משיכת הדיבדנדים אפשרית מתוך העודפים !!!
    החלטת למשוך את הרווח (10) ואז תקבל מזומן 100 כנגד הון מניות 100.

בתפוז יש מצב של הפסדים נצברים, כלומר אין אפשרות לחלק דיבדנד בדרך הטבע.
    אבל האמא (סאני) לוחצת (מנכ"ל סאני הוא יו"ר תפוז) ואז "ממציאים" חלוקת דיבדנד ע"י הקטנת הון המניות.
    מה לעשות, זה חוקי (אבל מסריח) באישור נדרש של בית המשפט (עם חו"ד של "שכיר החרב" שיצהיר שמצב החברה לא יורע).

נחזור רגע לדוג':
    נניח שהמאזן שלך נראה - מזומן 50 כנגד הון מניות 100 + הפסדים (50).
    חלוקת הדיבדנד (נניח 20) יתן מאזן חדש - מזומן 30 כנגד הון מניות 80+ הפסדים (50).

מקווה שהצלחתי להסביר,
    אודי

אודי אהלן,
    תודה על התשובה המפורטת.

שני דברים-האם הפעולה ה זאת משפיעה על המניה כדיבידנד רגיל(כלפי מטה כגובה הדיבידנד)?
    והרי יש תנאים שצריך לעמוד בהם כדי לחלק דיבידנד(מבחן הרווח ויכולת הפירעון אם אני לא טועה). איך בית המשפט נותן לחברה כזאת לחלק דיבידנד?

תודה על ההסבר

שלום LIOR9,

אכן כן, דיבדנד הוא דיבדנד וברור שמחיר המניה (בבסיס) מותאם לשיעור החלוקה.
    לגבי אישור בימ"ש, ציינתי שהחברה מגישה חוות דעת של מומחה (להלן: "שכיר החרב") שאומר שמצב החברה לא יורע והיא תוכל לשאת עתיד בכל התחייבויותיה.
    המומחה הוא משרד רואי חשבון "מכובד" שתמורת שיק "נאה" יהיה מוכן גם להצהיר שיום הוא לילה וההיפך !!!
    כמובן שאותו משרד יקבל שיפוי מתאים למקרה תביעה ובעיות.
    אני רק מקווה שזה לא אותו משרד רו"ח שהעריך את שוויה של אגרקסקו ב-600 מ' ש"ח יומיים וחצי לפני שהתמוטטה.
    מה לעשות, ככה זה שאתה הופך להיות "רואי שיקים" במקום רואי חשבון.

בברכה,
    אודי

היי אודי,

אכן הובנה הקומבינה. נשמע מוכר ומתאים להתנהלות שוק ההון אצלנו.
    לבכות או לצחוק?

תודה על התשובות המפורטות.
    ליאור

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה

מקווה שהצלחתי להסביר,
    אודי
    תודה על ההסבר המעניין אודי

עדכון,

אנו משהו כמו שנה אחרי הפרסום הראשון. מה שמעניין לראות הוא שעם כל התהפוכות בשוק הסלולר - ההנחות הראשוניות עדיין מתקיימות!!! (ולכן לטעמי הניתוח תקף).

קשה להאמין - אך אתם יכולים לבדוק אותי ...

בברכה,

נכון.
    דו"חות אורנג' היו בהחלט סבירים.
    הדבר היחיד שמפתיע אותי קצת הוא השקט. האגחים של סקיילקס (הארוכים לפחות) כמעט לא זזים, והמחזורים בהם נמוכים.
    התקשורת, שעסקה בנושא באינטנסיביות איבדה כל עניין, וההתקדמות היחידה שהייתה בזמן האחרון היא הערכת השווי של סקיילקס. האג"חים ממשיכים להסחר במחיר טוב מאד בעיני (בלטו בעיני לטובה ביחס לשוק עד השבוע, הירידות של השבוע העלו קצת את סטנדרטי השוק).
    עסקה עוד אין, וסקיילקס אמורה בקרוב לספר לעולם איך תשלם את חובותיה בשנתיים הקרובות. מה פשר הדממה ?!

ניחוש : האצ'יסון ובן-דב מנסים לתפור מו"מ סימולטני מול המוסדיים הרלוונטיים, לפני סיכום והצעת הצעה ברורה יותר וכנראה טובה יותר (למחזיקי אג"ח סקיילקס) מהמקורית. עם זאת- בד"כ תהליכים כאלה מלווים בהדלפות, דיסאינפורמציה וניצול התקשורת לחוש את הדופק של השחקנים השונים.
    עוד השערות?

הי Jorge,

I think you said it all.

בברכה,

האם לדעתכם אגח א' ישלם בספטמבר כמו ששילמו את אגח ב' וג' ?
    תכלס לא ברור איפה עומדת ההצעה של האציסון וכמה זמן זה יקח, מישהו יודע אחרת ?

היי reem

אני מניח שהריבית תשולם באגח א.
    לגבי ההצעה לדעתי האצסון ובן דוב הבינו שבהצעה המקורית ישנם מספר כשלים בסיסיים (כמה סוגים של העדפת נושים), שמורידים את הסיכוי של ההצעה לעבור. כרגע סביר להניח שמתנהל משא ומתן עם המוסדיים וההצעה תפורסם רק אם החברה תקבל אינדיקציה מהמוסדיים שהם לא יתנגדו להסכם.
    לגבי כמה זמן זה יקח, רק אללה יודע.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות