תודהרבה על התשובה, ההפניות, וגם עשיית הסדר - אני חדש פה ואלמד את הקונוונציה מהר..
המסקנה שלי מעט שונה משלך, אבל אתעמק בלינק ששלחת ואפתח פתיל חדש. תודה!
תודהרבה על התשובה, ההפניות, וגם עשיית הסדר - אני חדש פה ואלמד את הקונוונציה מהר..
המסקנה שלי מעט שונה משלך, אבל אתעמק בלינק ששלחת ואפתח פתיל חדש. תודה!
חג שמח לכל הפורום. הנושא מענין רבים וטוב שיש פורום תוסס עם דעות מנומקות.
כולם מסכימים כי מצב סקיילקס/סאני קשה.
כדי להחזיר את חובותיו לאגח ובנקים הוא יצטרך כנראה להכניס שותף או להנפיק אגח חדש.
לפי הדוח הוא קנה את פרטנר לפי שווי מניה של 60 ש"ח וכיום מחירה כ-20 ש"ח (כלומר שווה 2 מיליארד ש"ח לבן דב) וזה כנראה המחיר הראלי עם התחרות של המפעילים החדשים (פלפון הראשונה שהורידה מחיר החבילה בצורה אגרסיבית). אגח כמו שהזכרתם יהיה לא קשה להנפיק. לכן איני רואה איך הוא יצליח להחזיר חובות לבנקים ואגח.
בסאני החוב הוא לא גדול, זה אולי הנחמה היחידה.
לכן איני רואה איך הוא
הי,
ההודעה המרעישה של הבוקר. האצינסון קונה בחזרה ב-400M שקל 60% מסקיילקס (30% מפרטנר - לא יאומן, פרטנר נקנית לפי שווי של 1300M שח), שאר החוב יידחה בשנתיים והפעילות של סמסונג יוצאת החוצה. אני אתן פה פרשנות שלי לעיתונות (אני מניח שהפרסום נכון) למה שבעצם הולך לקרות (דעתי בלבד):
1. האצינסון מקבלת 60% מסקיילקס.
2. האצינסון מוחלת על חוב של 400M שקל לסקיילקס (800M שקל חוב נותר).
3. סקיילקס מוכרת לסאני את פעילות סמסונג ב-700M שקל באמצעות חוב בעל טווח בינוני עם שיעבוד ראשון על הפעילות.
4. האצינסון/סאני קונות את שאר מניות סקיילקס בשוק והופכות אותה לפרטית.
5. האצינסון מציעה לבעלי האגח של סקיילקס (חלקם או כולם - אינני בטוח) פריסת חוב, הגדלת ריבית ו/או הגדלת בטוחות ובתמורה משחררת את השיעבודים על החוב הנותר שלה (ואז גם החוב הופך להיות נחות - חוב לבעל שליטה).
נראה כמו win-win-win-win לכולם. סאני מחזיקה 17% מסקיילקס, אך סקיילקס הופכת להיות חברה סולבנטית ולכן מקבלת שווי עבור בעלי האגח שלה (וכנראה גם עבור בעלי המניות). האצינסון מקבלת את פרטנר כמעט חינם (דרך סקיילקס), בעלי אגח סקיילקס מקבלים חוב כמעט בטוח (כאשר רובם קנו בשערים 30:60 - כמעט ולא נותרו מוסדיים בנייר, הם כבר זרקו את הכספים שלנו לפח של ההיסטורייה) בגלל הנחתת החוב להצינסון.
אפילו ייתכן שאגח טאו תהנה מהמצב (עקב מתן שווי לסאני + אולי הרצון של בן דוב להשאיר לעצמו פתח לשוק ההון בעתיד).
בברכה,
שלום,
אני לא רואה מה האינטרס של האצינסון\בעלי מניות סקיילקס\בעלי אג"ח סקיילקס לאשר את מכירת פעילות סמסונג.
מה מצב ההסכם אם האצינסון מוכרת את פעילות זו ובעלי האגח לא מאשרים?
תודה
עידן
idans יקר,
לשאלתך אשיבך אין לבעלי האג"ח דעה בנושא קרי למשקיעים ....
זוהי דעתי ואשמח עם pirate ו/או udi ירחיבו בנושא....והיה ואני טועה
אודה בטעות אין בעיה LOL
יום משגע
אדום אזה מה? יש אדום ויש ירוק זה שוק ההון...............
Rר
תודה
הי עידן,
העניין של האצ'יסון הוא בפרטנר, והכלי הפשוט יותר לקנות אותה הוא ע"י קניית סקיילקס. סמסונג פשוט לא רלוונטי לכן זה עולה למעלה לסאני, וזאת כמובן יהיה צריך להתבצע בשווי הוגן כך שלא יהיו טרוניות לאף אחד. ואכן - נראה לי שמצבו של אף אחד לא נפגע מהעניין הזה כדברי פיראט.
שלום PIRATE וחברים,
האמת מדהים, אבל אני מבולבל לחלוטין. נתוני האמת של העיסקה לוט בערפל ואנו נאלצים להסתמך על התקשורת המבולבלת כמונו.
עד קריאת הניתוח של ידידנו PIRATE הייתי משוכנע שמדובר על 300 מ' $ (החוב) כנגד 60% מסקיילקס.
עכשיו אני רואה אצל PIRATE כי רק 100 מ'$ ושאר ה-200 מ'$ נשאר כחוב. מישהו יודע מה האמת??
סאני - לכאורה 100 מ'$ מספיקים לתשלום החוב לבעלי האג"ח. בינגו !!!
פעילות סמסונג - מאיפה ה-700?? האם יש הערכת שווי אמיתית ואובייקטיבית? ובלי מזומן, רק כחוב עם שיעבוד.
האצנסון - לא מבין את האינטרס שלהם. אומנם קונים בגרושים שליטה בפרטנר, אך סקיילקס עמוסה בחובות. כבר הבעתי את דעתי פה על הקושי של פרטנר להציף דיבדנד "מכובד" כלפי מעלה, אז מה יהיה??
האם האינסטלטורים (לדברי REDARMY במקום אחר) הסינים טובים יותר.....
בן-חוב - לפי זה הוא ה"מנצח" הגדול. הוריד לו מהגב ומהראש צרות אינסופיות ויכול לחזור ולהתעסק בענייני "שאנטי" ואהבה. סליחה, מחזיק עדיין 19% מסקיילקס.
האם פספסתי פה משהו??
IDANS, אם המחיר ראוי ואובייקטיבי אז אין לבעלי האג"ח סיבה להתנגד. במילא, לפי דברי PIRATE, הם יקבלו שיעבוד מלא על הפעילות עד להשלמת התשלום.
בברכה,
אודי
חברים,
בהמשך להודעתי הקודמת, יש עניין אחר לא פתור המעלה תהיות קשות !!!
האם לוקסי ידע משהו שאנחנו לא ידענו???
האם יש פה עיסקה משותפת בין בן-חוב ללוקסי??
האם רשות לני"ע ושאר הרגולטורים הקשורים לעניין יחקרו את הסיפור (המסריח?)....
ימים יגידו.
בברכה,
אודי
שלום חברים
התשובה למה זה טוב להאצ'יסון פשוטה, הם נתקעו בלי בטחונות ובלי מנגנון לחיזוקם, בסוף רשימת הנושים. בסיכון מינימלי מבחינתם של 100 מיליון דולר הם מצילים חוב של 300 מיליון דולר, תשאלו מאיפה התקציב לכך?כנראה מתוך הרווח של שני מיליארד דולר שהרוויחה החברה מהחזקתה לאורך השנים בפרטנר החבוטה. ההודעה נשמעת טובה מכדי להאמין למחזיקי אג"ח סאני ולעניות דעתי זאת בשורה רעה למחזיקי אג"ח סקיילקס, 300 מיליון דולר עקפו אותם בתור.
קחו סיכונים בהגיון
ארז
נערך לאחרונה על ידי ILEEAVIV, 03.06.2012 בשעה 13:27 סיבה: הגהה
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
אודי היי
מה שלומך
צריך לחקור אבל זה יהיה רק בסוף בסוף ומאוחר מאוחר
ככה זה עובד ולא אחרת LOL
יום משגע
Rר