הלו reem,
אגרות החוב דומות למדי ויכולת ניוד הכספים מעלה מ-365 למשביר היא די גדולה. זכור לי (מסקירה שעשיתי לפני כחודשיים) כי הגעתי למסקנה כי שתי החברות בעייתיות שכן הן ממונפות מאוד, הציגו תקופה ארוכה של הפסדים וכן תזרימים שליליים. רצף הדיווחים השליליים וההרעה במצב החברה נקטע ברבעון האחרון ולא היה ברור לי אישית אם זה מקרהחד פעמי, משחק חשבונאי או היפוך מגמה, לכן הערכתי אז כי זהירות נדרשת.
באומרי זאת, אוסיף כי רכשתי בזמנו כמות קטנה של 365 אגח ב באזור ה-56 אגורות (שנראה לי בזמנו כמחיר טוב). אז העדפתי את 365 על המשביר בגלל סיבה פרוזאית למדי (שקשורה לניירות שדיברנו עליהם) - לישאל יש אופציית put מול המשביר למכירת חלקה בניו-פארם ב-60 מליון שקל (חלקם יכולים להיות במניות) ועד היום היא לא הפעילה אותה כי ... למשביר אין כסף לשלם (ישאל תשמח לכסף). אז הערכתי כי אם נושים ישתלטו על ישאל הם עלולים להפעיל את האופצייה ולרסק את המשביר. הפגיעה ב-365 במקרה כזה תהייה פחותה.
היום, עקב המימוש, המינוף קטן ורמת הביטחון עלתה ועדיין - אם הבסיס העסקי של המשביר ו/או 365 לא ישתפר, אזי העתיד לא לגמרי ורוד. אני מניח שהחזקה קטנה בנייר (לצורך פיזור) היא סבירה במחיר הקיים (בניגוד לחברות מבוססות נכסים קשיחים, חברות המתבססות על פעילות עסקית כושלת הן קשות יותר לניתוח במקרה של בעיות שכן אז נמחק המוניטין ולא ברור מה הןבאמת שוות - ראה דוגמת פרטנר) במיוחד לאור העלאת הנזילות.
לא סקרתי את הנייר זמן רב, אם אתה מתכוון לפעול - אנא בדוק את אשר כתבתי.
בברכה,