x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 29 מתוך 29

נושא: מועדון 365 ב' או משביר ב' ?

תודה, כאמור- השוק לא תמחר ודאות מלאה ל- 2 האירועים המתבקשים (סיבוס ומכירת אופיס דיפו), ולכן היו עליות יפות היום.

בימים הקרובים ייתכן שתתבהר גם סוגיית אופיס דיפו. יש עכשיו תהליך התמחרות, כאשר לא ברור לי אם יש סיכוי שיעלה כסף למעלה גם. בכל מקרה - גם אם אופיס דיפו תימחר ב-0 (ויסולקו מהמשביר הערבויות כמובן) זו בשורה טובה לאג"ח.

מועדון 365 לאחר עסקת סיבוס היא חברה בעלת קופה מלאה במזומנים, החברה כבר רכשה כמות משמעותית מהאג"ח שלה (אג"ח ב) כאשר במחזור נשארו כ 51 מיליון ע.נ,, מתוכם מחזיקה חברת בת כ2 מיליון ע.נ ובנוסף החברה רווחית מאוד..לעומת זאת האג"ח עדיין בתשואה גבוהה, לדעתי אנשים מפספסים כאן סיכוי גדול עם סיכון קטן מאוד.

המשביר לעומת זאת עדיין במצב קצת בעייתי, לפי תזרים המזומנים הצפוי, הדיבידנד מסיבוס + הדיבידנד מכלבו המשביר ותזרים המזומנים מפעילות שוטפת (איזו פעילות?) צפויים להספיק, אך תוצאות ניו פארם וההפרות שלה מול הבנקים עלולים לדרוש הזרמה מכיוון המשביר מה שיפגע במחזיקי האג"ח.
    הסיכון כאן גבוה יותר אך לדעתי התשואה מפצה.

כן - אני מסכים שנראה ששני האג"חים ראויים ביחס לשוק.

אני דווקא רואה את המשביר כיותר פשוט ופחות מסוכן (ביחס למחירו) מבין השניים - מכיל 3 פעילויות משמעותיות - בתי הכלבו (רווחי), ניו פארם - שבהחלט נראה שלא מתנהל כמו שצריך, ולכן הרווח שלו נמוך מאד. מניח שבגלל זה התחלף המנכל. בכל מקרה - אני מעריך שזה עסק שיכול לעבור השבחה ולהרוויח יותר והמועדון (שאותו אני מתמחר שמרנית בשווי ה 20M שקל של הדיבידנד של השנתיים הקרובות ותו לא). כלומר - מול כ 120M שקל אגח למיטב זכרוני - פרוס לא רע - יש 3 פעילויות תזרימיות או לא מפסידות בשווי נכסי שגבוה מהפארי.
    גם תחת הנחות מחמירות זה לא אגח ששווה פחות מ 75 אגורות, ואני מניח שהוא סובל במידה רבה מהכשלון המהדהד של אופיס דיפו, שצרב את התודעה - ובצדק - אם כי כרגע אני לא רואה סכנה בלוול הזה ברמת המשביר.

במועדון, באופן טבעי, הדברים נראים עכשיו טוב אחרי מכירת סיבוס ולשנתיים הבאות סביר מאד שהכל יהיה בסדר. גם קשרי תעופה משתפר, כנראה.
    הבעיה הגדולה יכולה להיות אח"כ - שכן רשת קוסט365 יכולה להתגלות כפלופ רציני, שיכול לקחת את כל המועדון לתהום, וללא נכסים משמעותיים בפירווק. וזה הסיכון הגדול פה.

הויכוח על גובה הדיבידנד שיעלה המועדון היה ויכוח מאד משמעותי בדיוק מהסיבה הזו. זה כמעט משחק סכום 0 בין האגחים..

משהו מאוד מוזר קורה גם במשביר וגן במועדון
    2 האגחים יורדים במחזורים גבוהיים בימים האחרונים בלי שום הודעה
    אני אישית החזקתי עד לפני חודש את מועדון אבל במחיר 100 הוא היה פחות מעניין בעניי ויצאתי

אני משער שיש מישהו שיודע משהו לגבי העיסקה שהייתה אמורה להיות לגבי הכנסת שותף למשביר

בכל מקרה נראה לי כדאי לעקוב לראות מה קורה שם

מועדון 365 לאחר תשלום 20% מהקרן, המשביר 365 אכן יורד בלי סיבה נראית לעין.

ירידה של 25% בשבוע! למישהו יש הסבר?

ציטוט פורסם במקור על ידי davidg7 צפה בהודעה
    ירידה של 25% בשבוע! למישהו יש הסבר?
    היום האגח עולה ב15% נכון לעכשיו
    ואגח מועדון עולה ב10% נכון לעכשיו

הסבר וודאי אין לי
    יש לי 2 הנחות לסיבות שיכלו להביא לירידות / עליות

אי וודאות לגבי עיסקת מכירת 29% מהמשביר למשקיע שדובר עלייה לפני חודשיים בערך

או אי הוודאות לגבי החובות של המשביר ביחס להתחחיבות מתקופת הבעלות על אופיס דיפו

בפועל לא הייתה שום ידיעה אז אין לי ממש מושג

את מועדון מכרתי מזמן האם הגיע הזמן להיפרד מהמשביר ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות