האגח הוא אגח מובנה בעל מח"ם קצר מאוד. האגח הוא למעשה תיק אגחים שהכיל 100 אגחים (כל אחד בערך ב-1% מהתיק) וההתנייה לתשלום הקרן במלואה (+ריבית) היתה כי לכל היותר יהיו 6 אירועי אשראי (מלאים) בתיק וההתנייה לאיבוד הקרן במלואה היתה במקרה של 7 אירועי אשראי מלאים ומעלה.
היום המצב הוא כדלקמן: היו עד כה כ-5.7 אירועי אשראי (0.3% כרית ביטחון נותרת), ישנם בתיק 5 חברות בעלות דירוג בתחום CCC-BB (חברות צולעות) והמועד בו תיקבע הזכאות הוא סוף יוני הקרוב. ניתוח המצב הוא כדלקמן:
1. אם עד סוף יוני (4 חודשים) לא יהיה אירוע אשראי, אזי תתקבל מלוא הקרן והריבית (פארי של כ-125 אג בספטמבר).
2. אם עד סוף יוני יהיה אירוע אשראי אחד (בהנחת recovery של כ-30%),אזי תתקבל כ-60% מהקרן והריבית (כ-75 אג לאגח).
3. אם עד סוף יוני יהיו שני אירועי אשראי או יותר אזי יאבדו כנראה הקרן והריבית במלואם.
האגח נסחר באזור 57 אג לע.נ. ולכן
1. בפדיון מלא יהיה רווח של 120% (בחצי שנה).
2. בפדיון חלקי יהיה רווח של כ-32%.
3. איבוד פדיון הוא הפסד של 100%.
כעת נותר לחלק הסתברויות לשלושת האירועים המתוארים שהרי בטווח זמן קצר כל-כך, ניתוח כלכלי הוא מיותר לחלוטין. ההסתברויות אותן אני מחלק (וכל אחד יכול לבחור את המספרים שלו) הם: (1) 75% , (2) 15%, (3) 10% ומתקבלת תוחלת רווח של 66% בארבעה חודשים.
כאן אני רוצה להדגיש, כל מספר שלא נייחס לאיבוד הקרן כולה, הוא בוודאות אינו זניח!!! כלומר, לפנינו כרטיס הגרלה בעל סיכויים משופרים לזכייה (לדעתי), אך עדיין כרטיס הגרלה. אין כל משמעות לניתוח כלכלי במקרה דנן ומכיוון שכך, גם כאלו שיתפתו ויחליטו שהסיכויים מצדיקים קנייה אל להם להחשף ביתר שאת (אני חשוף בכ-1% מהתיק) לנייר.
סיכום: אגח בסיכון הכי גבוה שיש(!), בעל תוחלת רווח (לפי ההנחות שלי) של כ-66% בשישה חודשים.
בברכה,