x

עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 38

נושא: זרקור: גלובל פיננס אגח 5

זרקור: גלובל פיננס אגח 5

האגח הוא אגח מובנה בעל מח"ם קצר מאוד. האגח הוא למעשה תיק אגחים שהכיל 100 אגחים (כל אחד בערך ב-1% מהתיק) וההתנייה לתשלום הקרן במלואה (+ריבית) היתה כי לכל היותר יהיו 6 אירועי אשראי (מלאים) בתיק וההתנייה לאיבוד הקרן במלואה היתה במקרה של 7 אירועי אשראי מלאים ומעלה.

היום המצב הוא כדלקמן: היו עד כה כ-5.7 אירועי אשראי (0.3% כרית ביטחון נותרת), ישנם בתיק 5 חברות בעלות דירוג בתחום CCC-BB (חברות צולעות) והמועד בו תיקבע הזכאות הוא סוף יוני הקרוב. ניתוח המצב הוא כדלקמן:
    1. אם עד סוף יוני (4 חודשים) לא יהיה אירוע אשראי, אזי תתקבל מלוא הקרן והריבית (פארי של כ-125 אג בספטמבר).
    2. אם עד סוף יוני יהיה אירוע אשראי אחד (בהנחת recovery של כ-30%),אזי תתקבל כ-60% מהקרן והריבית (כ-75 אג לאגח).
    3. אם עד סוף יוני יהיו שני אירועי אשראי או יותר אזי יאבדו כנראה הקרן והריבית במלואם.

האגח נסחר באזור 57 אג לע.נ. ולכן
    1. בפדיון מלא יהיה רווח של 120% (בחצי שנה).
    2. בפדיון חלקי יהיה רווח של כ-32%.
    3. איבוד פדיון הוא הפסד של 100%.

כעת נותר לחלק הסתברויות לשלושת האירועים המתוארים שהרי בטווח זמן קצר כל-כך, ניתוח כלכלי הוא מיותר לחלוטין. ההסתברויות אותן אני מחלק (וכל אחד יכול לבחור את המספרים שלו) הם: (1) 75% , (2) 15%, (3) 10% ומתקבלת תוחלת רווח של 66% בארבעה חודשים.
    כאן אני רוצה להדגיש, כל מספר שלא נייחס לאיבוד הקרן כולה, הוא בוודאות אינו זניח!!! כלומר, לפנינו כרטיס הגרלה בעל סיכויים משופרים לזכייה (לדעתי), אך עדיין כרטיס הגרלה. אין כל משמעות לניתוח כלכלי במקרה דנן ומכיוון שכך, גם כאלו שיתפתו ויחליטו שהסיכויים מצדיקים קנייה אל להם להחשף ביתר שאת (אני חשוף בכ-1% מהתיק) לנייר.

סיכום: אגח בסיכון הכי גבוה שיש(!), בעל תוחלת רווח (לפי ההנחות שלי) של כ-66% בשישה חודשים.

בברכה,

הי PITATE
    ראשית ישר כח על היוזמה
    בהנחה שאין דיפולט נוסף איך יראה גרף האיגרת לאורך זמן - קניה היום מחירה בעוד חודש.
    האם לא נכון לקנות בעליה - לדעתי יהיו שיפועים חדים וישורות ארוכות בערך האיגרת

אלון

pirate,

האם זה פורום אג"ח (לכאורה ה"סולידי") אוו פורום הימורים??? האם זה פורום אג"ח (לכאורה "סולידי") או פורום מניות גז/נפט???
    הצעתי לך לפני כשבוע להיזהר קצת עם הסקירות שלך, האם תרצה עוד מעט לקרוא תלונות על כשלונות כי המליצו בפורום (כפי שרק לפני שבוע ראינו). למה לך??
    אתה לא מכיר את הקוראים, לא יודע מה רמת הידע שלהם, לא מכיר את מצבם הכספי ועוד ובכל זאת אתה סוקר/ממליץ על ניירות מסוכנים שמתאימים לאנשים מסוימים מאד שמכירים הרבה יותר וגם דואגים לפזר מאד את השקעותיהם.
    חבל.

בברכה,
    אודי

היי udiwe
    אני מוכרח להגיד שאני ממש לא מסכים עם הביקורת שלך. בסך הכל אנו נמצאים ב"פרום אגח" ולא ב "פורום אגח סולידי", והגיוני שאדם יסקור אגחים שמעניינים אותו באופן אישי.
    רוב הסקירות אינן באות כהמלצות אלא ניתוח היתרונות והחסרונות של כל אגח שכל אדם יוכל לבחור אם הסיכוי שווה את הסיכון. תן לאנשים פה יותר קרדיט שהם מסוגלים לבחור מה מתאים להם.
    בנוסף כל האגחים המסוכנים מגיעים עם אזהרה ופה נאמר באופן גלוי שמדובר בהימור נטו (בנוסף לאזהרה כללית שפורסמה לבקשתך). אל נשכח שפיראט אינו מנהל הפורום (וכן יש פה רמז) ואינו מחוייב לתת ניתוחים לאגחים אלו.
    בקיצור אני מבין את הדאגה מאחורי הדברים אבל הנימה לא במקום.
    לפיראט
    אני באופן אישי לא אוהב מוצרים מובנים בגלל שהם דורשים ניתוח ארוך ומסובך יותר מאגח רגיל. סביר להניח שמחיר האגח יתנהל עד יוני לפי הסטימנט העולמי, המשך האופוריה בשווקי חול והאגח יעלה ככול שיוני יתקרב, החרפת המשבר באירופה או מחנק אשראי בשווקים וסביר שהאגח יגיב בירידה. רק לציין שתוחלת הרווח שקיבלת מאוד מושפעת מפילוג ההיסתברויות ל 75%/15%/10%, חלוקה שונה יכולה לתת תוצאה שונה בהרבה. אני מנסה להימנע מהימורים כך שאני בחוץ, שיהיה בהצלחה.

שלום GIMANI,

ראשית, וכבר הבעתי את דברי בפני PIRATE, אני מעריך מאד את פועלו בנושא. הוא בעצם האחראי הבלעדי להתעוררות בפורום החשוב הזה (מסכים לחלוטין ומצטרף לרמז שלך).
    שנית, דברי לא היו ביקורת אלא באמת דברי אזהרה (שים לב כמה פעמים השתמשת אתה במילה "הימור" בדבריך ובמיוחד בסיפא).
    כולנו מחליפים דעות ומחפשים אג"חים טובים (המוגדרים כזבל בגלל התשואות הדו ספרתיות) כדי לעשות כמה גרושים. לכן גם כתבתי "לכאורה" סולידי כי הסולידי האמיתי לא מעניין, כנראה, אף אחד מאיתנו.

בברכה,
    אודי

חברים,

אני הולך לבצע דיון פילוסופי מעט. עימכם הסליחה.

אינני יודע מה הדבר בגלובל פיננס 5 שגורם לאנשים להגיב בצורה כל-כך קיצונית (ואתם לא היחידים). כאשר אנו משקיעים באגח כלשהו אנו פועלים בשלבים הבאים (גם אם לא במודע):
    1. בוחנים את הסיכונים.
    2. נותנים הסתברות להתקיימות הסיכונים.
    3. משקללים את התמורה הראויה שאנו מעוניינים לקבל עבור הסיכונים הנ"ל.
    4. משווים לתשואה המתקבלת.

תשימו לב ש(2), "הסתברות להתקיימות סיכונים" הוא למעשה הימור. משפט כגון "אני מעריך כי בעל השליטה לא יגנוב את הכסף" יכול להיות משוקלל ל-"X% סיכוי שבעל הבית לא יגנוב את הכסף". במילים אחרות אנו מהמרים על כך שקבוצת אירועים יקרו או לא יקרו וכך נקבל רווח. כמובן, אנו לא נהמר כאשר לדעתנו הסיכויים לרעתנו (לפחות אם אנחנו הגיוניים ואיננו בוגאס).

אחרי שהסכמנו (או לא) עם הטענה הבסיסית, בואו ונבחן את גלובל פיננס 5. גלובל פיננס 5, מייצג למעשה קבוצת אירועים מתימטית בינארית (יש אירוע/אין אירוע). במקום להסתמך על אירועים ריאליים רציפים או בדידים (פרויקט של חנן מור מצליח, התזרים של ליברטי מספק, אלביט הדמייה מכרה את הנכס וכיוצא בזה) אנו מסתמכים על אירועים מתימטיים בעלי הסתברות (לא ידועה). בעיניים שלי אין הבדל בין הימור על אופי של בעל שליטה להימור על זריקת קובייה. התנאי היחיד הוא שאני מהמר אם הסיכויים הם לטובתי.
    מה שנותר הוא השאלה - איך אדע שהסיכויים לטובתי? ובכן, זוהי מטרת הניתוח. במקרה של חברה ריאלית פעילה מן הראוי לנתח הון, תזרים, בעל שליטה וכד'.

ומה נדרש במטרה לנתח את גלובל פיננס 5?
    כאן אצטט ראשית את Gimani: "אני באופן אישי לא אוהב מוצרים מובנים בגלל שהם דורשים ניתוח ארוך ומסובך יותר מאגח רגיל". אם עובדים בשיטה רגילה אזי אתה צודק. אני איני מנתח אותם בצורה כזו, אלא מתייחס לאגח כמערכת מתימטית של כ-100 משתנים אקראיים בעלי פילוג נתון. לא אכנס למתימטיקה אך אם אני מסוגל לשערך בקירוב את הפילוג של "נייר ממוצע", די קל (חוק המספרים הגדולים - לאלו שהתעסקו מעט עם הסתברות) לשערך הסתברויות על סכום האירועים. הטיעון שלי (לפחות אני מאמין) הוא כפליים נכון כאשר לוח הזמנים מורה על 4 חודשי הכרעה - האם באמת ניתן לנתח הסתברות פשיטת רגל בארבעה חודשים? - אני טוען שלא, מה שהופך את כל הניתוח למתימטי גרידא.

שוב אצטט את Gimani: "רק לציין שתוחלת הרווח שקיבלת מאוד מושפעת מפילוג ההיסתברויות ל 75%/15%/10%, חלוקה שונה יכולה לתת תוצאה שונה בהרבה". אתה בהחלט צודק ולכן ציינתי שכל אחד ייבחר את המספרים שלו. אלו המספרים שיצאו לי, תחת מודל הפילוג שבניתי. במטרה להדגיש את הנושא, באותו היום שניתחתי את הנייר, ניתח מישהו אחר (בביזפורטל) את אותו הנייר והמספרים שלו שונים משלי. קביל לחלוטין.

לסיום אומר, תחת פיזור רחב של "הימורים" בעלי bias לטובת המהמר, מתקבלת השקעה בעלת תוחלת חיובית וזוהי מטרתי בגישת ההשקעה (המקור ל-bias אינו ממין העניין בשיקולי).

אני מקווה שהעברתי את ההגיג בצורה ברורה ולא ביזבזתי את זמני וזמנכם.

בברכה,

aloni,

ראשית תודה.

שנית, אני מעריך שכל זמן שאין אירוע, אתה הולך לראות עלייה ליניארית (אך מאוד פלקטואטיבית) עד קרוב ליום ההכרעה (שבועיים לפני האגח יגיע כמעט לפארי). כלומר, אני מעריך עלייה של כ-17 אג כל חודש. ולא - איני חושב שתראה תנועה בקפיצות (מעבר לפלקצואציות הנובעות מהסחירות).

חשוב לציין ש-Gimani אינו מסכים עימי ואת דעתו תוכל לקרוא בתשובתו.

בברכה,

הי PIRAT

לאחר העידכון האחרון מה הערכתך המחודשת לאגח

תודה

אלון

הי aloni,

יש נושא אחד שהחברים צודקים בו. אין דרך לבקרת נזקים באגח זה. אירוע האשראי ב-PMI דווח כבעל Recovery של 22% (אני כתבתי 18% בהתאם לדיווח עיתוני חוץ), אך זהו המידע היחיד שביכולתי לתת.

שים לב, אם תראה את האגח צונח לאזור ה-45 ומטה ביום אחד, סימן שהיה אירוע אשראי. לך לא תהייה יכולת להגיב.ישנן מכונות העובדות על "מידע מול אופציות", אלו מכונות שמחפשות דיווחי בורסה המשפיעים על אופציות סחירות ועם קבלת הדיווח מנקות את הלוח לרמת האיזון החדשה. גלובל פיננס 5 הוא אופצייה קלאסית למכונות אלו ולכן אני מעריך שלא מכונה אחת או שניים מכווננות על האגח. אני אישית מכיר מישהו שטוען כי הוא פועל על האגח במכונה (אם אני מאמין או לא - זו שאלה אחרת).
    כלומר, אם האגח יגיע ל-45 ומטה ביום אחד, תידע שכנראה היה אירוע אשראי עליו תשמע בעוד יום או יומיים. לכן, אם בחרת לקחת את הסיכון, אני מציע לפעול באחת משתי צורות:
    1. החלט מהי נקודת "רווח מספיק" לכל שבועיים מראש, תן את הפקודה ועצום עיניים עד הגיע הזמן לעדכן אותה (ככל שמתקצר הזמן, הסיכון יורד ולכן ניתן לדרוש מחיר יותר גבוה) או עד שהתבצעה.
    2. החלט שאתה נשאר עד הפדיון ואז עצום עיניים עד סוף יוני.

הצפי שלי ל"שווי ההוגן" של האגח בשוק (כל עוד לא היה אירוע אשראי) הוא:
    15/3 - 68
    30/3 - 75
    15/4 - 83
    30/4 - 91
    15/5 - 100
    30/5 - 110

כמו כן, יש לצפות לתנודתיות מטורפת. זהו אגח לא סחיר במיוחד עם תנודתיות ממוצעת של 4% ביום.

בהצלחה,

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה

האגח נסחר באזור 57 אג לע.נ. ולכן
    1. בפדיון מלא יהיה רווח של 120% (בחצי שנה).
    2. בפדיון חלקי יהיה רווח של כ-32%.
    3. איבוד פדיון הוא הפסד של 100%.
    יורדת היום 25% עקב חשש מאירוע אשראי קרוב בחברת ResCap.
    כמו שזה נראה כרגע רק אופציות 2 ו 3 אפשריות.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות