x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 19

נושא: זרקור: גינדי אגח ג

זרקור: גינדי אגח ג

גינדי אגח ג הוא אגח שמוחזק בעיקר ע"י הציבור (ופחות ע"י קרנות). כיוון שכך, מבחינת מסחר, הוא מאוד לא צפוי. פשוט רציתי להבהיר במה מדובר, למרות שאני בימים האחרונים יצאתי מהאחזקה בו באזור 91-92. למשקיעים שלא רוצים להתעסק באחזקותיהם (מחזיקים לפדיון בלבד) זה יכול להיות נייר ראוי. בגלל התנודות העצומות בנייר (הרבה יותר מהשוק בממוצע), אני מוצא את עצמי קונה ומוכר אותו תדיר.

גינדי השקעות היא חברת נדלן יזמי הפעילה בעיקר בישראל (למעשה, מחקה את רוב ההון שלה בחול) ומכיוון שכך, נבחן את פעילותה בארץ בלבד. החברה הזו היא חברה יוצאת דופן בשוק היזמי בגלל שני אפיונים:
    1. גינדי השקעות מוכרת אחוזים גבוהים מהפרויקטים שלה, לפני שהחלה לבנות.
    2. גינדי השקעות היא חברה נזילה מאוד (יש לה כ-170M שח נזילים ברמת החברה) ומולם רוב החובות הלא משויכים הם של בעלי האגח (כ-130M ש"ח).
    שני אפיונים אלו הם טובים מאוד לבעלי האגח.

מצד שני, החברה היא בעלת הון עצמי 0. כחברה יזמית, אין לכך משמעות רבה שהרי קצב ההכרה בהוצאות וקצב ההכרה בהכנסות שונים בתכלית אחת מן השנייה ולכן יש לבחון למעשה את וודאות הרווח וההפסד פר פרויקט. גם פה איש בשורות אנוכי, שכן שיטת פעולתה של גינדי אחזקות למכירת רוב הפרויקטים לפני תחילת פעילות היא צורת פעולה מאוד שמרנית.

בואו נבחן את כל הפרויקטים של החברה (בביצוע ובתכנון) שאמורים להתבצע בזמן החיים של אגח ג ונעריך מה הסיכוי להפסדים כספיים. גינדי השקעות מחזיקה מספיק כסף מזומן לתשלום כל האגחים ואם לא תפסיד כספים על סך הפרויקטים שיבוצעו בזמן החיים של הפרויקט, אז כמות הכסף נטו רק תגדל (ולכן האגח ישולם במלואו).

פרויקטים "בטוחים":
    רמת אביב החדשה - נמכרו 61/62 יחידות, רווח צפוי 7M ש"ח.
    גינדי סיטי רמלה - נמכרו 267/273 יחידות, רווח צפוי 51M ש"ח.
    גינדי תא - נמכרו 587/704 יחידות - גמר צפוי 2015, קצב מכירות של כ-90 יחידות בשנה (קצב טוב מאוד), שולי רווח צפוי 22% (גבוה) והיקף פיננסי גבוה מאוד של הפרויקט (סיכון גבוה מאוד). היקף המכירות כבר מכסה את העלות הצפוייה (לערך) ושאר הנתונים הטובים תומכים בהכרה ברווח כפי שהחברה מכירה (72M ש"ח), אך היקף הפרויקט נראה מאיים ולכן נניח 15% סטייה בעלות הצפוייה, מה שתומך בהכרת רווח צפוי של 18M ש"ח.

פרויקטים מאוזנים (שמרני):
    גינדי פארק חדרה - נמכרו 44/76 יחידות - גמר צפוי Q4/2013, קצב מכירות של כ-12 יחידות בשנה (קצב טוב), שולי רווח צפוי 10% (נמוך מאוד) והיקף פיננסי נמוך של הפרויקט (סיכון נמוך מאוד). כל הסיבות הללו מביאים להנחה שמרנית שהפרויקט לא יפסיד.

פרויקטים עתידיים:
    קניון הגבעה - עיסקת קומבינצייה (אין הוצאות על הקרקע) בהיקף נמוך - לא מאיימת על התזרים.
    רמת השרון - בעיקר עיסקת קומבינצייה (הוצאות קרקע נמוכות) בהיקף בינוני נמוך - לא מאיימת על התזרים.

פרויקטים במשא ומתן:
    3 פרויקטים פינוי בינוי (גבעתיים ורמת השרון[2]) - עיסקאות ללא עלות קרקע באזורי ביקוש - סיכון תזרימי נמוך.
    רח גאולה ת"א - עיסקת קומבינצייה (הוצאות קרקע נמוכות) - סיכון תזרימי נמוך.

סיכום ביניים: חברת נדלן יזמי נזילה ברמה שמכסה את כל החובות, עם צפי רווחים שמרני של 60M (זקפתי הנהלה וכלליות של 20M) שקל בתקופת החיים של האג"ח. פעילותה בעבר ובחינת התנהלותה העכשווית והעתידית מצביעים על שמרנות עסקית וניהול סיכונים מרשים. כל אלו תומכים באיכותו של אגח ג. בנוסף, כדאי לזכור כי החברה מחזיקה בכ-1/3 מהיקף אגח ג.

אינני מפרט את תנאי האגח מכיוון שלטעמי כיום הוא נסחר גבוה מעל השוק. עם זאת, התנודתיות המאפיינת אגח זה, בהחלט עשוייה להביאו לתחום תשואה ראוי כבר בעתיד הקרוב (הייתי אומר שכיום שווי הוגן של האגח ביחס לשוק הוא באזור 83 אג [לאחר תשלום הריבית - היום יום האקס]).

בברכה,
    (ובכך הוחזר החוב לניתוח)

שלום PIRATE,

תודה על הניתוח.
    בהמשך לניתוח ובגלל הרעש התקשורתי והעניין שהחבר'ה עושים, החלטתי לעבור קצת על הדוח. להלן הערותי ונקודות לתשומת לב:

נזילות - לחברה יתרות מזומנים חופשיות של 23 מ' בלבד !!! יתרת הפקדונות, 156 מ', משועבדים (מעט לבעלי האג"ח) או מיועדים בחשבון ליווי וכד'. בקיצור, אינם לשימוש חופשי באופן רגיל.
    אג"ח - יתרת השווי לציבור נכון ל-3/12 הינה 137 מ' (ב' - 30, ג' - 107). בנוסף, החברה מחזיקה עוד כמות נאה מאד של אג"ח, בעיקר ג' (57). מהסיפא של דבריך ניתן היה להבין כי החברה מחזיקה שליש מהכמות של ג מהסך של הציבור, כלומר מתוך ה-107.
    בנקים - התעלמת קצת מהאובליגו הבנקאי, קצת יותר מ-20 מ'.
    דוח רווח והפסד - ההכרה בהכנסה ובהוצאה הינה מקבילה. הוצאות הבניה נצברות ומוכרות יחד עם ההכרה בהכנסה (עם מסירת הדירה). ההוצאה היחידה המוכרת בשלב הראשון הינה הוצ' שיווק ופרסום (ימי מכירה מרוכזים ובאאז תקשורתי שלפני אותם ימים).
    גינדי ת"א - ההכנסה עד עתה אינה מכסה את ההוצאות הצפויות. החברה עשתה פה טריק מלוכלך קטן, ההכנסה כוללת מע"מ וההוצאות הצפויות ללא מע"מ.
    בנוסף, מנסיוני הדל אני יודע שהנייר הרי סובל הכל. פתחתי את דוח 2010 באותו עמוד של נתונים עתידיים לפרוייקטים. ההכנסה הצפויה שונתה וגדלה ב-23 ואילו ההוצאה הצפויה גדלה ב-36. מכאן שרווח החברה קטן מ-78 שהציגה אשתקד ל-73 שהציגה כעת. בקיצור, יפה עשית שחתכת את התחזיות ה"אופטימיות" של החברה.
    דוחות החברה - מסתבר שבינתיים החברה מפסידה בפעילות ייזום הנדל"ן שלה גם ברבעון וגם בשנתי. מאידך, הרויחה החברה 34 מ' ממכירת קרקע בפעילות ההשקעה. הנ"ל לא כולל הוצאות לא משוייכות ספציפית.
    אג"ח ג' - נפרע סופית ב-12/2016 בצורה מדולרית (חלק הגדול 33% בסוף). כלומר, יש לנו 5 שנים לפדיון סופי.
    הוצ' מימון - לא התחשבת בהם בכלל. או שאתה מוסיף כ-20 -25 מ' לשווי האג"ח (הצמדה+ריבית) ואז נניח שווי אג"ח 160 בערך או שאתה מוריד מהרווח הצפוי ואז הרווח שחזית יורד ל-35-40 בלבד.
    הנהלה וכלליות - אם אמרנו 5 שנים צריך להוסיף 5 מ' להוצאות.

לסיכום - תמונה פחות ורודה וקצת בעייתית. נקווה שיעמדו ביעדים בפרוייקט הענק בגינדי ת"א.

בברכה,
    אודי

הי udiwe,

ראשית, אני חייב לציין שאני שמח שמישהו עובר ומבקר את אשר אני כותב בצורה כל כך מקצועית (ברצינות - ללא כל ציניות). למעשה, זה מה שעבר לי בראש כשהחלטתי לכתוב את הזרקורים.

עכשיו, אתייחס להערותיך אחת לאחת:

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    נזילות - לחברה יתרות מזומנים חופשיות של 23 מ' בלבד !!! יתרת הפקדונות, 156 מ', משועבדים (מעט לבעלי האג"ח) או מיועדים בחשבון ליווי וכד'. בקיצור, אינם לשימוש חופשי באופן רגיל.

.........

בנקים - התעלמת קצת מהאובליגו הבנקאי, קצת יותר מ-20 מ'.
    אתה כמובן צודק, רק לדעתי פיספסת עוד 6M ש"ח (מייד אפרט). הנקודה היא - כיצד להתייחס לכספים משועבדים? בגדול הכספים שייכים לחברה וכל זמן שהתנהלותה היא solvent, היא תראה את הכספים הנ"ל בסופו של יום. כיוון שגם ההתחייבויות של האגח פרוסות לאורך זמן, העמדה של זה מול זה היא תקינה לטעמי. כמובן שיכולים להיות אחרים שלא יסכימו עם הגישה ...

סכומי המזומנים ע"פ הדוח:
    - נזיל חופשי: 23M שח.
    - נזיל משועבד בנקים: 156M (חשבון ליווי [בעיקר גינדי תא], שיעבוד עודפים לאגח ב [אם זכרוני אינו מטעני כ-20M]).
    - נזיל משועבד נאמנות: 6M (לטובת אגח ג כמדומני).

סיכום של הנ"ל הוא 186M (ואני עיגלתי ל-190M). כיוון שהחובות לבנקים (22M שח ואני עיגלתי ל-20M) קטנים יחסית להיקף החוב הכללי, החלטתי במקום להתעסק איתם, פשוט לחסרם מעודף הנזילות ולקבל 170M. עם זאת, כעת, כשאני מבצע מחדש את החשבון (ללא עיגולים), התוצאה יותר קרובה ל-160M - כדאי לתקן.

אג"ח - יתרת השווי לציבור נכון ל-3/12 הינה 137 מ' (ב' - 30, ג' - 107). בנוסף, החברה מחזיקה עוד כמות נאה מאד של אג"ח, בעיקר ג' (57). מהסיפא של דבריך ניתן היה להבין כי החברה מחזיקה שליש מהכמות של ג מהסך של הציבור, כלומר מתוך ה-107.
    החברה מחזיקה 7M אגח ב, 57M אגח ג. במחזור 32M אגח ב, 158M אגח ג. לי בחשבון יוצא כשליש - אך האמת, אין זה כה חשוב שהרי אנו מציגים את החוב נטו (לי יצא כ-130M כולל ריבית והצמדה נכון לרגע).

דוח רווח והפסד - ההכרה בהכנסה ובהוצאה הינה מקבילה. הוצאות הבניה נצברות ומוכרות יחד עם ההכרה בהכנסה (עם מסירת הדירה). ההוצאה היחידה המוכרת בשלב הראשון הינה הוצ' שיווק ופרסום (ימי מכירה מרוכזים ובאאז תקשורתי שלפני אותם ימים).
    אתה צודק, ניסוח קלוקל שלי. ראשית - לפי שיטת המכירה של החברה להוצאות הפירסום יש משקל (כמה מליוני שקלים) וישנם הנהלה כלליות ומימון שאינם משויכות ומתחלקות בין הפרויקטים, אך כמובן שלא לכך היתה כוונתי. מה שהתכוונתי לאמר הוא שבמסגרת פרויקט רווחי, אי הכרה בהכנסות והוצאות יוצרת bias לרעת החברה (יש רווחים ולא ניתן להכיר בהם) מבחינת ההון. כלומר, במקרה של חברה יזמית, אין טעם להסתכל על רווחים והפסדים ברמת הדוח, אלא לבדוק כל פרויקט כמסגרת סגורה.

גינדי ת"א - ההכנסה עד עתה אינה מכסה את ההוצאות הצפויות. החברה עשתה פה טריק מלוכלך קטן, ההכנסה כוללת מע"מ וההוצאות הצפויות ללא מע"מ.
    צודק, טעות שלי. עם זאת, קצב מכירת הדירות שם גבוה מאוד ולכן גם לאחר שתיקנת אותי, הייתי משייך את הפרויקט באותה קטגורייה ועם אותו שיערוך רווח. סחטיין על תשומת הלב. דרך אגב - מדוע "טריק מלוכלך"? אתה באמת חושב שההצגה נועדה להטעות?

דוחות החברה - מסתבר שבינתיים החברה מפסידה בפעילות ייזום הנדל"ן שלה גם ברבעון וגם בשנתי. מאידך, הרויחה החברה 34 מ' ממכירת קרקע בפעילות ההשקעה. הנ"ל לא כולל הוצאות לא משוייכות ספציפית.

וכאן אינני מסכים איתך. ב-4 השני האחרונות, החברה לא הפסידה באף פרויקט שלה בישראל (כולל שיוך יחסי של הלא משויכות!!!). לטעמי, בחברה יזמית יש צורך לבחון את הפעילות פר פרויקט ולחלק את הלא משויכות בהיקף היחסי - אין הרבה טעם לבחון את הדוחות בהקשר רווח והפסד בתחום.

אג"ח ג' - נפרע סופית ב-12/2016 בצורה מדולרית (חלק הגדול 33% בסוף). כלומר, יש לנו 5 שנים לפדיון סופי.
    הוצ' מימון - לא התחשבת בהם בכלל. או שאתה מוסיף כ-20 -25 מ' לשווי האג"ח (הצמדה+ריבית) ואז נניח שווי אג"ח 160 בערך או שאתה מוריד מהרווח הצפוי ואז הרווח שחזית יורד ל-35-40 בלבד.
    הנהלה וכלליות - אם אמרנו 5 שנים צריך להוסיף 5 מ' להוצאות.
    אתה יודע, בתכלס זה 4.5 שנים. אני עיגלתי למטה ואתה למעלה. בכל מקרה, אנו מדברים על רעש, לחברה 2M הון עצמי (אני כתבתי 0), החברה מרוויחה כ-1M שח לשנה על ניהול (חלק של "אחרים") ולא חישבנו אותו. אז בנוגע להנהלה וכלליות - אני מוצא כי שיערוך מטה של הזמן הוא תקין.

בנוגע להוצאות מימון, יש צדק בדבריך, אך אינני חושב שאני מסכים עם המספרים. אם כך ואם כך, אתה צודק ויש צורך להעלות את החוב - הייתי מעמיד את החוב על 150M (במקום 130M).

לבסוף, הערה כללית: האגח נסחר ב-16%+מדד תשואה לשנה ואני כותב שהוא "יקר ביחס לשוק". בנוסף, לטעמי, בשוק מאוזן אגח שכזה צריך להיסחר באזור 9%+מדד. שני המספרים הללו אינם מעידים על "אופטימיות" ולא על "פסימיות" אלא פשוט על ניתוח הסיכונים והסיכויים (וגם על ייחוסם ההשוואתי לשוק).

אני רוצה לחזור ולהדגיש, אינני ממליץ על דבר, אינני מציע דבר ואף לא לוקח אחריות על כל דבר אותו אני כותב. טוב יעשה כל אדם השוקל השקעה במשהו עליו נתתי את דעתי, אם יבדוק שוב את דברי ויגבש דעה עצמאית (כמעשהו של udiwe לעיל).

תודה udiwe,
    בברכה,

אהלן פיראט ואודי
    קראתי את הדוחות של גינדי והתחלתי לעקוב אחרי האג"ח הנ"ל, על פניו לא נראה שגינדי תתקשה בהחזרים לפחות בשנה שנתיים הקרובות ומאחר ואני לא מתכנן לקחת את האג"ח לקו הסיום והיום התחיל מרתון לזרוק מכל הבא ליד באג"ח הזה(כנראה בגלל יום האקס) 83 נראה קרוב מתמיד ואני חושב שגם יגיע מתחת מזה בקרוב, מה אתם חושבים?

הי redarmy,

מחיר 83 זהו רק שיערוך שלי למחיר שוק הוגן. יש הרבה מאוד אגחים שנסחרים הרבה מתחת למחיר שוק הוגן (ארזים אגח 4, חנן מור אגח ד, סינרגי כבלים אגח ב, אלביט הד אג 1, אאורה אג 1, צאם אגח 1 - to name a few ויש עוד רבים). כיוון שכך, אני אישית לא הייתי קונה אותו ב-83 אם היה זה אגח בודד שעלי לקנות (כיוון שאני מנהל תיק גדול, שיקול הפיזור גם נכנס אצלי לחשבון).

בברכה,

שלום PIRATE ידידי,

תודה על ההערכה המקצועית, גם אני ציינתי לא אחת שאני מעריך את תרומתך הייחודית לפורום החשוב.

לענייננו לפי הסדר:

נכון, לא שמתי לב ל-6 בנאמנות, לטובת רמלה (גואריש???) עד להשלמת תנאים קבועים בעיסקה.
    עכשיו, בוא תראה את הגרידיות...אתה בעצם רוצה לספור פעמיים את אותו דבר !!!
    בוא נקח דוגמא קטנה להסבר -
    פרוייקט עם הכנסה של 100, הוצאה של 80, כלומר רווח 20.
    מקדמות מלקוחות (להלן: הנזילות) - 20.
    מה שעשית - לקחת את המזומן (שהוא רק מקדמה בפרוייקט) 20 ועוד את הרווח 20 ובעצם קיבלת 40.....
    בעצם מה שצריך לעשות, לדעתי, לקחת רק את הרווח (20) בלבד לשיטתך.
    המזומנים בחשבון ליוווי הם יחידה סגורה לחלוטין בשליטת הבנק בלבד. המפקח מטעמם בודק, לצורך הדוג', שהושגה אבן דרך ויש חשבון מאושר וחתום ואז הוא משחרר כסף לספק/קבלן משנה/אחר.
    בנוסף, שים לב, לא נגענו בכל הנקודות (וזה בסדר) כי היריעה קצרה. לדוג: בתוך הזכאים יש חצי מזה כמיסי רכישה. לא משלמים/משלמים.....???

אג"ח - פשוט אמרתי שמדבריך הראשונים השתמע שהשליש שהחברה מחזיקה זה מהנטו (בניכוי חלק החברה) ולא מהברוטו ( מה שהונפק). זאת היתה רק הבהרה מבחינתי.
    לעצם המספר, הסכום המשוערך הנכון הוא 137, תוכל לראות בפירוטים והתזרים שלהם.

רווח והפסד - שוב אתה קצת טועה, בתיאוריה הפרוייקטים הינם רווחיים, בדוח (עם ההכרה בהכנסה ובהוצאה) מסתבר שהמצב קצת שונה. כך היה ברבעון הראשון במה שהכירו וכך היה אשתקד שמכירת הקרקע להשקעה
    הביאה את הרווח הגדול (לפני הוצ' אחרות שהביאה בסה"כ איזון).

גינדי - אני מוכן למחול על כבודי ולהניח שלא היה טריק מלוכלך. אבל אתה יודע, מניסיוני גם בכתיבת דוחות והסברים, הכרתי ולא הסכמתי עם הרבה טריקים כאלה.

הנהלה ומימון - התעייפתי....רק לא לשכוח.

בקיצור, לא פוסל אבל לא ורוד כל כך. לקנות ב-51 ???

בברכה,
    אודי

הי,

לא מסכים עם דבריך העיקריים - אך נשאיר זאת כאן.

נראה שהכל אתה קונה ב-51. מקווה בשביל כולנו שמשהו יגיע לשם ...

:-)
    בברכה,

שלום PIRATE,

הופתעתי מתשובתך (גם בעניין בן-חוב), במיוחד לאור זה שביקרת אחרים שלא פירטו והסבירו את עמדתם הנחרצת.
    מחד, שיבחת תגובה מקצועית ורצינית ומאידך........

לעניין 51, הרי שנינו יודעים שהרבה מאד סחורה בהרבה ניירות קנינו גם בשערים נמוכים מזה בעשרות אחוזים.
    בזמן חולשה בשוק (להלן" "העולם על פני תהום") הכל אפשרי.

בברכה,
    אודי

הי udiwe,

כאשר התגובה היא רצינית וחשובה (בעיני) אני מוצא לנכון להתייחס אליה בפרוטרוט.

ב-post השני אתה טוען שאני סופר דברים פעמיים ומסביר בתילי תילים מדוע. יכולתי להתעמת עם הטענה, אך לא מצאתי לנכון. מדוע? - כי הכל כבר כתוב. אינני מרגיש צורך במילה אחרונה ואינני מרגיש צורך לכתוב דברים פעמיים. אם תבדוק תמצא שזה קרה במספר פעמים (אידיבי, סקיילקס - פעמיים, פה). כאשר אני מרגיש שהכל נאמר אני פשוט עוזב ומשאיר למי שקורא לבחון ולהחליט מה נכון לטעמו.

הדיון שלי מולך (או מול כל אחד אחר) משמש אותי לשני מטרות - (1) למצוא טעויות בניתוח שלי [כתועלת עבורי]. (2) להאיר כמה שיותר נקודות [לתועלת הקוראים]. כאשר הדיון מוצה ולטעמי "טוחן מים" אני מפסיק בו.

לפנים משורת הדין - אסביר מדוע לטעמי, טיעוניך אינם רלוונטיים.

בניתי קו לוגי מאוד פשוט:

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    גינדי השקעות היא חברה נזילה מאוד (יש לה כ-170M שח נזילים ברמת החברה) ומולם רוב החובות הלא משויכים הם של בעלי האגח (כ-130M ש"ח).
    גינדי חברה נזילה עם מזומן > חובות.

ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    החברה היא בעלת הון עצמי 0.

........

גינדי השקעות מחזיקה מספיק כסף מזומן לתשלום כל האגחים ואם לא תפסיד כספים על סך הפרויקטים שיבוצעו בזמן החיים של הפרויקט, אז כמות הכסף נטו רק תגדל (ולכן האגח ישולם במלואו).
    החברה בעלת הון עצמי אפס ולכן חובות ונכסים שווים. אם לא תפסיד כסף (בהיותה חברה יזמית - לכסף יש cycle של כ-3 שנים) בתקופת החוב, הרי כמות המזומן תיוותר או תעלה ולכן יש לה את הנזילות ויש לה הנכסים לכיסוי החובות.

ולבסוף בחנתי סבירות להפסד בתקופת החוב (להבין אילו שלייקס קיימים לי פה).

לא ספרתי דבר (לא פעם ולא פעמיים) - פשוט טענתי טעונים. כל מה שכתבתי לעיל, כבר כתבתי ב-post הקודמים. לא למדתי כלום מהכתוב, לא חידשתי דבר לקוראים - פשוט בזבזתי זמן בלחזור על דברי (לטחון מים).

ובאשר לסקיילקס - אם לא טרחתי לבדוק את המספרים (שלי, כמו גם שלך), אתה יכול להבין כמה הם חשובים בעיני במקרה זה (מאז ראיתי לא מעט פרסומים בעיתונות שלא מסכימים עם המספרים שלך - כולם מדברים על 550M-600M מזומן).
    שוב, לא מצאתי לנכון להתווכח עם עובדות לא חשובות בעיני. כיוון שההנחה הראשונית שלי עדיין מתקיימת - הניתוח עדיין תקף בעיני, לא משנה מי נכנס לפאניקה מאז ומי זרק מאז סחורה כאילו אין מחר. זוהי דוגמא מעולה לנאמר בסקירה, אם ניתחתי חוב נכון ואני מקבל עליו 40% תשואה (שער קנייה 52), מי אני שאלין על מישהו אחר שמקבל על אותו חוב 70% תשואה? (שער 34). ערכים סחירים הם כמעט חסרי משמעות עבורי (כל זמן שאין עלי התניות פיננסיות עקב מינוף).

בברכה,

שלום חברים,

אויי חבל, היה עדיף אם ידידנו PIRATE לא היה מפרסם את תגובתו האחרונה הממשיכה עם הטעויות (גם אם לא בכוונה) בניתוח (גם בגינדי וגם בסקיילקס).

אסכם ואמליץ לחברים, להיצמד להסברים שלי בנוגע לאי ההסכמות בניתוח הנתונים.

המעוניינים בהבהרה נוספת של העניין יכולים לפנות בפרטי.

בברכה,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות