x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 28 מתוך 28

נושא: זרקור: אאורה אגח ב/ג

rema1
    אורח
    good evening or good afternoon das speil kein rolle

as to yr phrasing greed....etc

greed is horrible reason of which - all the caos is going on since 2008
    its too much and it detiriorates each and every day dont u agree with me

thank u
    Rr

שלום PIRATE,

רפרפתי קצת בניירות ההסדר ולהלן שתי הערות:
    קופת נאמן - לדעתי במכסימום יש שם 17 מ' ש"ח (12.8+0.5+3.5). מזה בוא נוריד קצת לפרזיטים (נאמנים וכו') - 2, דין קדימה -1 (כל כך מעט??), נשארים עם 14 מ'.
    מזה 3 מ' מוקפא לטבת ה' ו-ו' למשך תקופה של 3 שנים. במידה ואין יותר תביעות וכל הסכום הולך ל-ג' נקבל בהתחלה 11 אג' ואחרי 3 שנים השלמה ל- 14 אג'.
    הסדר התשלומים - שונה ממה שדיברנו בעבר ומהאקסל. בהסדר יש 6X5 , פעם אחת 7 ואח"כ היתרה של 63 בשנת 2031 (להלן: "זמן הקטטר"). גם בתשלום הריבית יש קצת משחקים ותעלולים.
    זה בתיאוריה, יש אפשרות לפרעון מוקדם וכדו'.

בברכה,
    אודי

הי אודי,

פרזיטים וקדימה הערכת כמעט כמוני (רק שאני החלטתי להתחיל ב-16M). דרך אגב קדימה אין אפילו 1M - בעיקר עובדים בזמן ההקפאה. מה שכן, אני לא שמתי לב ששמים 3M בצד ל-ה,ו (מאמין לך). הריביות הן 2% בשלוש השנים הראשונות ו-3% בהמשך. כל שאר הריביות מצטרפות לחוב "קטטר" ולצורך פשטות אפשר להוסיף עוד 37 מליון לחוב "קטטר" ולסיים בזאת (אמור מעתה 100M חוב "קטטר").

בנוגע לחוב "קטטר", תיאורך אינו מדויק. בבוא הזמן שבו כל הביטחונות מוצו, יוצע למחזיקים להמיר את שאר החוב למניות לפי שווי חברה של 425M שקל (לפני כסף). אם נניח שווי חברה סחיר שמרני של 20M שקל בזמן ההמרה (לפני הכסף) אז ניתן לייחס שווי פסימי מאוד ל"קטטר" של 20% משווי החוב הנותר. כלומר, במקרה פסימי מאוד ניתן לייחס לחוב ה"קטטר" שווי של 20M ש"ח בשנת 2020.

האמת - מה שהתקבל בהסדר התקבל. אם זה 90%, 120%, 150% או כל מספר אחר של רווח, אינו ממין העניין כיום. כבר פעלנו all in (מי שפעל) וכעת אנו מנסים למקסם את התמורה. הדבר הבא שיש לעשותו זה לתמחר שווי מכירה הוגן לאופציות ולאגח - אחרי הדוחות, אפעל לניתוח העניין. לעת עתה, בהערכה גסה מאוד, השווי ההוגן של האגח בשוק כיום הוא כ-45 אגורות (ולפני 39 אג, אפילו לא הייתי שוקל למכור).

בברכה,

הי,

התכוונתי לבצע זרקור על אאורה אג 1, אך אני מחכה לדוחות.

בין לבין האגח הידרדר במחירו כל כך נמוך שלדעתי זהו האגח בעל הסיכון-סיכוי הטוב ביותר בשוק כיום. כיוון שכך, החלטתי לתת מצביע בכיוונו - אך אנא, קחו את דברי בערבון מוגבל (בנוגע לנתונים).

פארי שמרני מאוד אותו אני מייחס לאגח הוא 45. יש בו הרבה "על הקרח" :-), אך כנראה שפארי אמיתי הוא יותר באזור 65.

במחירו היום (26 אג) הוא משלם 8%-12% ריבית על הקרן בשנה (שנים ראשונות 8%, בהמשך 12%) ו-25% אחוז מהקרן במשך 7 שנים הבאות (תשלום של כ-28% מההשקעה חוזר כבר באוגוסט הקרוב). כל התשלומים הללו הם ברמת ביטחון גבוהה (לדעתי). זאת כיוון שהחברה אחרי הסדר עם הון עצמי גבוה מאוד (אני מעריך בצורה גסה באזור 160M על נכסים של 700M), רווחית מאוד (אאורה ישראל היא חברה מאוד רווחית, היא מוזגה לתוך אאורה השקעות במסגרת ההסדר ומהווה כיום את עיקר האחזקה של אאורה השקעות) והסכומים האבסלוטיים עבור החברה קטנים מאוד (5M ש"ח בכל פעם) מכדי שבגינם יהייה כדאי לאבד את החברה.

אוסיף הערה שאינני נוהג להעיר (בגלל שהניתוח אמורפי) - אתמול הייתי הקונה העיקרי בנייר. מעבר לכך, כיום אני מחזיק מעל 1.5% מהיקף הסידרה כולה. חלק גדול קיבלתי במסגרת ההסדר, אך חלק לא מבוטל נקנה בימים האחרונים.

לשיקולכם,
    בברכה,

הי,

מאז ה-post הקודם, העליתי הרבה נקודות טובות לטובת האגח. עם זאת, שכחתי שתי נקודות חשובות:
    1. הערבויות לנייר הן בתחום 30-60 אג לאגח (להערכתי - זקוק לדוחות במטרה לעשות סדר).
    2. חשוב לזכור כי האגח הוא להמרה - יחס ההמרה קרוב מאוד (עד שלילי) בערכים אלו. למעשה, הנייר יושב גיום בתחום המנייתי (מישהו רוצה להשוות ל-Tower?). ניסיתי לבדוק בזמנו אם המרה אפשרית בכל זמן, בחלק מהזמן או רק כעבור 6 שנים (בזה אני בטוח שאפשרי) ולא זכור לי שמצאתי התייחסות. אחכה לדוחות בשביל לדעת לבטח. בכל מקרה, כדאי לזכור - אאורה היום (אחרי ההסדר), עם פעילותה, גודלה ורווחיותה דומה היום לאפריקה מגורים ולדעתי נסחרת בחסר ולכן מקדם ההמרה לדעתי רק ישתפר.

בכל מקרה, גם אחרי עלייה של 10% בשלושה ימים, עדיין לדעתי האגח הכי טוב בשוק (גם בשוק המטורף של היום). לכל מי שמחפש משהו, מציע לגשת לבדוק את הנתונים שלי לגבי אגח זה ולהחליט אם הוא מסכים.

עם זאת, באגח זה אני מקפיד מאוד להבהיר, אני מחזיק מעל 1.5% מהסידרה כולה. מי ששוקל לקנות שיבדוק היטב את אשר אני אומר.

בברכה,

אז ככה,

שטר הנאמנות הסופי יצא היום.
    ניתן להמיר 5.06 ע.נ. אגרות חוב במנייה בכל יום מסחר. משמע - האגח הוא אגח מעולה (לדעתי) הנמצא היום במסלול מנייתי ובעל ביטחונות הגבוהים מערכו הנוכחי. אז היום עלה בעוד 5% ונשאלתי (שוב) - האם עדיין כדאי?

אם לאמר בקצרה - לדעתי, האגח הנ"ל הוא הטוב ביותר בשוק, עד לאזור 34-35 אג.

בברכה,

עדכון,

לתדהמתי, האגח הגיע לצפי שלי בכשבוע (30% עלייה בשבוע). יש לכך סיבות טובות מאוד, אך גם אני לא צפיתי דבר כזה.

אז מה לעשות עם זה? לסוחרים ביניכם, הייתי מציע לצאת חלקית באזור המחירים הקיים (עדיין נייר מעולה ביחס לשוק - אך כבר קיימים ניירות שיכולים להתחרות בו, לדוגמא ארזים אגח 4). למשקיעים, הנייר הזה עדיין מעולה.

כדרכי בנייר זה, אני נוהג לציין את מעשי, כיוון שאני מחזיק מהותי בנייר (כיום כ-2% אחזקה מהמחזור כולו, הפסקתי לקנות בשער 31) והפעולות שלי עלולות להשפיע על הנייר. התוכנית שלי לעת עתה היא - להמשיך להחזיק ולהתחיל לממש בהדרגה רק מ-37.

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות