הי,

התכוונתי לבצע זרקור על אאורה אג 1, אך אני מחכה לדוחות.

בין לבין האגח הידרדר במחירו כל כך נמוך שלדעתי זהו האגח בעל הסיכון-סיכוי הטוב ביותר בשוק כיום. כיוון שכך, החלטתי לתת מצביע בכיוונו - אך אנא, קחו את דברי בערבון מוגבל (בנוגע לנתונים).

פארי שמרני מאוד אותו אני מייחס לאגח הוא 45. יש בו הרבה "על הקרח" :-), אך כנראה שפארי אמיתי הוא יותר באזור 65.

במחירו היום (26 אג) הוא משלם 8%-12% ריבית על הקרן בשנה (שנים ראשונות 8%, בהמשך 12%) ו-25% אחוז מהקרן במשך 7 שנים הבאות (תשלום של כ-28% מההשקעה חוזר כבר באוגוסט הקרוב). כל התשלומים הללו הם ברמת ביטחון גבוהה (לדעתי). זאת כיוון שהחברה אחרי הסדר עם הון עצמי גבוה מאוד (אני מעריך בצורה גסה באזור 160M על נכסים של 700M), רווחית מאוד (אאורה ישראל היא חברה מאוד רווחית, היא מוזגה לתוך אאורה השקעות במסגרת ההסדר ומהווה כיום את עיקר האחזקה של אאורה השקעות) והסכומים האבסלוטיים עבור החברה קטנים מאוד (5M ש"ח בכל פעם) מכדי שבגינם יהייה כדאי לאבד את החברה.

אוסיף הערה שאינני נוהג להעיר (בגלל שהניתוח אמורפי) - אתמול הייתי הקונה העיקרי בנייר. מעבר לכך, כיום אני מחזיק מעל 1.5% מהיקף הסידרה כולה. חלק גדול קיבלתי במסגרת ההסדר, אך חלק לא מבוטל נקנה בימים האחרונים.

לשיקולכם,
בברכה,