x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 28

נושא: זרקור: אאורה אגח ב/ג

Hybrid View

זרקור: אאורה אגח ב/ג

תהיתי רבות אם להציג אגחים אלו. זאת כיוון שמבנה החברה ומעליה מבנה החוב, מסבך את הניתוח, דבר הגורר ריבוי הנחות (שמעלות את הסבירות לטעות). בנוסף, גורם הזמן אינו ידוע ויכול להימשך גם כשנתיים. עם זאת, ה-upSide המצטייר באגחים אלו הוא כה גבוה שהחלטתי בכל זאת להציגם.

תחילה, מעט רקע:
    אאורה היא חברה יזמית וחברת נדלן מניב הפעילה בארץ ובמזרח אירופה. החברה נקלעה למשבר נזילות עקב תכנון לקוי (וזה בדיוק זה - הם לא למדו דבר מ-200 והתרחבות מהירה מדי. בעלי השליטה הציגו מצגי שוא רבים לפני הפדיונות הצפויים, דבר שהוריד את אמינותם ובעת שהחברה קרסה, המחזיקים העמידו תנאי סף לדיון בהסדר שהיו גבוהים מאוד (ולטעמי - בצדק!!!) ולאחר שלא קוימו, השתלטו בעלי האגח על החברה ולמעשה הוציאו אותה לפירוק.

מבנה בחברה:
    החשוב לניתוח החוב הוא שהחברה מחזיקה 60% מחברה בת אאורה ישראל ועוד מגוון של נכסים שונים בסולו ובחברות בנות נוספות. פירוט של הנכסים האחרים (ברמה הנדרשת לניתוח) יינתן בהמשך.

מבנה החוב:
    - שני אגחים ה, ו אשר עודפים בפרויקטים בחברת הבת אאורה ישראל משועבדים להם (110 מליון ע.נ. שהוא בערך גם הערך ההתחיבותי).
    - ארבעה אגחים א,ב,ג,ד ללא שיעבוד (פחות אחזקות החברה נותנים בערך 122 מליון ע.נ, 145 מליון ערך התחייבותי).

ההנחה המרכזית היא שמי שרוכש את אאורה ישראל, רוכש אותה יחד עם ההתחייבויות לאגחים ה,ו. זו הנחה סבירה שהרי הכספים שימשו לקניית נכסים באאורה ישראל והשיעבודים של אגחים ה,ו נמצאים באאורה ישראל.

כיוון שאיני מנתח את האגחים עם השיעבודים (ויוער כי גם אאורה אגח ה ב-44 אגורות הוא מאוד!! מעניין), אני אתייחס לאאורה ישראל+אגחים ה,ו כמקשה אחת.
    ניתוח שווי:
    1. אאורה ישראל (כולל אגחים ה,ו) - היתה הצעה של בעל אחזקות המיעוט לקנות את החזקות הרוב ב-30 מליון שקל. מצד שני יש שיערוך שווי הנותן להחזקה שווי של 120 מליון שקל (נו באמת ...). אני מאמין שהתמורה תהייה באזור 30-40 מליון ולצורך חישוב בהמשך נניח 30 מליון שח.
    2. בניין בניו יורק - היתה הצעה על 10 מליון ש"ח אך בתנאי מימוש בפירוק, נניח 6 מליון שח.
    3. מרכזי קניות ברומנייה - אינם מוצלחים במיוחד 60%-70% תפוסה ברובם. החברה משערכת ב-25 מליון, לצורך הזהירות אנו ניקח 5 מליון שח.
    4. אדמות ברומנייה (לא משועבדות) - החברה משערכת ב-25 מליון, לצורך הזהירות אנו ניקח 4 מליון שח.
    5. מזומן - כ-20 מליון ש"ח (חלקם כהחזר הלוואות), אנו נשערך 15 מליון שח.
    6. תביעה כנגד בעלי תפקידים ודירקטוריון - לא ברור אם תוגש ולכן נשערך כאפס.
    7. שלד בורסאי - 4 מליון שח.
    8. פעילות הפרזיטים השונים - (10-) מליון ש"ח.

על פניו, לא נראה כי התמורה לאגחים ללא השיעבודים תיתן פחות מ-55 מליון שקל (להערכתי הרבה יותר) . ישנם כ-120 מליון אגחים ללא שיעבודים ולכן נראה כי תמורת הריצפה היא כ-46 אגורות לאגח. האגחים נסחרים היום בכ-19 אגורות וניתן לקנות אותם שם.

סיכום: אגח בפירוק שנראה כי בטווח זמן של עד שנתיים ייתן תשואה של כ-150% וסיכון זניח להפסד (הסיכון העיקרי לדעתי הוא אלמנט הזמן). לדעתי, אגח ביחסי סיכון-סיכוי מעולים. לשיקולכם.

בברכה,

שלום PIRATE,

לא התייחסת בניתוח לבנקים. נכון ל-9/11 עומד החוב לבנקים על כ-200 מ' ש"ח.
    גילוי נאות - רק רפרפתי במאזן, לא התעמקתי האם הכל נון-ריקורס או משהו אחר.
    מה דעתך??

בברכה,
    אודי

הלו udiwe,

אם תסתכל בדוחות תראה שברמת הסולו אין חוב לבנקים. החוב לבנקים קיים בחלק מהחברות בנות (אאורה ישראל, קניונים במזרח אירופה) וכיוון שניתחתי כל נכס ברמת על, שייכתי לו הון (נכסים-חובות) ואת ההון הזה העברתי כערך לחברה האם. למען האמת, זוהי הסיבה שלא בחרתי לנתח את אאורה ה - שם התסבוכת כבדה יותר.

בברכה,

ידידי,

אחרי שלא הסתדר להם בנוגע ליורוטרייד, הגיחו צמד ה"אבירים הלבנים" שולדנפריי/קוטלר (מומלץ לשמור מרחק !!) ומציעים הצעה לרכישת אאורה (הסדר נושים מוצע לא צורף בשלב זה במאיה).
    לחוצפה ועזות המצח בשוק ההון הישראלי אין גבול.
    אני מניח שההצעות הבאות יהיו לרכישת אולימפיה/דוראה/אחר.

בברכה,
    אודי

האהאהאהאהאהא,

עוקבים אחריך? בכל מקרה, נוכלים או לא (וכבר הבעתי דעתי לגבי המהות של בעלי שליטה בעיני), החדשה היא בסופו של דבר חדשה טובה לסוחרי האגח. הם בטח יציעו הסדר ששווה כ-50 אגורות לאגח, האגחים יגיעו לאזור ה-33 ומי שקנה ב-19 ירוויח בחודש כ-70%. אבל, אחרי הכל, הכל ספקולציות. בוא נמתין, נתבונן ונלמד עוד שעור ...

בהצלחה לאלו שבפנים וגם ... לאלו שבחוץ.

בברכה,

האגח התעורר לחיים ויש 3 קונים פוטנציאלים לחברה, מה שיבטיח תספורת לא גדולה מדי.
    במחירים היום מענין לדעתכם ?

http://www.globes.co.il/news/article...did=1000732962
    נערך לאחרונה על ידי reem8, 14.03.2012 בשעה 16:59

הי reem,

דעתי על תמחור האגח כבר נאמרה. כלומר, איני רואה הסדר המציע פחות מהניתוח הפסימי שלי.

המידע הנוסף הוא שכנראה יהיה הסדר (מה שכנראה מגדיר פרופיל זמן של כארבעה חודשים לחזרה למסחר).

תחת הנתונים הבאים, השיקול הוא שלך אם העיסקה כדאית.

בהצלחה,

אהלן,

עשיתי ניתוח לערך הסחיר של אג ג, אגח ב (ע"פ ההסדר שפורסם). ההסדר מאוד מורכב ולכן ייתכנו טעויות - עם זאת כ-benchMark הייתי אומר שהשווי הסחיר הוא:
    אג ג: 57 + שווי האופציות.
    אגח ב: 51 + שווי האופציות.

אין לי מושג איך מעלים קובץ Excel לאתר. אם מישהו מעוניין לראות את הניתוח ויודע איך להעלות file באתר זה, אשמח לעשות זאת.

בברכה,

לא יודע אם אתה יכול לעלות כקובץ אקסל אבל אתה יכול להפוך את זה לתמונה ולצרף את זה דרך insert image.
    בכל מקרה סחטיין על טרייד מוצלח ונקווה שזו רק ההתחלה
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הי,

ראשית, תודה על הברכות ..., אך צריך להיות ברור שהעניין עדיין לא מוגמר (יש בנקים, בית משפט, אישור מחזיקים ועוד כהנה וכהנה צרות) ולסוחרים שביננו, אולי שווה לממש חלק (אני עדיין מחזיק ויחסית הרבה).

עם זאת, צריך להיות כנים - חלק מהאגחים אליהם הפניתי את תשומת לב המשתמשים כרגע בהפסד (נאנט, גלובל פיננס, קמן ...) חלקם בערך באיזון (סקורפיו, ליברטי, ...) וחלקם ברווח (פטרוכימים, אאורה, גינדי [אחרים הצביעו, אני הסכמתי], ...). הרי אני יכול להצביע על מאות אגחים וברור שחלקם יבצעו קפיצות מטאוריות. עבור הסוחרים שביננו המבחן הוא בממוצעים ועבור המשקיעים שביננו המבחן הוא בבחינת דיוק ההערכות לאורך זמן (לאורך זמן, צריך להיות דומה עבור שתי הקבוצות, שוני נוצר כשהניתוח הוא נכון והפרשנות שגויה - ראה ערך קמן).

בכל מקרה, פתחתי חשבון gmail תחת שם pichaguy@gmail.com עם סיסמה pirate76 והעליתי אליו את הניתוח של שווי סחיר של הסדר אאורה. כיוון שההסכם מתוסבך למדי, מאוד יכול להיות שטעיתי. אשמח אם מישהו יחליט לעבור עליו ...
    זה כמובן אינו ה-mail הרגיל שלי ונפתח רק לצורך שיתוף הקובץ, כך שאין טעם לשלוח לי הודעות לשם (הפרטי פה - טוב מספיק).

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות