kelazar - טוב ששאלת, ייתכן שדברי לא הובנו כהלכה.
ראשית, מבחינה פונדמנטלית הנייר (ד') עדיין נסחר בשווי סביר בהחלט. הבטוחות שלו טובות יחסית, ומנגנון התאמת הבטוחות מסייע במידה מסויימת לשמור אותן ככאלה. רוביג היא חברה בורסאית בתחום קל להבנה (נדל"ן), וסחירה, ואני מאמין שתמורות בה יהיו יחסית קלות לזיהוי מבעוד מועד. גם התנית הפרעון המיידי במידה ויורד הכסף בקופה מתחת ל 7M יורו מסייעת אם הדברים בנאנט מסתבכים.
לגבי הערתי לגבי שער 81 - זו הערה שכתבתי יותר כשיתוף אישי ופיקנטי, לא בטוח שיש פה עניין ציבורי רב - ובכל מקרה הואיל ושאלת אענה:
אני לא מאמין בלתזמן פסגות ושפלים, ולמעשה לא יפתיע אותי אם הנייר ימשיך גם עד 90 בעתיד הנראה לעין. שיטת הפיזור הפרטית והפשטנית משהו שלי מבוססת על דירוג פסאודו-חישובי שאני עושה לכל נייר, ולפי זה אני קובע כמה מנות ממנו אחזיק. כמובן, זה משתנה מעת לעת לפי מצב השוק ומספר המנות הכללי (=גודל התיק שלי).
אגב - באופן תיאורטי זה לא אמור להיות מושפע משיקולי מימוש רווחים. בנייר זה למשל אני בכ-64% רווח אך לא מימשתי אותו עד כה. בפועל יש השפעה מסוימת - כי נייר שעלה חזק (או ירד חזק) - משתנה משקלו בתיק עקב תשואת היתר.
לפי החישוב שלי בשער 81 מגיע הסף שבו אני פשוט מחזיק יותר מדי מנות ביחס למה שאני צריך (במונחי סיכוי/סיכון) ולכן אדלל את ההשקעה.