x

עמוד 9 מתוך 14 ראשוןראשון ... 7891011 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 138

נושא: זרקור: נאנט אגח ג

הי mimi,

את רוצה דיון? טוב :-).

אז ככה,
    1. החשבון שלי אומר 263 דירות בפולין, 48 בהונגרייה. אינני יודע מהיכן ההבדל, אך כנראה לא כל כך קריטי.
    2. עד כמה שזכור לי התקנות החדשות כבר בתוקף מאפריל ואינני רואה השפעה מהותית.
    3. לא היה זכור לי שמימוש רוביג היה אופצייה בדוח הקודם (אאמין לך, אין לי כח לבדוק). בכל מקרה, מה שהתכוונתי הוא רצינות הכוונות (זאת אומרת שהתגברו על המחסום המנטלי - "בשלות מנטלית" בשפתך) - ניתן לראות שאכן זה המצב, לאור הפנייה לקרן (אינני זוכר את שמה) לקבלת אישור להפר את ההסכם עימה (מעשים ולא רק דיבורים מעידים על מצב מנטלי). לכן, בניגוד אלייך, אני מעריך שפעולה זו מעידה על כך שזה די חד וחלק (לפחות הכוונה).
    4. מכירה לאו דווקא מתבצעת כנתח, ניתן גם להפיץ דרך גורמי מסחר נתחים גדולים. אני אפילו מעריך שזה מה שיתבצע, אם משהו יתבצע (למה לוותר חלקית על השליטה?) גם אם יהייה לכך עונש פיננסי.
    5. לדעתי, כל זמן שאולימפייה לא סיימה את מכירת נאנט, לא תהייה שום התייחסות לגיוס הון (גם אם יש כוונה כזו).

לבסוף, החברה ממשיכה להקטין מינוף גם תוך כדי ויתור על הון וכל זאת מתבצע כמעט בלי פגיעה בהון העצמי. גם אם הנייר הולך להסדר, הוא לדעתי עדיין נראה מעולה.

אז כן, כדרכי בקודש - אינני מסכים עימך בנוגע לאווירה השלילית המוקרנת מה-post שלך בנוגע לנייר. כמו כן, אני חייב לציין שבניגוד אלייך, אני רואה את הדוח באור חיובי למדי (החברה נמצאת במצב מנטלי של "תשלום חוב" ולא של "הסדר").

בברכה,

תשובות + עדכון

היי

רשמת שנושבת רוח שלילית מהפוסט שלי אז אני אנסה להסביר מה מטריד אותי:
    1. לגבי החוק החדש בפולין - החברה רושמת שהדבר יכול להקשות על קבלת/תנאי המימון לפרויקטים. אם כך אני יחסית רגועה זה לא משהו שישפיע לט"ק.
    2. מטריד אותי שבדוח התזרים החזוי החברה צופה שההכנסות ממכירות דירות בהונגריה בשנת 2013 ינבעו ממכירת מלאי בביצוע ולא מלאי דירות גמורות - מבין השורות אני מבינה שהחברה רוצה לממש פרויקטים שלמים בביצוע ולא דירות גמורות מה
    שקצת גורם לחשש לממש פרויקט בביצוע זה לא דבר פשוט כמו לממש דירות מכורות. בייחוד שהחברה מצפה לקבל 9.5 מיליון אירו מהמימוש.
    3. לגבי רוביג כבר רבעון קודם הייתה אופציה של מכירת מניות רק שעכשיו היא גדלה משמעותית ובעצם החברה אומרת שתמכור את כל המניות הפניות שברשותה שלא משועבדות למחזיקי אג"ח ד'.
    4. לחיוב אומר שאם החברה הייתה רושמת מכירת מלאי קרקעות ורושמת סכום של 10 מיליון אירו ללא האופציה של מכירת מניות הייתי חותכת את ההשקעה היום. אבל החברה באמת רשמה שהיא אכן מוכנה למכור את המניות ולכם נדרש מקב צמוד אחרי הדיווחים שלהם.
    5. לגבי הזרמת הון - אכן המצב עם אולימפיה מקשה מאוד אבל לא נראה שהבעלים בכלל בכיוון של לסייע לחברה (כך נראה הלוואי ואתבדה)

אם כך כל העניין הביא אותי למסקנה שכרגע לגבי אג"ח ג' בו אני מחזיקה - אני ממשיכה ז"א אני במצב החזק

אבל רכשתי היום מנה של אג"ח ד' - פשוט כי נראה לי שהוא נסחר במחיר נמוך ביחס לבטחונות שלו.

בברכה

אגב בקשר למה שאמרת שאנחנו לא מסכימים כמעט תמיד, שמעתי על זה פעם משפט חכם: אם כולם מסכימים כנראה שאף אחד לא חושב..

זה תמיד טוב להפעיל את הראש ולשמוע דעות נוספות..
    נערך לאחרונה על ידי mimi100, 30.08.2012 בשעה 23:42

הי mimi,

אין לי כל בעייה עם חוסר הסכמות (חשבתי שזה די ברור). הבעייה היחידה שלי היא תרבות דיון קלוקלת (שמתלווה לעיתים לדיונים במקרים שכאלו) ובנושא זה את לטעמי ללא דופי.

בנוגע ל -
    ציטוט פורסם במקור על ידי mimi100 צפה בהודעה
    ה
    2. מטריד אותי שבדוח התזרים החזוי החברה צופה שההכנסות ממכירות דירות בהונגריה בשנת 2013 ינבעו ממכירת מלאי בביצוע ולא מלאי דירות גמורות - מבין השורות אני מבינה שהחברה רוצה לממש פרויקטים שלמים בביצוע ולא דירות גמורות מה שקצת גורם לחשש לממש פרויקט בביצוע זה לא דבר פשוט כמו לממש דירות מכורות. בייחוד שהחברה מצפה לקבל 9.5 מיליון אירו מהמימוש.
    אני אתייחס לציטוט הבא:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה

מקורות הונגרייה לפי פרויקטים:

סיטי הום (סיום Q1/2014 - צפי):
    31.12 - 100 יח מכורות ||| 28.2 - 145 יח מכורות ||| 30.4 - 160 יח מכורות
    4 שלבים - 2 הסתיימו (185 יח), 1 בביצוע (100 יח), 1 בתכנון/המתנה (108 יח)
    יונח מכירה של כ-100 יח בשנה ורבע (15 יח בחודשיים).
    הון עצמי: 44M ש"ח
    רווח צפוי: 1M ש"ח
    קצב המכירות גבולי למשיכת רווחים, אך כנראה מספיק מהיר לצורך התחלת שלב 4. בעוד שנה ורבע יעמוד המצב על 3 שלבים הסתיימו (285 יח) ושלב 4 בביצוע (108 יח) מתוכם 260 יח מכורות. זהו שלב מתקדם למדי עם ודאות גבוהה למדי. כיוון שההון העצמי גבוה למדי, אני מניח שהבנקים יאפשרו משיכה של כ-1/3 מההון העצמי.
    סיטי הום תזרים: 15M ש"ח.
    סיטי הום הון: הפרויקט גבולי ולכן יונח 70% מההון כיום - 35M ש"ח.

.......

הרמוני (סיום Q4/2012 - צפי):
    31.12 - 6 יח מכורות ||| 28.2 - 22 יח מכורות ||| 30.4 - 32 יח מכורות
    בביצוע (144 יח)
    יונח מכירה של כ-60 יח בשנה ורבע (9 יח בחודשיים).
    הון עצמי: 17M ש"ח
    רווח צפוי: 0
    קצב המכירות איטי, אך כנראה שעד אמצע שנה הבאה יימכר כ-3/4 פרויקט. זהו שלב מתקדם למדי ולכן אני מניח שהבנקים יאפשרו משיכה של כ-1/2 מההון העצמי.
    הרמוני תזרים: 8M ש"ח.
    הרמוני הון: הפרויקט גבולי ולכן יונח 75% מההון כיום - 12M ש"ח.

ויוה (הסתיים):
    31.12 - 98 יח מכורות ||| 28.2 - 114 יח מכורות ||| 30.4 - 144 יח מכורות
    הסתיים (190 יח)
    קצב המכירה מצביע על סגירת המלאי בתוך שנה ורבע.
    הון עצמי: 21M ש"ח
    רווח צפוי: 0 ש"ח
    משיכת ההון תתאפשר עם סיום המכירות ולכן:
    הרמוני תזרים: 21M ש"ח.
    הרמוני הון: 21M ש"ח.

סיטי הום (סיום Q1/2014 - צפי):
    31.12 - 100/376 יח מכורות ||| 28.2 - 145/376 יח מכורות ||| 30.4 - 160/376 יח מכורות ||| 30.7 - 179/376 יח מכורות
    מסתמנת האטה מסוימת במכירות, אך ההנחות עדיין תקפות: תזרים 3MEu.

הרמוני (סיום Q4/2012 - צפי):
    31.12 - 6/144 יח מכורות ||| 28.2 - 22/144 יח מכורות ||| 30.4 - 32/144 יח מכורות ||| 30.7 - 50/144 יח מכורות
    מסתמנת האצה מסוימת במכירות, אך ההנחות עדיין תקפות: תזרים 2MEu.

ויוה (הסתיים):
    31.12 - 98/190 יח מכורות ||| 28.2 - 114/190 יח מכורות ||| 30.4 - 144/190 יח מכורות ||| 30.7 - 157/190 יח מכורות
    שומר על הצפי: תזרים 4MEu.

החברה מדברת על 11MEu תזרים עד סוף 2013 מהונגרייה. הניתוח שמובא להלן הוא עד אמצע 2013 וטוען לתזרים של 9MEu לערך. כלומר, הטיעון של החברה הוא סביר (2MEu תזרים בחצי שנה נוספת) ולכן אני חושב שהם לא התכוונו למכור "דירות בביצוע" כפי שאת הבנת את זאת. לדעתי, הם התכוונו פשוט למכירת דירות שכיום הן בביצוע.

את קונה ד??? - בהההההה, אם משהו אז ב או ג (לדעתי).

בברכה,

מה רע ב-ד'? רוביג היא חברה טובה ולדעתי המחיר אטרקטיבי המצב בפולין גם לא כל כך גרוע..

הי mimi,

אין רע ב-ד, רק שלדעתי ב,ג עדיפים. לוח הסילוקין של ד מכניס יותר מדי אי וודאות למערכת (מבחינתי).

את יודעת מה לדעתי הם הולכים לעשות? הם יציעו לבעלי אגח ב,ג אגח חדש עם שיעבוד על חלקים מרוביג ומח"ם יותר ארוך (לפי פארי). אם אתה מעדיפה אגח ד, ייתכן שקיימים גם אחרים ...

בברכה,

שתי חדשות מאוד מעניינות בנושא נאנט פורסמו בימים האחרונים:
    1) חברה זרה מתעניינת ברכישת השליטה בנאנט לפי שווי של 90M שח כלומר מוכנים לשלם 45M שח תמורת השליטה בחברה.
    נראה שבעל מניות נאנט שמחזיק 23% כבר הודיע שהוא מוכן למכור והחברה הזרה מעוניינת בעוד 28% כדי להגיע ל51% זה מאוד מעניין בהתחשב שאגרות החוב נסחרות במחיר 120-130% תשואה ועדיין יש התעניינות במניות החברה.

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=764541

2) החברה הודיעה על מכירה של אדמות ברומניה תמורת 10M שח כאשר חלק החברה הוא 5M שח כמובן ההסכם עוד לא סופי ואם הכול יושלם אזיי בעוד 8 חודשים יהיה כסף. גם זה לדעתי חדשות טובות אומנם אין רווח מהעסקה או מביטולה לפי ההודעה אבל זה אומר שהחברה מוכרת לפי השערוך בספרים (לפי הבנתי) וזה טוב כי זה כסף שילך לתשלום החוב אם אכן העסקה תצא לפועל.

http://www.tase.co.il/TASE/General/C...subDataType=1&

השוק הגיב לשני ההודעות בלא שינוי כלומר הוא לא מאמין שיש להם השפעה כל שהיא על החברה.
    אני חיזקתי החזקה באגח ב שהוא אגח נאנט היחיד שאני מחזיק.

אין הכך המלצה לקנייה או מכירה של ניירות נאנט בפרט או ניירות ערך כלשהם ככלל.

לגבי ההודעות: אין ספק שהם חיוביות אבל בא ננתח אותם אחת אחת

1. מכירת הקרקע ברומניה - מותנית בהמון תנאים מתלים ואין ודאות שתתממש כך שצריך לקחת אותה בערבון מוגבל מבחינת תזרימית.. החברה בעצמה רושמת שאין ודאות שכל התנאים המתלים יתקיימו תוך 8 חודשים.

2. אכן הודעה שאם תתממש היא מרחיקת לכת מבחינת ההשלכות שלה על החברה - לדעתי אם אכן תוחלף השליטה בחברה זה רק יהיה לטובת מחזיקי האג"ח אבל פה עד שלא נראה הודעה על מכירת השליטה אז ההודעה היא בערבון מוגבל..

בנתיים החברה גם חזרה לרכוש קצת אג"ח שגם זה תורם לתמונה הכללית

חדשות טובות באות בצרורות

נאנט מודיעה שרוביג מכרה 264 דירות בפולים בהחלט מכירות בקצב טוב

http://maya.tase.co.il/bursa/report....port_cd=766833

הי order,

אלו חדשות טובות, אך לדעתי כמעט חסרות משמעות לאגחים ב,ג (אלא במובן של שווי נכסי מגבה). במובן של תזרים, התזרים מרוביג לנאנט כבר הוגדר למעשה (ונלקחה אל מולו הלוואה) כפי שנאמר:
    החזר הלוואה/דיבידנד מרוביג (שנה הבאה): 41M ש"ח
    הסבירות להחזר ההלוואה/דיבידנד היא ברמת סבירות גבוהה מאוד, שכן לצורך כך גוייס ברוביג חוב של 35M ש"ח (לפני מספר ימים) עם התנייה שבשנה הבאה ניתן להחזיר חוב בעלים של עד ... 46M ש"ח (כמה נוח). סביר שרוב ההתניות הנוספות יתקיימו ולכן החזר הכסף מרוביג כמעט ואינו תלוי בהצלחת הפעילות בפולין (כל זמן שהיא סבירה).
    כלומר, אגח ב,ג תלויים בעיקר בפעילות בהונגרייה כפי שנאמר לא מזמן:
    לגבי רוביג כבר פורסם (250 דירות - התייחסתי לכך). אך האמת היא, למרות שרוב המגיבים חושבים כי המפתח הוא פולין, לפי הניתוח שלי המפתח הוא הונגרייה (הסברתי באחד ה-post האחרונים מדוע).
    עם זאת, אלו חדשות מעולות לאגח ד שרוביג ממשיכה בעסקיה ב-full steam ahead ולכן הבטוחות לאגח ד נראות יותר ויותר the real thing (מניות robyg, בכמות 125% על פארי ולכן כ-270% על החוב הסחיר). לאחר הפירסום התחלתי לקנות בכמויות גדולות למדי באגח ד (ומתכוון להגדיל שם משמעותית בעתיד הקרוב).

בזמנו כתבתי ל-mimi את הדברים הבאים (היא אמרה שהיא קונה נאנט ד):
    את קונה ד??? - בהההההה, אם משהו אז ב או ג (לדעתי).
    במחיר היום (ובמיוחד לאחר הפירסום), העברתי את העדפתי לנאנט אגח ד. למעשה כיום (גם עקב המחיר), אני מתחיל לכללול אותו יותר ויותר במתחם "אגחים סולידיים".

בברכה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות