x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 138

נושא: זרקור: נאנט אגח ג

Hybrid View

היי פיראט וכולם..

אכן הדוחות היו מפתיעים במקצת אבל לדעתי שיקפו גם בשורות טובות וגם רעות.

מבחינת קצב מכירת הדירות - מכרו בפולין 242 דירות ברבעון ובהונגריה 50 דירות שזה לא רע.. אכן זה מקדם את תחזיות ההנהלה למשיכת הכספים הצפויה. מאידך החברה ציינה שבפולין נכנסו תקנות רגולטוריות חדשות שייצרו קצת בעיות מול הבנקים בקשר לכספי הלקוחות ששולמו לקניית הדירות. אני מניחה שמדובר בתקנות הזהות פחות או יותר לתקנות חוק מכר הישראלי. מה תהיה ההשפעה על משיכת הכספים מרוביג? לא יודעת אבל אנסה לבדוק אם זאת נקודה חשובה או שולית יחסית.

לגבי רוביג - "היהלום בערימת הזבל" שווי השוק של רוביג היום הוא 34.5 מיליון אירו - חלק החברה וההון העצמי הוא כ- 43.8 מליון אירו - חלק החברה. החברה נסחרת בערך 25% מתחת להון העצמי שלה. זהו נתון מעודד לכשלעצמו. ואני מניחה שאם אכן ימכרו מניות (הכוונה לנתח ולא למכירות בשוק שכן זה חסר טעם) זה יהיה במחיר הגבוה ממחיר השוק אם המכירה לא תתבצע בתנאי לחץ.

בקשר לדוח התזרים החזוי - אכן זה המקום הכי מעניין בדוח שבו לדעתי ניתן לראות אם ההנהלה ובעלי השליטה מחרטטים או לא. אז אני בדקתי וגם ברבעון ראשון רשמו אופציה של מכירת מניות רוביג. ההבדל הוא שהפעם לחברה יש גם את הבור של 6.2014 להציג ולכן רשמו מימוש מניות רוביג בין היתר בגלל שלא יכלו לרשום שום דבר אחר - הרי לא ממשו אף קרקע לאחרונה לא בהונגריה ולא ברומניה לכן הם היו חייבים לרשום גם מימוש מניות רוביג. אגב שים לב שלגבי 2013 בדוח התזרים החזוי הסכום תחת הסעיף של מימוש מניות רוביג עלה ל- 9 מיליון אירו מ- 2.5 מיליון אירו ברבעון 1 (הכוונה למימושים בשנת 2013). ומאידך משיכת הכסף בגין החזר הלוואות בעלים מרוביג - סעיף 7 קטן בהתאם

השאלה הגדולה היא האם החברה מוכנה (וגם בשלה נפשית לכך צריך בשלות נפשית כדי לממש את הנכס הכי מניב שלך בחברה) למימוש של רוביג? לפי דוח התזרים נראה שכן כי אין לחברה אופציות אחרות האם זה יקרה בפועל? סימן שאלה גדול אין לי כמובן מושג אבל לדעתי זה לא חד וברור כמו שזה מוצג פה.

נקודה מטרידה - בשום מקום בדוח ובייחוד בדוח התזרים לא מופיע אופציה ולא מצוינת האפשרות של תמיכת בעלים בחברה (אפילו לא נניח השלמה של הפקדונות שיהיו חסרים את החברה תרד מתחת ל-7 מיליון אירו יתרות מזומן וכיו"ב בטח שלא מדובר על הנפקת זכויות במידת הצורך). לבעלי השליטה לפחות מלוינשטיין (לא מדברת על אולימפיה שבפירוק) יש איתנות פיננסית חזקה ואם הבעיה של החברה תזרימית בלבד והחברה עם הון עצמי כל כך גבוה יחסית אז למה לא להזרים/להגדיל % החזקה? לא ברור..

אני חייבת לציין שלא הגעתי עדיין למצב מכירה () אבל אני עוקבת צמוד וגם אעיין שוב בדוחות משהו פה לא מסתדר לי כל כך.

אשמח לתגובות ולפתח פה דיון עם כולם לגבי החברה
    נערך לאחרונה על ידי mimi100, 30.08.2012 בשעה 11:54

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות