הי miki,

המצב המתואר:
ציטוט פורסם במקור על ידי miki1 צפה בהודעה
האם לקנות מנה נוספת (מחיר ממוצע יורד) או לחכות להתאוששות הנייר? ואז אני נמצא במצב החזק.
הוא מצב קנייה קלאסי (ולא החזק). אם אתה שוקל אם להגדיל או רק להשאיר זה אומר שמבחינתך הנייר כל כך כדאי שאתה שוקל להגדיל החזקה.

הי mimi,

את יודעת, למרות שמצאתי שבחלק גדול מהמקרים איננו מסכימים (לפחות אלו עליהם את מגיבה), אני עדיין מעריך את דעתך מאוד. כל זאת מכיוון שאת מנמקת בצורה הגיונית את מעשייך. אני יכול להסכים עם ההגיון ויכול שלא, אך הדברים מנומקים בצורה קוהרנטית.

לא היתה כל ביקורת בדברי, פשוט לעיתים אני מוצא שהאמיתות הפשוטות ביותר הן החשובות ביותר וזה מה שעלה לי בראש כשקראתי את תגובתך (ולכן כתבתי את אשר כתבתי...).

באשר לתגובתך, אעיר בצורה פשוטה ביותר: כולנו מחכים לדוחות בשביל לקבוע דפוס פעולה בנייר, אך יש הבדל מהותי בין שני דרכי פעולה שונות אפשריות:
1. אלו מאיתנו שממתינים לדוחות בחוץ: מגדירים את המחיר של האגח כ"מכירה".
2. אלו מאיתנו שממתינים לדוחות בפנים: מגדירים את המחיר של האגח כ"קנייה".
כמובן, שהדוחות יכולים לשנות את ההערכה ...

עכשיו לניתוח פסיכולוגי קטן נוסף (ואין כל כוונה שלילית):
מכיוון שאת ממתינה בפנים ומכיוון שהתרשמתי שאת פועלת בשוק ההון בצורה מרשימה (חותכת במיידי כשהגעת למסקנה שזו הפעולה הנכונה, נכנסת כנגד השוק אם את מאמינה שהשוק טועה ואת הפעולות מנמקת בראייה כלכלית), אני מעריך שאת מעריכה את המחיר של נאנט כ"קנייה". אלא מהי, כל התגובות השליליות (שרובן לא ממש מנומקות, לא ממש רציונאליות וממש לא נובעות מהבנה כלכלית - "אלוהים ישמור", "פראיירים לא מתים", "נדרשת פרמייה גבוהה מאד", "לא מאמין בהם" ועוד) לדעתי מקשות עלייך לאמר זאת בציבור. פשוט דעתי ...

בהערכה ובברכה,