הי noam,

ראשית אני מציע שתקרא את ה-posts ב- thread זה מתאריך 22.6 (עמוד 5). אני חושב שזה ייתן לך תשובה די טובה למצב כיום (יש שם סיכום שלי, סיכום של mimi ודיונים נוספים). בהקשר לכדאיות - תצטרך להחליט בעצמך בהתאם לנתונים.

הי mimi,
שורת ה-chat היומית שלי. אך לדעתי, פה יש חשיבות לתגובה (ברמה יותר עקרונית).

בנוגע ל ...
ציטוט פורסם במקור על ידי mimi100 צפה בהודעה
קשה לענות על שאלה כזאת ובמיוחד מפוזיציה.
אעיר כי ההגדרה של "דיבור מפוזיצייה" היא "הפנייה העשוייה להשפיע על השוק ובכך משפרת את מצבו של הדובר". אני מתקשה להאמין שה-chat היומי שלנו משפיע על השוק ולכן לטעמי אינך יכולה "לדבר מפוזיצייה" ....

ובאשר ל
ציטוט פורסם במקור על ידי mimi100 צפה בהודעה
אם לא הייתי מחזיקה בנייר ובייחוד לאור העליות האחרונות הייתי מחכה לדוחות שאמורים להתפרסם בסוף החודש.
יש לי בעייה עקרונית עם הטענה. לטעמי, כל נייר בשוק הוא במצב "קנייה" או "מכירה". אינני מקבל את הטענה שקיים מצב "החזק" מכיוון שמצב "החזק" מקפל בתוכו כי יש קושי בלחיצה על כפתור קנייה/מכירה במחשב (שהוא המעבר ממצב "החזקה" למצב "ללא החזקה" וההפך) ו/או שעלות העמלה היא בעייתית (לגבי ההפרש בין bid-ask, הרי המעבר בין מצבים הוא בקבוע זמן של חודשים ולכן חסר משמעות).

כלומר, יש לטעמי סתירה לוגית בדברייך:
מצד אחד - את מחזיקה בנייר ולכן יש בכך בגדר המלצת קנייה (שהרי אם את מחזיקה בו, את חושבת שהוא כדאי).
מצד שני - את מייעצת לא לקנות ולחכות לדוחות ויש בכך בגדר המלצת מכירה (גם את יכולה למכור את אחזקתך ולחכות לדוחות).

מה שבעצם רציתי לאמר פה הוא אמירה הרבה יותר כללית שיכולה לעזור לשחקנים בשוק זה (כמובן לשיטתי):
אין לאגח מצב "החזק", כל אגח הוא "קנייה" או "מכירה" (באם אינכם בטוחים מהו מצבו של אגח, אזי בהגדרה הוא "מכירה"). אל תניחו לסנטימנט רגשי להשפיע על החלטתכם (במיוחד - רווח/הפסד) מהו מצב כל אגח ואגח והקפידו תמיד שכל האגחים שברשותכם הם המצב "קנייה".

נשמע פשוט - אך זה מאוד לא (ואציין, שגם אני מתקשה לפעמים לשמור כלל הזה).

בברכה,