x

עמוד 12 מתוך 14 ראשוןראשון ... 21011121314 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 111 עד 120 מתוך 138

נושא: זרקור: נאנט אגח ג

חברים רק ארחיב בנוגע לשיקולי למכור -

הלוואות הבעלים של נאנט לרוביג לדעתי מסווגת כחלק מההון ולא כהתחייבות לא שזה משנה יותר מידי בהיבט הזה. אבל הנקודה היא שאחרי החזר ההלוואה והיא תוחזר לנאנט אחרת אין פרעון ביוני, רוביג תאלץ למחזר חוב בריבית שאני נמיחה תהיה גבוהה יותר. גם הנזילות תיפגע ואני לא יודעת מה יהיה המצב בשווקים למרות שבפולין המצב סביר בהחלט.

רק שתבינו לדעתי אם נאנט מגיעה לחדלות פרעון אז אג"ח ד יקבל חלק ניכר מהפארי אבל אגחים ב ו-ג לא יקבלו חלק גדול מהחוב בייחוד אם חדלות הפרעון תהיה ב-2014. פשוט כי רוביג הוא הנכס היחיד שנזיל בחברה תמורת סכום הוגן זה הכל.

לטעמי אחרי שהרווחתי יפה (והרווחתי באמת יפה הלוואי שבהשקעות אחרות הייתי מצליחה ככה...) בחרתי לממש את הכל. ולעבור לנייר אחר. סיכון הוא דבר אישי ולטעמי הסיכון פה הוא גדול מידי בייחס למחיר.

באמת מאחלת לכולם שהחברה תעמוד בפרעונות ואני אחפש לי השקעות רווחיות אחרות... בהצלחה אני ממשכה בכל מקרה לעקוב אחר ההתפתחויות

קצת על מחזור הלוואות ברוביג:

החברה מגייסת במטבע הפעילות שלה - זלוטי.

לאחרונה הנפיקה אגח בלון ל- 3 שנים בריבית 8% - בשיעבוד על קרקעות לפיתוח - שזה לא רע.

ייעד הגיוס - מחזור הלוואות וכו - יפרעו מוקדם אגח בזלוטי שמשלמים עליו ריבית גבוהה יותר

על כל פנים, מגיוס לגיוס, הריבית על האגח יורדת.

ציטוט פורסם במקור על ידי Jorge צפה בהודעה
    החלטתי האישית הייתה לבחון מחדש את ההשקעה בנאנט ד' אם יגיע לשער 81, מאז הוא נע לשם בקצב מסחרר.
    כעדכון קצר אם מעניין מישהו - הנייר אכן גמע את המרחק ליעד אותו הצבתי, ובשער 81-82 מכרתי בשבוע האחרון כ 75% מאחזקתי בו.
    כמובן, אני עדיין חושב שזה נייר די טוב (לכן השארתי בו אחזקה קטנה) - אך כבר פחות באנקר ולכן אני נותן לו משקל קטן יותר.

באמירה מעט כללית יותר, די מדהים (ועוד יותר מדהים בדיעבד..) איזה מציאות מטורפות היו פה לפני כחצי שנה.. זה דוגמא לנייר שלא קרה בו שום דבר פונדמנטלית דרמטי, ובכל זאת הוא עלה ב 70%. והיו עוד כמה וכמה כאלה - עם סיכון יחסית נמוך למי שסבלן ונזיל מספיק (ולא רואה החזר בפירוק כקץ הימים, ובלבד שההחזר ראוי) - אך עם פוטנציאל לרווחי הון של עשרות אחוזים.
    גם עכשיו לדעתי ה High Yield בישראל הוא אפיק השקעה ראוי - אבל קצת פחות מאשר לפני 4 חודשים בפרספקטיבת שווי טהורה (כלומר בהתעלם משיקולים אחרים כגון כסף בתחום, אפיקי השקעה אלטרנטיביים וכו').

דוחות נאנט לשנת 2012 / רבעון רביעי

הדוח לרבעון 4 עומד בסימן מחיקות גדולות של מלאי קרקעות - 9.3 מליון יורו מתוך הפסד של כ 14 מליון יורו ברבעון הרביעי - במהלך 2012 מחקו חלק לא מבוטל מהקרקע באוקראינה (שנמכרה לנאנט מאולימפיה בעיסקה שאני מניח עוד תגיע לבית משפט) וקרקעות בהונגריה - אני מניח שהמגמה תמשיך - אין קונים לקרקעות אלא ממש במקומות מרכזיים.

ההון העצמי ירד מ 41 מליון יורו בתחילת 2012 ל 26 מליון יורו ועומד על 30% מהמאזן - בשנה הבאה ההון ימשיך להתכווץ לכיוון ה- 15 מליון יורו

תזרים המזומנים הצפוי מניח את המשך מכירת הדירות בהונגריה ומימושי קרקעות / מניות רוביג - החברה מממשת נכסיה לצורך תשלום לבעלי האגח - מכיוון שלחברה יש עדיין נכסים נזילים - יתרת מזומנים של 8 מליון יורו , מניות רוביג , דירות בבניה בהונגריה (שאגב - נמכרות במחירי עלות - רק לחלץ את מרכיב הקרקע המופחת) - החברה תשלם את התשלומים ביוני 2013 לאגחים ב-ג ואת התשלום בדצמבר ל 2013 ל - אגח ד'.

הבעיות יחלו ב - 2014 כאשר כבר ברבעון הראשון של 2013 תחרוג נאנט מיחס ההון לחוב הנדרש כחלק מהתחיבויות החברה לאגח ד'. עפ"י תנאי האגח למחזיקי אגח ד' יש זכות לפרעון מוקדם אם במהלך 4 רבעונים רצופים היחס מופר . במקביל יש זכות דומה במידה ויתרת המזומנים יורדת מ 8 מליון יורו 3 רבעונים רצופים.

כלומר מייד לאחר פרסום הדוחות לרבעון הראשון של 2014 תעמוד למחזיקי אגח ד' הזכות להעמיד האגח לפרעון מיידי - זה אומר שאת תשלומי יוני 2014 אולי כבר לא ישלמו כי יגיעו לאיזשהו הסדר מוקדם או שהחברה תעבור למצב של הקפאת הליכים

מכיוון שממילא הזכות לפרעון מוקדם תיכנס לתוקף לאחר פרסום דוחות לרבעון הראשון של 2014 , אינני רואה סיבה לנאנט לשמור על יתרת מזומנים - שווה להם לקנות במזומנים חוב (אגח ב' או ג') , לשמור על 30% הון עצמי ואף לשפר את המאזן, לחסוך מזומנים על תשלומי ריבית ולהציל את החברה מפשיטת רגל - אני מניח שמחזיקי אגח ד' יסתפקו בשיעבוד שיש על רובינג + הון עצמי סביר מאשר שיעבוד על רובינג , הון עצמי נמוך וקופה של 8 מליון ששיכת לכל האגחים....

מחירי האגחים היום צופים מצב זה וגם במצב של פרוק במהלך 2014 האגחים יניבו רווח נאה .

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    מחירי האגחים היום צופים מצב זה וגם במצב של פרוק במהלך 2014 האגחים יניבו רווח נאה .
    אתה מדבר רק על אגח ד' או גם על ב' וג' ?

הורדת דירוג וחשש מחדלות פרעון בשנת 2014

לדעת מעלות, מימוש מניות ROBYG יאפשר החזרי חוב לאגחים ב-2013, אך יביא להפרה של של התניה לאגח ד (אחזקת קופת מזומן של 7M יורו). גם אם החברה תמשיך למכור מניות ROBYG, החזרי החוב לאגחים ב- 2014 שוב יביא להפרה, ומכאן החשש מחדלות פרעון בשנת 2014.

לאור זאת, כיצד לאחר הורדת הדרוג השוק עדין מתמחר את האגחים במחירים גבוהים (76-88 אג')? או שאולי נראה במסחר מחר צניחה למחירים שפויים יותר.

לאור זאת, כיצד לאחר הורדת הדרוג השוק עדין מתמחר את האגחים במחירים גבוהים (76-88 אג')?
    תסתכל על לוח התשלומים ותבין.

ביוני 2013 - עוד חודשיים - אגח ב' יקבל 40 אג לאגח בקרן וריבית (1/3 קרן) ואגח ג' יקבל 60 אג (1/2 קרן) - אחרי התשלום מחירי האגח יהיו נמוכים בציפיה להסדר / פרוק -אם לא יהיה פתרון לבטחונות אגח ד' - ואני מניח שימצא פתרון כלשהו, אבל אם לא , מי שקונה היום אגח ג', מספיק כי יקבל 24% על הפארי בפרוק במהלך 2014 על מנת שלא יפסיד

יחד עם זאת כפי שכתבתי:ב - 28/3/2012
    מכיוון שממילא הזכות לפרעון מוקדם תיכנס לתוקף לאחר פרסום דוחות לרבעון הראשון של 2014 , אינני רואה סיבה לנאנט לשמור על יתרת מזומנים - שווה להם לקנות במזומנים חוב (אגח ב' או ג') , לשמור על 30% הון עצמי ואף לשפר את המאזן, לחסוך מזומנים על תשלומי ריבית ולהציל את החברה מפשיטת רגל - אני מניח שמחזיקי אגח ד' יסתפקו בשיעבוד שיש על רובינג + הון עצמי סביר מאשר שיעבוד על רובינג , הון עצמי נמוך וקופה של 8 מליון ששיכת לכל האגחים....
    מנהלי החברה כנראה מסכימים כי החברה רכשה כ 850 אלף אגח ג' בתחילת אפריל....

מי שקנה היום את אגח ב ב-76 אג', יקבל ביוני 38 אג', וכדי לכסות השקעתו עליו לקבל בשנת 2014 עוד 38 אג'
    מי שקנה היום את אגח ג ב-88 אג', יקבל ביוני 58 אג', וכדי לכסות השקעתו עליו לקבל בשנת 2014 עוד 30 אג'

נראה אטרקטיבי, אך בתרחיש של חדלות פרעון בשנת 2014, שבהחלט כדאי לא לזנוח אותו, לא בטוח שיתקבלו ב-ב' 38 אג' וב-ג' 30 אג', וזאת רק כדי לכסות את ההשקעה. שים לא שלא הזכרנו רווח.

האם אתה עדיין בטוח שזו השקעה טובה? יש לך איזושהיא אינדיקציה שכספי ההשקעה יוחזרו ואולי עם רווח? יתכן שזו מלכודת דבש. הכניסה נורא מבטיחה אך היציאה לא בטוחה.

לסיכום, אני לא חושב שזו השקעה גרועה. אני מנסה לטעון שחובה לזהות את הסיכון, ולהשקיע רק תוך מודעות לסיכון
    נערך לאחרונה על ידי yehiel, 09.04.2013 בשעה 00:55

לטעמי יש להבחין בין הפרת בטחונות טכנית שעשויה להביא לדרישה לפרעון מיידי, לבין חוסר במקורות תשלום.

לדעתי לנאנט יש מספיק נכסים לתשלום חובותיה - היא בתהליך של "פרוק מרצון" שעשוי להותיר משהו גם לבעלי המניות - לא לשכוח כי עו"ד המפרקים של אולימפיה יושבים בדריקטוריון נאנט, הם האחרונים שירצו לייפות דוחות על מנת לרצות מישהו - אין להם דבר להרוויח מזה , אך אם יתברר כי התנהלו באופן לא תקין - יש להם המון מה להפסיד ==> זה מקנה הרבה יותר ביטחון בדוחות הכספיים בניגוד למשל לדוחות פלאזה .

תזרים המזומנים שהציגה החברה ל 2013 ,2014 הוא ריאלי , אולי פיספסתי משהו, אך העובדה שהחברה ממשיכה לרכוש אגחים שלה בשוק מאותתת כי הדריקטוריון לא חושב שיגיע למצב שיטענו להעדפת נושים - וזה דריקטוריון שונא סיכון.

עבורי, כחלק מתיק מאוד מפוזר, זה מתאים -אינני מגדיל החזקות - כך שהיתרה הולכת וקטנה ככל שהסיכון עולה .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות