x

עמוד 1 מתוך 14 12311 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 138

נושא: זרקור: נאנט אגח ג

זרקור: נאנט אגח ג

חברה יזמית במזרח אירופה (בעיקר בפולין והונגריה) בשליטה משותפת של אולימפייה (זיכרונה לברכה), לווינשטיין ומשקיע הונגרי פרנץ משהו. גם יזמות וגם במזרח אירופה מהווה בימים אלו סיכון מוגבר מאוד. תוסיפו על כך שהמנכ"ל שלה הוא אוסקר כצנלסון שעל יושרו אין מה להוסיף (ושיש חשדות כבדים ש"העלים" 20 מליון שקל מאולימפייה לפני ההתמוטטות) והנה לכם סלט של פעילות מסוכנת ומנכ"ל לא אמין.

אז מדוע בכל זאת כדאי לשקול לקנות את האגח?
    1. מכיוון שהשליטה משותפת ומקובל לחשוב בשוק כי לווינשטיין הינו גורם אמין למדי, אזי ניתן להניח כי פעילות פלילית תיתקל בבעל שליטה אמין (אחד לפחות).
    2. החברה ביצעה בחודשים האחרונים קניות של אדמות, קניות של מניות חברה בת, קניות של נעליים וגרביים ומה לא? - אם ביוני לא תשולם הקרן, בעלי המשרה והדירקטורים חשופים לתביעת ענק (שלא יהייה קשה להוכיחה).
    3. בדיווח האחרון החזיקה החברה מספיק כספים בסולו בשביל לשלם את האגחים (70 מליון יורו אם זכרוני אינו מטעני).
    4. לחברה הון עצמי גבוה מאוד של כ-300 מליון שקל על מאזן של כ-1000 מליון שקל (30% הון עצמי) שיאבד במקרה אי פרעון.
    5. הנכס העיקרי של נאנט הוא חברה בת פולנית רוביג, הפעילה בעיקר בפולין שנפגעה פחות מהמשבר.
    6. האגח פודה 4% ריבית + 33% קרן ביוני (ע"פ פארי של 113). כלומר בקירוב 40 אגורות ומחיר האיגרת כ-52 אגורות (כ-75% מההשקעה אמורה לחזור תוך 4 חודשים).

נאנט אגח ג נסחר ב-52 אגורות, פארי 113, מח"ם 10 חודשים, תשואה 130%.

לסיכום - אגח בסיכון גבוה אשר נותן לדעתי יחס סיכוי-סיכון טוב מאוד. לשיקולכם - ובמידה.

בברכה,

שלום Pirat
    קודם כל ברכות על היוזמה של הצעות אג"ח עם ניתוח קצר.
    כל מה שכתבת נכון כמה שזכור לי אבל מכיון שהמחיר ירד כל כך הרבה היתי מחכה לדו"ח השנתי (יקרה הרבה לפני יוני)
    ואז מחליט אם אין כאן בעיות ואפשר לקנות.

המשך בהצעות

היי פיראט
    תודה על כל הניתוחים המלומדים שהבאת לאחרונה. כולם אגחים מעניינים ויותר חשוב כולם מנותחים בצורה רהוטה ועיניינית.
    הסיבה לירידות אינה קשורה לתוצאות כספיות כאלו ואחרות אלא רק בגלל בעל השליטה. "העלים" 20 מליון זה בעצם "שדד" 20 מליון והחשש של הסוחרים שזורקים סחורה בהחלט מוצדק. כשמתעלמים מזה אז כרגע הפעילות העיסקית של החברה במצב טוב ויש מזומנים בקופה (כ 70 מליון). כל עוד הכסף לא יעלם בצורה מסתורית אין סיבה שהתשלום הבא לא יבוצע.
    לדעתי חוסר האמון בבעל החברה יצר אפסייד גדול בנייר שיסגר ככול שיתקרב מועד התשלום שיבוצע, כל עוד הכסך לא "יעלם" מהקופה.

תודה על התגובות.

אכן, מסכים עם שניכם שיש סיבה לירידות ....

עם זאת (בניגוד לגישה שהציג udiwe), אני נוהג לשקלל את סיכון "בעל שליטה" כעוד אחד מן הפרמטרים.

שניכם טוענים כי יבוא תיקון (אם יתברר שהדברים תקינים). miki חושב שרובם יחכו לדוחות ו-gimmani מאמין כי רק לקראת הפדיון נראה שינוי. אני מאמין שבגלל הנסיבות שתוארו, האגח נמצא היום ב-underShoot מטורף גם תחת אי הוודאות הקיימת ולכן אני צופה שאגח זה יעשה עד הדוחות כ-20% (לכיוון 65). בהמשך, אני מסכים עם שניכם שאם הדוחות יהיו סבירים, הוא ימשיך ויטפס לכיוון ה-85. כמובן שה"אמונה" שלי טובה בדיוק כמו ה"אמונה" שלכם.

אני מאמין שבניירות כאלו, כדאי שהקוראים יראו דעות שונות שידגישו ביתר שאת את ההנחות מאחרי הניתוח.

בברכה,

pirate,

לא בדיוק הבנתי את הערתך לגבי הגישה שלי לסיכון בעל השליטה ומאיפה בכלל הנחת אותה.
    בכל מקרה, אבהיר את עמדתי - בעל השליטה הוא בהחלט פרמטר חשוב מאד בעיני. כמו שולדנפרי/ארקו כך גם כצנלסון איננו בדיוק כוס התה שלי וכך אני מתייחס לניירות שלו (למרות שעשיתי סיבוב קטן באולימפיה).
    גורם נוסף הוא אופי הפעילות של החברה, האם פעילות תעשייתית/נדלן/אחר אמיתית ורצינית או סתם חתיכת קרקע בפינת פולניה (למרות הסימפטיה האישית והדרכון שעוד מעט יהיה) רומניה וכדו'.
    כך שלפישמן אני נותן הרבה יותר כבוד מאשר לחברים האחרים שהוזכרו פה (ואת הניירות שלו לדוג קניתי ב-40-50 אג' במשבר האחרון).
    מיקי הזכיר את הדוחות השנתיים שיגיעו עוד חודש, אני בהחלט ממליץ גם כן להמתין לדוחות המפורטים ורק אחכ לקבל החלטות השקעה רציניות.
    ודבר אחרון, לכאורה נגמר בשעה טובה עניין יוון ובקרוב יצוץ לנו סיפור שלילי חדש. חברים, אין מנוס מלהתייחס גם לעניין הכלכלי העולמי בימים מטורפים הללו.

בברכה,
    אודי

ידידי,

ממליץ לקרוא את הודעת נאנט מאתמול לבורסה בדבר השפעת המשבר באירופה על תחזיותיה ומצבה הכספי.
    בקיצור, לא אופטימי כל כך במיוחד לגבי פולין.
    לתשומת לבכם.

בברכה,
    אודי

אהלן,

אבל גם לא פסימי מדי (המכירות ירדו מעט בפולין, המכירות עלו מעט בהונגרייה, לא ברור מה הלאה, הנעליים של ברוך כחולות, ...). במילים אחרות, זה נשמע כמו דיווח אנמי של יציאה ידי חובה. אולי אפילו דיווח מעט חיובי אם תסתכל על מה שלא נאמר. אם היית רוצה להכין את הקרקע לאי תשלום האגח במועד הקרוב - מה היית כותב? אני הייתי צובע את המשבר בצבעים הרבה יותר שחורים.

אך ביננו, ממכתב חסר תוכן שכזה, כל פרשנות מתקבלת.

בברכה,

שלום לכולם
    אני כמו udi חושב כי המצב לא טוב לפי הדיווח שלכם.
    עיקר המכירות היו לכם בפולין ועל זה התבססו בהחזר חובות.
    עם הירידה במכירות בפולין ניסו להמתיק עם עליה בהונגריה, אבל הונגריה יש לכם חובות גדולים וזקוקה לסיוע
    לכן בעקבות המיתון המתפתח באירופה צריך להיזהר עם נאנט
    נכון שניסו לצאת ידי חובה בפרסום הנייר,אבל שימו לב כי לא ציירו תמונה ורודה וזה אומר כי 2-3 שבועות לפני התשלום יכולים להודיעה שיש לכם בעיה
    בדוחות יצטרכו להציג תזרים החזר חובות לשנתיים ואז יהיה קל יותר לקבל החלטה

אכן נדרשת פה זהירות וכדאי לחכות לדוחות למרות שאם הדוחות יהיו בסדר המחיר כנראה יברח למעלה

דיבידנד הרובינג כ 3 מליון ירו לנאנט
    לדעתי הגח מזנק בראשון

אלון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות