כל האגחים של נאנט
כל האגחים של נאנט
שוב רכישות - 1.5 מליון אגח , בעיקר אגח ג'
המעניין הוא שכל הרכישות בימים האחרונים הם מחוץ לבורסה ועפ"י ההיקפים היורדים, ערוץ זה לקראת מיצוי.
במידה והחברה תתחיל לרכוש בבורסה - נראה את מחירי האגח עולים
לדעתי הגורם ממנו הם קונים את הניירות גם ככה קונה אותם בבורסה - לדוגמא ביום שהם קנו 6 מליון ערך נקוב פתאום בצהריים היה מחזור ענק יחסית לניירות של החברה שנסחרים בדלילות בימים כתיקונם.
כמו כן, הם הגדילו היום את תוכנית הרכישות ב 12 מיליון שקלים נוספים - ולכן ייתכן שהירידה בקצב נובעת מזה שנגמר הכסף בתוכנית הקודמת.
קצת באיחור -
רוביג פרסמה דוחות טובים - רווח למניה ברבעון השלישי כמו הרווח ברבעון הראשון והשני יחדיו, מכירות באותה רמה , שיפור ברווח הגולמי, תזרים מזומנים חיובי למרות הקטנת מינוף.
שווי החברה עלה ל - 430 מש"ח.
התוצאות הטובות ישוכפלו לדוחות נאנט כמובן, השאלה עם נאנט - מה קורה בהונגריה
שלום
גם אני בחרתי לסגור את הפוזיציה שלי בנאנט. לטעמי התשואה הנוכחית הופכת אותו לפחות משתלם כרגע מול אגחים אחרים. אני עדיין חושב שהוא אחלה לפיזור.
אשמח להכנס שוב בשער 60-65.
נערך לאחרונה על ידי kelazar, 07.01.2013 בשעה 14:19
אני מחזיק את אג"ח ד' ברווח נאה ולא מממש. על ג' הסתכלתי פחות לעומק, לא מחזיק אבל הוא נראה לי גם סביר בהחלט.
המכירה של רוביג טובה יותר לג' מאשר לד'.
אני חושב שמכרתם מוקדם מדי,
אגח ג' -
ישלם 50% קרן ביוני +4% ריבית - תקבול של 60.5 אג .
מחיר נוכחי - 80.5 , יתרת השקעה לאחר תקבול קרן+ריבית - 20 אג (17.5 מפארי) - מחיר האגח יסחר בהרבה יותר מ -20 אג ובמידה ויהיו בעיות בתשלום - ערך הנכסים יותיר החזר מספק .
אגח ד' -
אני חושב שמימי טועה בהנחה שרוביג תהא שווה פחות בגלל החזר הלוואת בעלים של נאנט - הלוואת בעלים זו התחייבות מאזנית שמולה עומד נכס, אם מחליפים הלוואת בעלים במימון חיצוני - אין כל השפעה על השווי.
כל זמן שיחס הכיסוי של בטוחות האגח מספק - אין שינוי ברמת הסיכון שלו, האם תשואת האגח ביחס לבטוחות ממצדיקה רכישה? לדעתי בתיק מפוזר - בהחלט
המחירים היום של אגח ב' וג' זהים, למישהו יש הסבר לתופעה ?
ג במחמ קצר יותר.
REEM לדעתי השוק מפנים שמעבר לפירעון הקרוב אם בכלל החברה תצליח לעמוד בו סיכויי הפרעונות של ב ג נמוכים. החברה מוכרת בחתיכות את פרת המזומנים היחידה שלה.
לגבי מה יקרה אם החברה תפשוט רגל לדעתי הכל תלוי מה יקרה עם מניות רוביג. אם הנאמן שימונה יצליח למכור את המניות במחיר סביר אז רוב החוב יכוסה. כרגע המחיר פחות או יותר משקף את הסיכון. ככל שהחברה מוכרת מניות רוביג או מושכת דיבידנד מרוביג מצב סדרה ד מרע וסדרות ב ג מוטב
קצת על מחזור הלוואות ברוביג:
החברה מגייסת במטבע הפעילות שלה - זלוטי.
לאחרונה הנפיקה אגח בלון ל- 3 שנים בריבית 8% - בשיעבוד על קרקעות לפיתוח - שזה לא רע.
ייעד הגיוס - מחזור הלוואות וכו - יפרעו מוקדם אגח בזלוטי שמשלמים עליו ריבית גבוהה יותר
על כל פנים, מגיוס לגיוס, הריבית על האגח יורדת.