x

עמוד 10 מתוך 14 ראשוןראשון ... 89101112 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 91 עד 100 מתוך 138

נושא: זרקור: נאנט אגח ג

Hybrid View

אכן המצב נראה סביר אבל עדיין י לראות כיצד ובאיזה מחיר יבוצעו המימושים ברטביגץ אני בנתיים ממתינה לראות יש לי אג"ח ג' ו- ד'. ב-ג' הריבית כבר נכנס וב-ד' קרן וריבית יכנסו בקרוב (קרן קטנה של 2.5%).

בנתיים מורווחת על 2 הטריידים ב-ג' מעט יחסית וב-ד' לא רע בכלל

עוד מישהו מחזיק?

הי order,

אלו חדשות טובות, אך לדעתי כמעט חסרות משמעות לאגחים ב,ג (אלא במובן של שווי נכסי מגבה). במובן של תזרים, התזרים מרוביג לנאנט כבר הוגדר למעשה (ונלקחה אל מולו הלוואה) כפי שנאמר:
    ציטוט פורסם במקור על ידי pirate צפה בהודעה
    החזר הלוואה/דיבידנד מרוביג (שנה הבאה): 41M ש"ח
    הסבירות להחזר ההלוואה/דיבידנד היא ברמת סבירות גבוהה מאוד, שכן לצורך כך גוייס ברוביג חוב של 35M ש"ח (לפני מספר ימים) עם התנייה שבשנה הבאה ניתן להחזיר חוב בעלים של עד ... 46M ש"ח (כמה נוח). סביר שרוב ההתניות הנוספות יתקיימו ולכן החזר הכסף מרוביג כמעט ואינו תלוי בהצלחת הפעילות בפולין (כל זמן שהיא סבירה).
    כלומר, אגח ב,ג תלויים בעיקר בפעילות בהונגרייה כפי שנאמר לא מזמן:
    לגבי רוביג כבר פורסם (250 דירות - התייחסתי לכך). אך האמת היא, למרות שרוב המגיבים חושבים כי המפתח הוא פולין, לפי הניתוח שלי המפתח הוא הונגרייה (הסברתי באחד ה-post האחרונים מדוע).
    עם זאת, אלו חדשות מעולות לאגח ד שרוביג ממשיכה בעסקיה ב-full steam ahead ולכן הבטוחות לאגח ד נראות יותר ויותר the real thing (מניות robyg, בכמות 125% על פארי ולכן כ-270% על החוב הסחיר). לאחר הפירסום התחלתי לקנות בכמויות גדולות למדי באגח ד (ומתכוון להגדיל שם משמעותית בעתיד הקרוב).

בזמנו כתבתי ל-mimi את הדברים הבאים (היא אמרה שהיא קונה נאנט ד):
    את קונה ד??? - בהההההה, אם משהו אז ב או ג (לדעתי).
    במחיר היום (ובמיוחד לאחר הפירסום), העברתי את העדפתי לנאנט אגח ד. למעשה כיום (גם עקב המחיר), אני מתחיל לכללול אותו יותר ויותר במתחם "אגחים סולידיים".

בברכה,

מסכימה עם פיראט.. החברה הגדירה כבר את משיכת המזומנים מרוביג נשאר לראות מה שווה הונגריה.

מעניין האם יצא משהו מההודעה של החברה על מו"מ לרכישת השליטה - אם אכן השליטה תועבר אלו חדשות מעולות למחזיקים.

לגבי אג"ח ד' - אני מאמינה שמניות של חברה שמרוויחה (רוביג) במדינה שהמשבר כמעט לא פגע בה הם בטחונות טובים במחיר הנוכחי אגב שימו לב לפרדוקס - ככול שהחברה תעמוד בהתחייבויותיה למחזיקי ב ו-ג (וגם ל-ד אם כי תזרימית זה לא כל כך הרבה כסף יחסית ל-ב' בעיקר) זה יפגע בבטחונות של ד' שהרי נאנט "חולבת" את רוביג ומרעה את מצבה (כסף שהיה אמור להיות מושקע בפרויקטים יוצא מהחברה בצורת דיבידנד או החזר הלוואות) ולא לשכוח שגם לרוביג עצמה יש אגחי"ם.

אני בכל אופן עוקבת אחרי מחיר המניה של רוביג מידי פעם בקישור הבא:
    http://www.bloomberg.com/quote/ROB:PW

חג שמח לכולם!!

תנו לי להבין משהו. פשיטת רגל של נאנט היום תיצור רווח עצום לאגח ד?

הי mimi,

אז החלטתי שאני נכנס לאגח, התחלתי לקנות בסבלנות ו ... פוף נעלם ההיצע :-)

בכל מקרה - אכן, סיכון הזמן הוא הסיכון האמיתי באגח ד ועדיין במחירים היום, נראה קורץ מאוד.

בברכה,

רק העזיבה של כצנלסון שווה עוד 10 אגורות לאג"ח הזה. אם יעיפו אותו מרוביג אולי המחזיקים יוכלו לחזור לחייך.

אני חושב שהעזיבה של כצנלסון יותר משמעותית לאג"ח ב+ג מאשר לד'.
    כלומר - ב+ג הם בעלי פוטנציאל נאה אם החברה תלך לכיוון הנכון (פעילות הונגריה מצליחה, הוצאות מרוסנות וכו').
    כוחו של אגח ד' הוא בעיקר באיכות הבטחונות. ולמעשה - חדלות פירעון קרובה, ללא פגיעה בעסקי רוביג תייצר שם תשואה נהדרת.

האם השתלטות של קבוצה אוקראינית תהיה טובה יותר?
    לא בטוח.

דוחות נאנט לשנת 2012 / רבעון רביעי

הדוח לרבעון 4 עומד בסימן מחיקות גדולות של מלאי קרקעות - 9.3 מליון יורו מתוך הפסד של כ 14 מליון יורו ברבעון הרביעי - במהלך 2012 מחקו חלק לא מבוטל מהקרקע באוקראינה (שנמכרה לנאנט מאולימפיה בעיסקה שאני מניח עוד תגיע לבית משפט) וקרקעות בהונגריה - אני מניח שהמגמה תמשיך - אין קונים לקרקעות אלא ממש במקומות מרכזיים.

ההון העצמי ירד מ 41 מליון יורו בתחילת 2012 ל 26 מליון יורו ועומד על 30% מהמאזן - בשנה הבאה ההון ימשיך להתכווץ לכיוון ה- 15 מליון יורו

תזרים המזומנים הצפוי מניח את המשך מכירת הדירות בהונגריה ומימושי קרקעות / מניות רוביג - החברה מממשת נכסיה לצורך תשלום לבעלי האגח - מכיוון שלחברה יש עדיין נכסים נזילים - יתרת מזומנים של 8 מליון יורו , מניות רוביג , דירות בבניה בהונגריה (שאגב - נמכרות במחירי עלות - רק לחלץ את מרכיב הקרקע המופחת) - החברה תשלם את התשלומים ביוני 2013 לאגחים ב-ג ואת התשלום בדצמבר ל 2013 ל - אגח ד'.

הבעיות יחלו ב - 2014 כאשר כבר ברבעון הראשון של 2013 תחרוג נאנט מיחס ההון לחוב הנדרש כחלק מהתחיבויות החברה לאגח ד'. עפ"י תנאי האגח למחזיקי אגח ד' יש זכות לפרעון מוקדם אם במהלך 4 רבעונים רצופים היחס מופר . במקביל יש זכות דומה במידה ויתרת המזומנים יורדת מ 8 מליון יורו 3 רבעונים רצופים.

כלומר מייד לאחר פרסום הדוחות לרבעון הראשון של 2014 תעמוד למחזיקי אגח ד' הזכות להעמיד האגח לפרעון מיידי - זה אומר שאת תשלומי יוני 2014 אולי כבר לא ישלמו כי יגיעו לאיזשהו הסדר מוקדם או שהחברה תעבור למצב של הקפאת הליכים

מכיוון שממילא הזכות לפרעון מוקדם תיכנס לתוקף לאחר פרסום דוחות לרבעון הראשון של 2014 , אינני רואה סיבה לנאנט לשמור על יתרת מזומנים - שווה להם לקנות במזומנים חוב (אגח ב' או ג') , לשמור על 30% הון עצמי ואף לשפר את המאזן, לחסוך מזומנים על תשלומי ריבית ולהציל את החברה מפשיטת רגל - אני מניח שמחזיקי אגח ד' יסתפקו בשיעבוד שיש על רובינג + הון עצמי סביר מאשר שיעבוד על רובינג , הון עצמי נמוך וקופה של 8 מליון ששיכת לכל האגחים....

מחירי האגחים היום צופים מצב זה וגם במצב של פרוק במהלך 2014 האגחים יניבו רווח נאה .

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    מחירי האגחים היום צופים מצב זה וגם במצב של פרוק במהלך 2014 האגחים יניבו רווח נאה .
    אתה מדבר רק על אגח ד' או גם על ב' וג' ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות