בעקבות הערה שהעיר לי אודי (udiwe), אני מעוניין להדגיש מספר נקודות:

1. פרסומי "זרקור" אינם בגדר המלצה על אף אגח, אלא סקירה של אגחים שאני מצאתי מעניינים. באם משקיע כלשהו מחליט להשקיע באיזה מן הניירות, אני מציע שיבדוק את נכונות הנתונים וכדאיות ההשקעה בעצמו.

2. חלק מן הניירות שמוצגים בפרסומי "זרקור" מאוד מסוכנים. אני אישית משקיע עם תיק גדול מאוד בפיזור גבוה מאוד. אני מציע לא להשקיע בניירות המסוכנים יותר (יורוטרייד, גלובל פיננס 5 וכיוצא בהם) שלא כחלק מתיק מפוזר ובמעקב מתמיד.

3. כפי שהעירו לי udiwe ו-motly, הסיכון המאקרו כלכלי הוא גבוה מאוד (ועד כאן אני מסכים עימם). להערכתי, הסיפור באירופה יירגע בשנה הקרובה (ויתעורר שוב בשנים מאוחרות יותר) והסיפור עם איראן, אם יתממש, יקרה רק לקראת סוף השנה. מנגד, להערכתם של udiwe ו-motly העניינים רק ילכו ויחמירו בהמשך השנה.
הסיכון שמציגים udiwe ו-motly מתומחר (לדעתי אף ביתר) באגחים הלא מדורגים. עם זאת, אם הסיכון יתממש אנו נראה צניחה רבתי באגחים והפסדי הון עצומים למחזיקים (עשרות אחוזים). מנגד, אם הסיכון לא יתממש בחודשים הקרובים אנו נראה (לדעתי) עליות מטורפות (למעשה כבר ראינו בינואר - אני אישית עשיתי כ-22% בינואר על תיק אגחים) שרק ילכו ויתגברו (בגלל שהשוק לחלוטין מחוץ לאיזון). מה שנותר הוא לכל אחד לעשות את ההערכות שלו, להחליט מה הוא מאמין שיקרה ולפעול בהתאם!!!

בברכה,