הי yrnkrn

לגבי
ציטוט פורסם במקור על ידי yrnkrn צפה בהודעה
מיוחד שביזפורטל לא הקפידו בהתיאור שלהם לבטוחות ולא ציינו את המגבלות המהותיות הנ"ל. הנקודות האלו מפורטות רק בתשקיף ההנפקה ולא בדוחות החברה וגם שם - חלק באותיות הקטנות וצריך לחפש היטב.
אוכל רק לאמר - שאני לא לוקח את המידע שלי מהעיתונות אלא התשקיפים. אני כן פועל הרבה מזיכרון ולעיתים הזיכרון מושפע לאחר זמן ארוך מדברים אחרים. מבחינתי טוב שאתה בודק אחרי ומעולם לא טענתי שאין לי טעויות. אוסיף ואומר שלהניח הנחות זו זכותו של כל אדם.

המספר שלך סביר לעודפים מארגמן - כאשר יסיימו למכור את כל הדירות של הפרוייקטים המשועבדים. הענין שלמרות ש"בגדול" פרוייקטים ב' ג' ד' נמכרו כמעט לגמרי הרי שברבעון השני לא מכרו אף דירה בשלבים ב' ו-ג' בעוד שבשלב ד' דווקא מכרו מצוין: חמש דירות ברבעון.
מעניין מה הסיפור בשלבים ב' ו-ג' שנתקעו המכירות בניגוד לשלב ד' וכיצד זה יפתר.
אוה? בכל פרויקט הדירות הפחות רצויות נשארות בסוף ולכן נמכרות יותר לאט. לי נראה שמכירה של 2/10 דירות אחרונות ברבעון בהחלט מספק.

כשערך הבטוחות 95% משווי חוב הסחיר היום זה מעיד שערך השוק סביר כלומר שההשקעה לא אטרקטיבית במיוחד. ההתחייבות לפרעון האג"ח במלואו היא כ 65 מיליון ש"ח שזה הרבה מעל הבטוחות.
עם כל הרצון הטוב של ההנהלה אם לא יהיה כסף קשה להאמין שיביאו עשרות מיליונים מהבית אלא ילכו להסדר חוב כמו כולם.
כאן אנו לחלוטין לא מסכימים.
1. החוב בחישוב לא צריך לכלול את אחזקות הבעלים (לפחות לשיטתי) ולכן גם בדרך בה אתה מסתכל על זה - לדעתי, 59M הוא המספר.
2. יבנה הוא שיערוך פסימי לחלוטין. השיערוך הריאלי הוא טוב בהרבה.
3. לטעמי, אתה חוטא למהות האגח (כמו באאורה). בטוחות זה הריצפה - התשלום מגיע מהשוטף. הייתי מחזיק ניירות של החברה הזו ללא כל ביטחונות בתשואות ראויות. זו חברה תזרימית עם פרויקטים מאוד רווחיים, בעלי התקדמות מאוזנת ומבנה חובות בריא (הם דרך קבע פורעים חובות בפרעונות מוקדמים). הביטחונות הם רק השלייקס.
4. במילים אחרות, אתה מכליל במקום לבדוק. בשביל לטעון משהו לגבי כדאיות האגח (לחיוב או לשלילה) עליך לבדוק את החברה. לדעתי, האגח הוא סולידי מאוד גם ללא בטחונות. איני מבין איך הגעת ל"הזרמות של מליונים", "הסדרים" וכיוצא בזה, לפני שבדקת את ההיתכנות של העניין.

אני אישית לא מחזיק באגח זה כיום (נסחר גבוה ביחס לשוק - לדעתי), אך האגח הזה לטעמי הרבה יותר בטוח מגלובל כנפיים אגח א ואפריקה נכסים אגח ה גם במובן התזרימי וגם במובן הביטחונות. לכל מי שמחזיק בניירות מסוג זה, חנן מור אגח ד הוא אחד הטובים שבחבורה.

בברכה,