הי אבי
ההבדל בתשואות הוא מינורי ביחס להבדל בסיכון.
לחברת כנפיים 2 אחזקות: גלובל כנפיים ואל על. גלובל כנפיים זו האחזקה הטובה (התייחסתי אליה ב thread על אפריקה ישראל אם אתה מעוניין בהתיחסות יותר רחבה) ואל על זה זו האחזקה הגרועה כלומר, יכולת הפירעון של כנפיים תלוייה אך ורק ביכולת גלובל כנפיים להמשיך ולחלק דיבידנדים.
בנוסף נכתב באותו שירשור
ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
אומנם לא ממש קשור לשירשור אבל אם כבר דיברנו על גלובל כנפיים בתחילת השנה בעלי האגח עשו שירירים והוציאו מספר התניות מהחברה. המגבלה הראשונה קובעת שהחברה לא תחלק דיבידנד שנתי של מעל ל-6.5 מיליון דולר. המגבלה השנייה קובעת שנדרש אישור של מחזיקי אג"ח לעסקאות בעלי עניין. המגבלה השלישית קובעת כי החברה תחזיק 10 מיליון דולר לא משועבדים, כדי שתהיה בידיה נזילות מספקת לעמוד בהתחייבות לבעלי אג"ח והבנקים. בשל דרישה זו התחייבה החברה כי אם תבצע פדיון מוקדם לבנקים, תבצע גם פדיון מוקדם לבעלי אג"ח.
ההתניות המדוברות טובות לאגחי גלובל אך רעות לאגחי כנפיים משום שהן מגבילות את יכולת העלאת הכספים לחברת האם, שהן אקוטיות להמשך קיומה.