שאלה מאיפה יגיעו 90 האג' האחרים (למי שרכש בהנפקה..)
שאלה מאיפה יגיעו 90 האג' האחרים (למי שרכש בהנפקה..)
הלו hron,
ליבי עם אלו, במיוחד לאור העובדה שכשלושה חודשים אחרי ההנפקה איבדה החברה 100 מיליון הון עצמי!!! (אם לא פלילי, אזי בהחלט לא מוסרי). יש לציין כי גם אני קניתי בממוצע יחסית גבוה לשער היום (52 ממוצע) ומצבי פה אינו שפיר במיוחד ... :-)
עם זאת, אם תרשה לי להוסיף נימה חיובית, במבט על הדוחות אני מאמין כי כל החוב יוחזר אם הבנקים לא ישמטו את השטיח. בסופו של יום החברות בנות הנותרות הן חברות תזרימיות המרוויחות בשוטף. אם תשים לב, ההפסדים אותם סופגת הקבוצה הם ברובם הפסדי שיערוך ועם התיעלות הקבוצה ניתן לצפות לשיפור משמעותי גם בתזרים שהוא חיובי גם כיום.
בברכה,
אמן. תודה. רון
היי gimani & pirat
על פי התביעה נמכרה חברה מדלק נדלן לדלק קבוצה במחיר שליש מערכו , אולם התמורה עבור המכירה לא שולמה לדלק נדלן עד היום.
לא התעמקתי בדוחות , ולכן אם זה נכון אז תשובה עשה עיסקה מצוינת והסובלים הם בעלי אגח שלכם חיב כסף. כייון שהוא שולט בחברות, יש ביכולתו לאשר עסקאות ,אם אין דירקטורים ששומרים עליו.
החברה שהוא מוכר כנראה משועבדת לבעלי אגח , ואם קניתי את האגח ב 60 אג , אזי 5 מיליון שח שישלם כריבית + פדיון מוקדם הם לא שוים הרבה
והצעד הזה נועד בעיקר להראות כי הוא דואג לחובות לאחר שהתאשר על חשבון הציבור.
אהלן,
עדכון בנוגע לאגח ....
בניגוד לרוב האגחים שדובר בהם עד כה. שוב אינני אופטימי בנוגע לקמן (ולכן גם בישאל - אם כי במידה פחותה) ומתחיל לנסות ולצמצם אחזקות. בנק לאומי הבחין ברצונו של בעל השליטה לא לפגוע בבעלי האגח ולכן מפעיל לחץ בכיוון זה (אם לא תיתן לי יותר, אני אפגע אך בעלי האגח יפלו). כעת שני הצדדים משחקים chicken, אך משחקי chicken במקרים רבים מסתיימים בתוצאות עגומות. אם, בעקבות המשחק, תיכנס קמן לחדלות פירעון, ייתכן שתכנס למדרון כה חלקלק שלא תהייה דרך חזרה ממנו ואז האגח שווה כ-6 אגורות.
בהצלחה,
אין דרך כלשהו (דרך בית משפט אולי) לחייב את לאומי ולהציל את החברה מפירוק ?
וכמובן להציל את מחזיקי האגח ?
הלו reem,
במקרים של חדלות פירעון יש לבית המשפט יד חופשית למדי ובית המשפט גם רשאי לכפות הסדר על גוף סורר (כנגד טובת היחיד ולטובת הכלל). על אחת כמה וכמה נכון העניין, כאשר הפסיקה היא לטובת הגוף הסורר.
כמובן, הבעייה היא, שע"מ שבית המשפט ייכפה משהו, החברה צריכה להגיע לבית המשפט - משמע להיכנס להקפאת הליכים. כניסה להקפאת הליכים עשויה לדרדר את החברה למצב שאינו הפיך. דילמת הביצה והתרנגולת - זו הסיבה שהמצב הוא כל-כך נפיץ.
בברכה,
hi pirate
a hell of a name
בהצלחה תודה שנרתמת להצלת פורום אג"ח.
לא רבים מתעניינים בנושא, אני כן.
יש לך איזה המלצות בנושא.
כיום אגחים מתנהגים כמניות - אף כאשר רע הן רעות יותר.
אג"ח בלי סחירות - לא בשבילי
אג"ח עם תשואה גבוהה ביותר דהיינו זבל אף הן כיום לא מעניינות.
אולי תופיע פעם ב chat.
אגב יש לי פרופיל הכי יפה באתר - אתה מוזמן לבקר................
הטניס מככב וגם כדורגל .......LOL
ולא אני לא מריצה מניות אלא את הפרופיל שעמלתי עליו LOL
שבוע נהדר
Rר
הלו rema,
אני לא כל כך בטוח שהתגובה שלך קשורה .... לקמן - אבל נו מילא.
השם - זהו שם הקוד שלי ברשת (לחלופין Pegasus). התמחיתי בצעירותי במשחקי קלפים\לוח רבי משתתפים. למימון לימודי נהגתי לשחק מטעם הקזינו בספינות ההימורים באילת (אני חושב שאינם קיימות היום) וקיבלתי את הכינוי הנ"ל שדבק בי עד היום (ומאמין שבמידה מסוימת גם מתאים ...).
לאחר שסיימתי את החלק החברתי (כן, אני מבטיח שגם אבקר בפרופיל המושקע באתר ..., לאחר סיום התגובה), אעבור לתוכן:
ראשית תודה.
שנית, אני מבצע את הסקירות עבור עצמי. חשבתי שאם אעלה את אלו שאני מוצא מעניינות, תיווצר דינמיקה ואנשים יעלו הצעות, רעיונות וסקירות משלהם (מהם אהנה גם אני). בינתיים פועל בצורה חלקית, מקווה שישתפר.
בנוגע להמלצות - לעולם איני ממליץ על אגחים, אני סוקר אותם ומשאיר את ההחלטה בידי המתעניינים (ניסיון מר משנים עברו). הבעייה בהמלצות הן שלכל אדם סיגנון השקעה שלו. סיגנון ההשקעה שלי הוא די פראי - אני מפסיד מעט, מרוויח מעט ובממוצע מצליח למדי. אני יודע מניסיון העבר, שכשאנשים ניסו לעקוב אחרי, זה לא כל כך צלח (בלשון המעטה).
בנוסף, גם אינני יודע כל-כך היכן עובר הגבול בין סחירות לחוסר סחירות. מה שאוכל לעשות הוא להפנות אותך למספר אגחים (חלקם נסקרו וחלקם פחות בתקופה האחרונה) ותוכלי להחליט לעצמך אם הסחירות, התשואה והאגח מניחים את דעתך. אני רושם את אלו העולים לראשי בזמן אמת ורושם אותם פחות או יותר לפי סדר העדיפות שלי (בהנחת סחירות מינימלית וזבל בעל ריח מוגבל ביותר) - אך אין בכך להעיד על סדרי העדיפות שלך.
1. פטרוכימים אגח ו/ג - דובר לא מעט, ישנו סיכון תזרימי, אך להערכתי ברמה הנכסית אגחים בעלי סיכון מניח את הדעת ותשואה גבוהה. ג פחות מסוכן מ-ו (בעל שיעבודים על מניות בזן המכסות את ערכו) אך ארוך כאורך הגלות.
2. אלביט הדמייה אג 1 - ישנן לא מעט התייחסויות אליו.
3. גינדי אגח ג - ישנן לא מעט התייחסויות בעקיפין. יש לגינדי את הכסף בקופה לתשלום האגחים (ואין חובות לבנקים). רוב הפרויקטים שלהם מכורים במלואם ופרויקט השוק הסיטונאי (פרויקט הדגל) מתקדם בצורה יפה. החשש העיקרי הוא שהם יעשו שטויות עם הכסף בהשקעה באדמות (מה שעד עתה לא קרה).
4. חנן מור אגח ד - יש סקירה נפרדת.
5. ליברטי אגח ג - יש סקירה נפרדת.
6. סקיילקס אגח ז - יש סקירה נפרדת.
7. אלמוגים אגח א - יש סקירה ישנה. עלה מאוד מאז, אך ההסברים נכונים גם כיום - בהתאמה למחיר.
8. נתנאל גרופ אגח ג - אגח עם בטחונות לא רעים (אדמה בחולון שנרכשה באמצעות האגח - מאז שולמה קרן של 10% והבטוחה נשמרה), אך החברה בנזילות נמוכה ותלוייה מאוד בשוק הנדלן.
9. אפריקה אגח כו - לטעמי נסחר גבוה מהשוק, אך אין בכך בכדי לפסול אגח בתשואה של 11%+מדד.
10. גלובל כנפיים אגח א - החזקתי הרבה מאוד בזמנו. איני יודע מה מצבו (מכרתי את הכל ב-90), אך אם נותן תשואה יפה - שווה לשקול.
אם את מעוניינת בעוד הצעות לבדיקה, אני מציע לפתוח thread חדש, עם הפנייה קצת יותר מדויקת לאופי וסגנון השקעתך (דוגמאות יכולות לעזור).
לגבי התנהגות האגחים, אין זה מדויק שהם מתנהגים רע ממניות - מאוד תלוי אילו אגחים. ישנם אגחים לא מעטים שעלו עשרות (עד מאות) אחוזים בשבועות בודדים (פטרוכימים, אלביט הדמייה, אלקטרה נדלן, גלובל כנפיים, כנפיים, סקיילקס, אפריקה, אאורה ועוד רבים וטובים).
אך מה שיותר חשוב לטעמי זה להבין את ההבדל בין אגחים למניות. שוויו של אגח הוא ברור - שווי החוזה מוכפל בהסתברות התקימותו. כמו כן, זמן התקיימות החוזה מוגדר מראש. שווי מנייה (שאינה מניית דיבידנד - שהיא סוג כילאיים בין אגח למנייה) הוא ... מה שהאחרים חושבים שהוא (או במילים אחרות - ללא כל ביסוס רציני). כלומר, מי שבאמת מקצועי, יפעל בשוק האגח שם הוא יכול להביא את יתרונותיו לידי פעולה (לא קיים הקוף שינצח מקצוען בשוק האגח).
תגובה ארוכה, כראוי למכתב משעשע
נהניתי מסגנון רישומך (מרענן למדי באפרוריות השלטת של רוב התגובות - כולל שלי כמובן),
בברכת כן ירבו,