x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: ממשל צמודה ,כמה שאלות

ממשל צמודה ,כמה שאלות

שאלןת שתמיד אני מתבלבל בהם

קניתי ממשל צמודה 536 1097708 במחיר 140.26
    כרגע אני מרווח כ 5% על הנייר
    1- אם אני נשאר לסוף האגח הזה ,מה אני מקבל ?
    2- מתי נחשב בערך שכדאי למכור אג"ח כזה
    3- האם אגח"ים כדאים לקנייה רק אם הם במחיר של פחות מ100?

אשמח לתשובות ,הערות והמלצות

Re: ממשל צמודה ,כמה שאלות

היי ace_syndrome
    ציטוט פורסם במקור על ידי ace_syndrome
    - אם אני נשאר לסוף האגח הזה ,מה אני מקבל ?
    האגח הוא בעל מח"מ של 16.52 כשפדיונו ב 2036 כלומר עוד 24 שנים. אם תחזיק עד הפירעון תרוויח בסופו של דבר כ 55% על הסכום שיש לך היום + הצמדה למדד.
    מתי נחשב בערך שכדאי למכור אג"ח כזה
    דבר ראשון השאלה היא מדוע קנית את הנייר. אם פחדת מאינפלציה גבוהה ורצית להצמיד את הכסף למדד אז תחזיק כל עוד שהנחה זו אינה משתנה. אם קנית את הנייר לשם יצירת רווח הון החישוב פשוט מאוד. תעקוב אחר התשואה השנתית שמציג האגח, כל עוד תשואה זו נראית לך אטרקטיבית תמשיך להחזיק, כשהתשואה תהיה כזו שבתנאים אלו לא היית קונה את הנייר אז זה הזמן למכור.
    האם אגח"ים כדאים לקנייה רק אם הם במחיר של פחות מ100?
    ממש לא, זה מאוד תלוי בסוג הסוחר/משקיע. סוחרים שמוכנים להגדיל את הסיכון בטרייד תמורת פוטנציאל רווח גדול יותר יחפשו את האגחים שמחירם נמוך מהפארי. לעומתם משקיעים סולידים ישקיעו גם באגחים שמחירם מעל הפארי. בסופו של דבר התשובה היא כמו שנאמר ממקודם, כל עוד פוטנציאל התשואה שווה לדעתך את הסיכון, הטרייד חיובי וזה לא משנה אם הפוטנציאל הוא 2% או 50%.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תודה על התשובות

האמת היא שקניתי למטרת רווח שראיתי שבבורסה קשה ואז הבנתי שהרבה מהציבור יעברו לאג"ח
    והחלטתי לעבור לפניהם ....
    הבעיה היא שאין לי מושג אם להתייחס אל השקעה זו כמנייתית ,כלומר רווח של יעד מסוים ויציאה ,
    או להשאיר תוך כדי שמירה על הערך פלוס אחוזי תשואה

מה אתה היית עושה ? (כמובן ללא התחיבות או משהו כזה...)

מה שאני הייתי עושה אינו רלוונטי כליפך. אנו אנשים שונים, סוחרים שונים, מנהלים כמויות שונות של כסף וכו וכו, לכן דרך הפעולה הטובה והנכונה בשבילי אינה בהכרח גם הנכונה בשבילך.
    לאחר שזאת הובהר אין לי בעיה לחלוק את דעתי.
    בשבילי נייר זה אינו מתאים משום שאין לי כוונה להישאר עד הפדיון (לא משקיע לטווחים כאלו ולדעתי בימים אלו זה גם לא חכם להשקיע לטווחים הללו). אני באופן אישי את החלק מכספי שרציתי לשים במכשיר סולידי שמתי בפקם. הריבית שם נמוכה מהריבית שאתה תקבל אך באגח ממשלתי יציאה באמצע התקופה יכולה לגרור הפסד הון. בחלק מכספי שאני משקיע במכשירים יותר מסוכנים אני מחפש תשואה גבוהה ממה שנייר זה מציע.
    הצעתי אליך היא שתחשוב בינך לבין עצמך אם אתה מעוניין להגדיל את הסיכון ובכך גם להגדיל את פוטנציאל התשואה, אם התשובה שלילית תשאר בנייר ואם התשובה חיובית חפש משהו אטרקטיבי יותר וכשתמצא, תמכור.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

כשקוראים על התשואות של הקרנות פנסיה בחמש שנים האחרונות שנתנו תשואה ריאלית של אפס!!! בזמן שלוקחות דמי ניהול שערוריתיים , נשאר רק לשאול את עצמנו למה לא לקחת גליל ל30 שנה לפדיון עד הפנסיה בלי כל הכאבי ראש ולהבטיח תשואה ריאלית של מעל 2 אחוז לשנה ושינה טובה בלילה (וכמובן אפס עמלות ודמי ניהול חוץ מהעמלת קניה הזניחה).

כן ,אין ספק שזה עדיף כל קרן פנסיה כל שהיא ,שתמיד אבל תמיד יוצא שהם שותפים שלך בעל כורחך .
    לעניין הסיכון/תשואה הנייר בהחלט לא רע בשביל 5% לתקופה קצרה ללא סיכון גדול מידי .
    תודה לכולם על התשובות .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות