מיוזמה שקטה וברורה שהתחילה באתר אני רואה לאן זה מתפתח בפייסבוק, ומאוכזב:
1. כל משתמש שני מציין כמה הבנקים גנבים, רמאים ונוכלים = הצלחתם לעצבן את נוסטרו הבנקים וזה לבדו מבטיח מחזור גדול מהממוצע ביום שיוחלט לשבות.
2. אליהם מצטרפים בתי ההשקעות "העושקים", ואיך חובה להתאחד נגדם = איבדתם את מנוע המסחר הגדול.
3. ואז, למרות שהיוזמה החלה באתר שחקן מעוף רבים החליטו לכוון לא מעט חצים לשחקנים ולמערכות האלגו = איבדתם את שחקני המעוף (שאגב, מספקים נזילות לשוק...).

במקום לחבק את הגדולים, ולדחוף באופן מסודר להשגת המטרה, הבמה שם בעיקרה היא השתלחות ישראלית מכוערת חסרת רסן. היגור זאב עם כבש? בודאי שלאו.
עם כל הכבוד לסוחרים, ואני מלא כבוד, 10,000 סוחרי יום אינם משתווים למחזור יומי של קרן גידור בינונית, ובטח לא לנוסטרו של בנק.

לעשות רעש זה דבר אחד ולהיות פרודוקטיביים זה דבר אחר (ודפני ליף יכולה ללמד שיעור או שניים בנושא). הדיון בקבוצת הפייסבוק הפך להתלהמות בסגנון מי צועק חזק יותר "תראו אותי". שפה בסגנון "רוצים לדפוק את הבורסה" אינה רצינית, וזה עוד לפני שאני מזכיר את כל הטרמפיסטים שראו הזדמנות לקבל פרסום חינם ומשתמשים בקבוצה לצרכיהם.

כבר בתחילת ההודעה ציינתי פרודוקטיביות וכנגד חברי הקבוצה החליטו להוריד את מחזור המסחר ב 400-500 מליון ש"ח. נסתר מעיניי כיצד זה אפשרי שהרי מחזור המעוף הוא 300 מליון ש"ח בלבד, והיתר הוא בכלל באגחי מדינה וקונצרני שספק מי מסוחרי היום באמת סוחר בהם. התעודות מחויבות למחזור, ואני רוצה לראות את ה"גיבורים" שיראו חוזים מינוס אחוז ויותר ולא ימכרו, ולהיפך. בלי השחקנים זה בלתי אפשרי, וגם אז מאוד מורכב ומצריך יום נקודתי ומוגדר - אבל מה למציאות ולהצהרות בפייסבוק.

כך לדוגמא, בנוגע לתאריך שהוזכר, מישהו בכלל תיאם מול גופים אחרים? מישהו טרח בכלל לבדוק את הודעות המאקרו באותו יום? היעלה על הדעת נתון מאקרו מזעזע שלא יוביל באחת את כולם לתגובה?!

אז במקום זאת, כולם מציינים "אני סוחר" וכמה הם נפגעים תוך שהם מדגישים כי היקף המחזור שלהם הוא עשרות אלפי, ומאות אלפי ש"ח בחודש. ברכותיי – מעולם לא עשיתם את החיים קלים יותר לפקידי מס הכנסה שעכשיו במקום לגבות מס רווחי הון מאותם מצהירים יגבו את המס השולי כנדרש מסוחרים.

למען הסר ספק, כבר מההודעה הראשונה ועד רגע זה אני בעד וחושב שהמס אינו מוצדק ויש לפעול כנגדו. כולי הערכה ל"חתול שמיל" שהניע ודוחף את המהלך, אלא שההבדל היחיד הוא שכעת איני רואה כיצד מהלך שכזה יכול להבשיל.

גם אם זו אינה הדעה הכי פופולארית כעת, תקדישו לזה דקה מחשבה.