x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 27 מתוך 27

נושא: אגח"ים בתשואה של כ-9% - 15%

Re: אגח"ים בתשואה של כ-9% - 15%

הלו ינון,
    צר לי, איני מכיר - לא מתעסק באגחים בתשואות כאלו.

הלו motley,
    אני חושב שאתה טועה בשתי נקודות. האחת, הוצגה פה קשת מאוד רחבה של אגחים מסוגים שונים. לפי אופי המשקיעים השונים ורוב ההצעות אינן "תשואה לשם תשואה" אלא הצעות מנומקות. בצורה קצרה,
    1. הוצגו פה אגחים סולידיים למדי (סיכון בינוני-נמוך) בתשואות טובות מאוד של מעל 9%, כגון גלובל כנפיים (10% שקלי), אפריקה ישראל (12% צמוד), אפריקה נכסים (9% למיטב זכרוני צמוד), חנן מור (17% צמוד) גינדי (17% צמוד), צאם (11% למיטב זכרוני שקלי), ליברטי (15% צמוד) ועוד אחרים (והייתי מוסיף מצלאווי ג, 11% שקלי לאלו המעוניינים בסוג זה).
    2. גם הוצגו אגחים בתשואות של 25%-60% שהן בסיכון בינוני גבוה, אך עדיין הסכנה מנוטרלת במידה רבה ע"י מזומנים/בטחונות/פעילות/בעלי עניין או הנחות אחרות (ורובם מנמקים את הסיבות להצעה) כגון סקיילקס, פטרוכימים, אלמוגים, אלביט הדמייה, נאנט, אנגל משאבים ועוד רבים.
    3. ולבסוף הוצגו אגחים בסיכון גבוה מאוד, בו המציעים מסבירים מדוע כדאי לקחת את הסיכון כגון קמן/ישאל, אורד, אברות, אקסטרא, גלובל פיננס, טאוור ועוד אחרות.

הנקודה השנייה, התשואות באגח הלא מדורגות (שלא אומר דבר לגבי רמת בטחונם - רק מצביע כמה מטומטמים המשקיעים שעדיין מעדיפים דירוג מפוקפק על פני בטוחות, גם לאחר 200 גבוהות מאוד, גם לאחר גל העליות בינואר. לדעתי המקום להיות בו הוא בשוק האגחים הלא מדורגים full-tilt.

ימים יגידו, מי משנינו צדק.
    בברכה,

מה עם אלקטרה נד"לן אגח א'?

הלו ace,

נראה שהשתלטתי על הקישור הזה.

אני קניתי את אלקטרה נדלן ד (בנפילות הגדולות) אך כבר הספקתי למכרו באזור 85 (נדמה לי באזור 10% תשואה - לדעתי יש לא מעט אגחים עדיפים בתשואה כזו). זוהי חברה שאיני ממש עוקב אחריה, לכן אכתוב את שאני זוכר (לא בטוח שזכרוני אינו מטעני): יש לחברה מזומן אך לא במידה מספקת, יש לה נכסים מניבים טובים והון עצמי די גבוה. היו איתה שתי בעיות נוספות שגרמו לנפילת האגחים והן:
    1. אי עמידה בקובננטים מול בנקים בגרמניה.
    2. הורדת דירוג חוב.
    אם זכור לי נכון, מאז היא מימשה בקנדה מימוש גדול שפתר את בעיית התזרים. לגבי חברות הדירוג - כבר הבעתי את דעתי לגביהן ונראה כי חלק מהשוק שותף לדעתי ולכן העליות הגדולות.

היום נראה לי אגח בסיכון בינוני-נמוך. אם התשואה מתאימה לך, איני רואה בעייה מיוחדת עם האגח (שוב - עד כמה שזכור לי מהניתוח שעשיתי אז).

בברכה,

עקב רצוני לא לתת לפוסט המעניין ביותר שנפתח פה בשנה האחרונה לגווע, אדבר על מספר אגחים שכבר הוזכרו כאן ולדעתי נסחרים במחיר מעניין.
    אלביט הדמיה אגח א' - מדובר באגח קצר, מח"מ 1.1 ונסחר בתשואה שנתית של 53.5%. לפני כשבוע שילם 20% קרן (דבר חיובי לשם עצמו) ובעקבות זאת ירד המחיר ביום ה X מעבר לגובה התשלום ובכך הפך אגח זה לאטרקטיבי. תשלום האגח מותנה במימוש הנכסים בארה"ב כפי שדיווחה החברה. לדעתי אפשרי להחזקה לפירעון. למעוניינים בטרייד קצר יותר אפשר לקחת ולמכור בסמוך לתשלום הקופון הבא (לפני התשלום).
    סקיילס אגח ז' - מח"מ 3.6, תשואה שנתית 20.77%. מכל הסדרות של סקיילס בסידרה זו הדיסקאונט הגדול ביותר. פוטנציאל העליה פה תלוי במימוש עתידי של מניות פרטנר. ביצוע העיסקה יוריד את המינוף ואף יעמיד נזילות לחברה ויתן יכולת לעמוד התשלומי האגח הקרובים.
    קמן אגח ג' - מדובר על אגח בהסדר. במקרה שההסדר יצא לפועל קיים אפסייד גדול באגח כשהבעיה שהיא שביצוע ההסדר תלוי בהחלטת הבנקים. בסופו של דבר עיקר החוב של החברה הוא לבנקים ובפירוק הפסדם יהיה גדול, לכן סביר להניח שההסדר יתבצע ושבעל השליטה באמת יכניס כסף לחברה. האגח איבד כ 10% ביומיים האחרונים עקב מימוש נכס במחיר נמוך מהספרים ובעקבות החשש שהבנקים לא יאשרו את ההסדר.
    כמובן שאגחים אלו הינם אגחים בסיכון גבוה וגם התשואה בהתאם (לא בדיוק מתאימים לכותרת של אגחים בתשואה 9% - 15%)

אהלן,

כל זמן שיש עניין, אני יכול לחזק את Gimmani לגבי ה-post, להסכים עם כל בחירותיו ולספק נקודת ראות נוספת:

1. אלביט הד אגח א - מסכים לגבי אלביט הדמייה ולהערכתי ישלמו. עם זאת, ההעדפה שלי נוטה יותר לכיוון אג 1 (שער 46, תשואה 53%, פארי 101, פדיון 50%-2013 50%-2014) - מדוע? באם יתקיים המימוש הגדול (שהוזכר), יש כסף בקופה עד לסוף 2013 ולכן מתוך הנחה ש-2013 תשולם, ישולמו ריביות וקרן של כ-62 אגורות (ותיוותר ייתרה של מחצית הקרן). לאותה תקופת זמן, ישולמו באגח א (שער 77, תשואה 53%, פארי 118, פדיון 25%-2012 25%-2014 50%-2013) כ-110 אגורות (ותיוותר יתרה של 20% מהקרן). כלומר, אותה תשואה על הכסף (62/46 == 110/77), אך יתרה הרבה יותר גדולה. מצד שני, אם לא יתקיים המימוש הגדול, החברה עלולה לגלוש להסדר שכנראה יפצה את אג 1, הרבה יותר מאגח א (עקב ההבדל הגדול מהפארי). המקרה היחיד בו אגח א עדיף הוא המקרה של יציאה להסדר ב-2013 שבתנאים הנוכחיים נראה בסבירות נמוכה ביותר. יש להדגיש, איני חולק על Gimmani שאגח א הוא אגח מעולה, אלא מצביע על כך שלדעתי אג 1 אף טוב יותר.
    2. סקיילקס אגח ז - מסכים עם החברה (מתוך הפירמידה של בן דוב), מסכים עם הבחירה הספיציפית ומסכים עם הנימוקים. אוסיף ואומר שהקופונים באגח זה הם הגבוהים ביותר ולכן במקרה של קטסטרופה התמורה היא הגבוהה ביותר גם בתמורת המזומן (מתוך שלושת האגחים הארוכים ללא בטחונות - ז,ח,ט).
    3. קמן - מסכים עם הבחירה. שימו לב למצב המשעשע שנוצר ... אפרסם פוסט נפרד ונראה מה יש לאנשים השונים לאמר.

חברים, אני אנסה להתחיל איזו שהיא פעילות בצורה של "זרקור: אגח XXX", על אגחים בתשואות גבוהות מאוד, אגחים נידחים, או סתם כאלו שתפסו את עיני. (מרמות סיכון שונות) על מנת שפעילות זו תעבוד, אצפה לשני דברים:
    1. תגובות, הערות, תיקונים, תוספות (במיוחד כאלו שיאמרו שאינם מסכימים, ע"מ שגם אני אלמד ושאחרים יראו תמונה יותר עגולה) או כל דבר אחר שלכם.
    2. הפניות לאגחים מעניינים מהמשתתפים (כך הנטל יתחלק בין החברים שיודעים לנתח).

מקווה שיעבוד, שכן - גם אני מחפש מידע חדש.

האגחים הראשונים אליהם אתיחס בשבוע הקרוב:
    1. קמן אגח ג/ ישאל אגח ה.
    2. אנגל משאבים אגח ו.
    3. נאנט אגח ג.
    4. ליברטי אגח ג.

אני רציתי לנתח את גמול אגח ב - אשמח אם מישהו ייקח את הכפפה ויעשה זאת.

בברכה,

אהלן,

שימו לב לאגח נוסף - דובר פה על אקסטרא אגח א וצויין כי נראה כי נסחר גבוה מדי לסיכון הגלום ומספר ימים לאחר מכן אכן הסיכון התממש - הבנקים שמטו את השטיח מתחת לחברה - והאגח איבד 40% בשבוע. עם זאת, שווה לעקוב - אולי תיווצר פה הזדמנות בקרוב.

בברכה,

שלום
    אגח נוסף שנכנס בימים האחרונים לקטגוריית ה 9% - 15% תשואה הוא טאואר אגח ו'.
    כבר דובר פה רבות על אגח זה ולכן רק אזכיר בקצרה שמדובר באגח צמוד לדולר, מח"מ 3.64, תשואה שנתית של 13.8%. בסוף ספטמבר 2012 יהפוך אגח זה לאגח להמרה כשמחיר ההמרה יהיה כ 120% מממוצע שער המניה ב 15 ימי המסחר האחרונים.
    לאחרונה הורחבה סידרה זו בהנפקה למוסדיים שהתנפלו על הסחורה אך גם מיהרו לשחררה בחזרה לשוק והפילו את מחיר האגח. מחר מתוכננת הנפקה לציבור שספק אם תצלח עקב הירידה במחיר האגח. קיים כרגע לחץ שלילי על האגח כך שצריך להמשיך ולעקוב ולחפש התייצבות במחיר לפני כניסה אך בשער הנוכחי ללא ספק מדובר באגח מעניין בסיכון בינוני עם אופציה לאפסייד גדול במסלול המנייתי שלו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות