זהו מכתב לרוחי.

אשמח לשמוע הצעות (מנומקות - פחות או יותר) גם של אחרים.

ראשית, בנוגע לאלו שהצעתם - דעתי:
1. אלביט הדמייה - מסכים בהחלט (עם העדפה בולטת ל אג 1).
2. אלמוגים אגח א - ניתחתי את החוב במכתב אחר, מסכים בהחלט.
3. אדמה - אגח סביר, אך לטעמי, מסוכן יותר ממה שהוא נראה (למרות הרכישה ע"י הקרן) - אין תזרים וכמעט לא ניתן לממש נכסים באזורי הפעילות - הייתי מחזיק במשורה.
4. קבוצת בן דוב - מסכים בהחלט, מעדיף את סקיילקס על סאני ומעדיף את הארוכים ללא השיעבוד (נראה לי שסקיילקס ז מועדף).
5. מועדון 365 - מסוכן מאוד לטעמי - הייתי מחזיק במשורה.
6. גינדי ג - כן, אחד המועדפים עלי.
7. אורד - אהםםםם, לא לטעמי.
8. אברות אגח ג - מסוכן מאוד - הייתי מחזיק במשורה.
9. אקסטרא אגח א - מסוכן מדי לתשואה המתקבלת - הבנקים יכולים לחנוק את החברה.

כעת לתרומתי הצנועה:

1. אפריקה אגח כו - אגח עם בטחונות חלקיים (אפריקה נכסים ואפי פיתוח) ואני מעריך שישולם (נסחר מעט גבוה ביחס לשוק - 12% צמוד תשואה).
2. חנן מור אגח ד - בעל בטחונות על עודפים בשני פרויקטים (יבנה ונס ציונה). יבנה חדש מדי ולכן נתעלם. פרויקט הארגמן (נס ציונה) מתוכננות כ-140 דירות ונמכרו עד כה כ-80 דירות (כ-20 ב-Q4). מתוכנן להסתיים בעוד שנתיים. רווח משוערך צפוי לאחר מכירת 80 דירות הוא כ-48 מליון שקל. החוב כולו הוא כ-55 מליון שקל והחוב נסחר כעת לפי כ-42 מליון שקל (76 אגורות) . החברה עצמה אמינה מאוד ובעל הבית ישר מאוד (לפחות איך שהתרשמתי מהתנהלותו בשנת 200. יש לציין שאפילו השקעותיה של החברה במזרח אירופה מצליחות לא רע.
3. פטרוכימים (לאמיצים יותר ו ולאמיצים פחות ג) - ישנו ניתוח באתר. בקצרה, יש בעייה תזרימית אותה מנסה פטרוכימים לפתור. עם זאת, יש לציין שמרווח הזיקוק הנמוך (של הנפט) שהביא על בזן שנה שחונה, שבר מספר בתי זיקוק באירופה וכתוצאה, קפץ מרווח הזיקוק. אם המרווח ימשיך להיות גבוה, בזן עשויה לחלק דיבידנד גבוה ולפתור לפטרוכימים את הבעייה. אם לא, אני מעריך שפטרוכימים תממש נכסים ולא תיכנס להסדר (וזהו הסיכון). עדיין ב-60 אגורות לשקל (עבור ו), שווה לשקול.
4. אביב ארלון אג ב - חברה ממונפת מאוד. אני מציע לשקול לקנות מעט שכן הם מתכננים לשנות את יחס ההמרה ולהכניס את האג לתוך הכסף. מסוכן, אך עדיין מנייה עם רצפת אגח (כמה שהוא ריצפה).
5. סקורפיו אגח א - יש בקופה 100 מליון שקל ויש מספר קטן של נכסים מניבים. עם זאת, רוב ההלוואות על הנכסים הלא מניבים הן Non-recourse וויתור על הנכסים הלא כדאיים, ישאיר הון עצמי חיובי. אינני בוטח בבעל בשליטה, אך להערכתי ב-60 אגורות לשקל, ניתן לקנות במשורה.