שלום אלון,
האם יש לך המלצות לאגחים בתשואות של "כמעט זבל"?
יש להערכתי מספר ניירות די טובים שמתומחרים בתשואות גבוהות אלו
האם אתה מתמקד יותר באגחים הנמצאים בשלבים שונים של הסדר?
תודה!
שלום אלון,
האם יש לך המלצות לאגחים בתשואות של "כמעט זבל"?
יש להערכתי מספר ניירות די טובים שמתומחרים בתשואות גבוהות אלו
האם אתה מתמקד יותר באגחים הנמצאים בשלבים שונים של הסדר?
תודה!
כפי שכתבתי לשאלה על עניין ההסדרים - יש בכך יתרון, אך בוודאי שאינני עוסק רק בהם.
כתבתי על ניירות שונים שיכולים ליפול בקטגוריות שונות בין אגחי זבל, לאגחים הנמצאים בהסדר ועד אגחים בטחוים בעלי תשואה עודפת על השוק (בעיקר עיוותים כתוצאה ממחמ ארוך).
אשמח לשמוע אלו אגחים להערכתך יש שהינם טובים ובעלי תשואות גבוהות.
הנקודה שלי היא כי למרות שאין להתמקד בנייר בודד או שניים - כך גם אין טעם בפיזור על פני עשרות ניירות שונים, שכן מציאה של נייר טוב, למידתו (ולמידת השוק סביבו) והמעקב אחריו פשוט אינם אפשריים כאשר משקיע בודד רוצה לעשות זאת על מספר גדול של ניירות - פשוט משיקולי זמן - ולכן ההתמקדות (לגעתי) יכולה לעשות טוב למשקיע המושכל - תוך הבנה שגם כאן לא כל בחירה שלנו תיהיה הצלחה, אך בתשואות פוטנציאליות של 30-40% (כפי שהראתי לאורך זמן כאן בפורום) גם אם אנו טועים באחד מחמישה ואחד נוסף אינו מתגמל אותנו כלל - עדיין מדובר על תשואה של כ-6% לתיק. בהתחשב בכך שמדובר על השקעות עם משך זמן ממוצע שנע בין חודש לשלושה חודשים - התשואה השנתית פה גדולה מאוד.
וזה בצד ה"סולידי" של החישוב, שכן הראתי בעבר תשואות גם של יותר מ-100% על הכסף ואחוזי נפל קטנים מאחד לחמש - כמובן לאורך זמן.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
שלום אלון,
בעוד אני מסכים איתך לגבי חוסר האפשרות של משקיע הקטן (אני...) לעקוב אחרי מספר רב של ניירות
הרי בסופו של דבר אין לי ברירה....
אני לא יכול "לאתר" את ההזדמנויות שאתה מדבר עליהם, וגם אם יכולתי הרי שלההפך לסוחר בהם בעייתית אף היא.
בסופו של דבר, הברירה שלי היא לבנות תיק של תשואות "טובות" כחלופה לתיק סולידי (שהיום בתנאי הריבית הנוכחית לא קיים) ולהיות נכון להישאר עם האגח"ים בו עד לפדיון, ובכך לא להילכד במלכודת העיתוי במסחר באגחים
ועדיין, אם תסלח לי,
אני חושב שאתה מדבר יותר מדי בחידות וללא דוגמאות קונקרטיות
גם בצ'אט איתך (אותו אני קורא מאוחר יותר ולא משתתף) אתה מזכיר את שיטת המסחר שלך אך לא מדגים
וגם לא סוקר אף אג"ח שעשוי להיכנס לרשימת האגחים אותם אתה מחשיב לפוטנציאלים
וכשאתה מציין טווח מסחר של חודש עד שלושה חודשים - האם זה לא הופך אותך לסווינג טריידר באגח"ים? אך מבלי להזכיר את שיטת בחירת הניירות...
ביקשת ממני להזכיר ניירות בעלי פוטנציאל לדעתי
ישנם את קמ"ן וישאל, שהם בעלי פוטנציאל לא רע בעיקר אם ההסכם עם אלרואי אכן יקרה וקשה (לפחות לי) לראות אותם יורדים הרבה יותר דרומה מהשער הנוכחי שלהם - דעתי בלבד
כמובן ישנו גם העניין עם דלק"ן אך כאן שער הקנייה הוא קריטי שכן בזמנו גם 40 היה נראה לי כשער מאד נמוך וסוג של תחתית גם במקרה הסדר
הזדמנויות ופוטנציאל קיימים גם באדמה, אלמוגים, קבוצת בן דוב, אלביט הדמיה, מועדון 365 ויש עוד
וכל אלה כמובן מעבר ל 9% אותם ציינתי בכותרת
מה שהייתי בעצם רוצה לשמוע ממך הוא האם האגחים הנ"ל משקפים גם בעינייך הזדמנות?
במקרה עליות, מהו התשואה שאתה תראה אותה כיעד למימוש?
תודה
את האמת: גם אני לא כל כך הבנתי את התשובה: "אשמח לשמוע אלו אגחים להערכתך יש שהינם טובים ובעלי תשואות גבוהות", לשאלה: "האם יש לך המלצות לאגחים בתשואות של "כמעט זבל"?".
אולי זה בגלל שאני לא מבקר הרבה בפורום האג"ח :roll:
רק יהודי יכול לענות על שאלה בשאלה...
חבל לי שאני שואל את אלון שאלה, ובסוף אני זה שנוקב בשמות של ניירות...
וגם קצת מצחיק![]()
היי freedom
גינדי אגח ג עונה להגדרה שאתה מחפש (למרות שגם אתה העלת אופציות מעניינות). מדובר בסידרה לא גדולה (160 מליון), פחות משווי המזומנים של החברה. לחברה פרוייקטים מכורים וכמובן פרוייקט השוק הסיטונאי. האגח צמוד מדד, בעל מח"מ של 3 שנים ונסחר בתשואה שנתית של 16.91%. הסיכון באגח זה הוא בעיקר התחום הלא יציב והסיכון שפרוייקטים עתידיים יחסלו את הכסף בקופה.
לשיקולך
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
תודה gimani
מכיר, ומחזיק, ושוקל לחזק
נחמד לדעת שיש כאן אנשים נוספים שמדברים דוגרי ולא רק בסיסמאות...
שלום לכולם
מספר אגחים שנראים לי רלוונטיים בתשואה מעבר ל 15%
1. אורד סידרה קטנה רכישות עצמיות גדולות מצגת סבירה להמשך 60אג שני תשלומים האחרון באמצע 2013
2. אקסטרא דומה לאורד רק ב 95 אג החברה בתהליך החלפת ידיים ו/או גיוס
3. אברות משלם קופון כל ריבעון אחרי הסדר בעלחם מגדלים השקעה
על כל אגח פתחתי פוסט התייחסות מועטה האתר בתהליך התפוררות
תגובות יתקבלו בברכה
אלון
זהו מכתב לרוחי.
אשמח לשמוע הצעות (מנומקות - פחות או יותר) גם של אחרים.
ראשית, בנוגע לאלו שהצעתם - דעתי:
1. אלביט הדמייה - מסכים בהחלט (עם העדפה בולטת ל אג 1).
2. אלמוגים אגח א - ניתחתי את החוב במכתב אחר, מסכים בהחלט.
3. אדמה - אגח סביר, אך לטעמי, מסוכן יותר ממה שהוא נראה (למרות הרכישה ע"י הקרן) - אין תזרים וכמעט לא ניתן לממש נכסים באזורי הפעילות - הייתי מחזיק במשורה.
4. קבוצת בן דוב - מסכים בהחלט, מעדיף את סקיילקס על סאני ומעדיף את הארוכים ללא השיעבוד (נראה לי שסקיילקס ז מועדף).
5. מועדון 365 - מסוכן מאוד לטעמי - הייתי מחזיק במשורה.
6. גינדי ג - כן, אחד המועדפים עלי.
7. אורד - אהםםםם, לא לטעמי.
8. אברות אגח ג - מסוכן מאוד - הייתי מחזיק במשורה.
9. אקסטרא אגח א - מסוכן מדי לתשואה המתקבלת - הבנקים יכולים לחנוק את החברה.
כעת לתרומתי הצנועה:
1. אפריקה אגח כו - אגח עם בטחונות חלקיים (אפריקה נכסים ואפי פיתוח) ואני מעריך שישולם (נסחר מעט גבוה ביחס לשוק - 12% צמוד תשואה).
2. חנן מור אגח ד - בעל בטחונות על עודפים בשני פרויקטים (יבנה ונס ציונה). יבנה חדש מדי ולכן נתעלם. פרויקט הארגמן (נס ציונה) מתוכננות כ-140 דירות ונמכרו עד כה כ-80 דירות (כ-20 ב-Q4). מתוכנן להסתיים בעוד שנתיים. רווח משוערך צפוי לאחר מכירת 80 דירות הוא כ-48 מליון שקל. החוב כולו הוא כ-55 מליון שקל והחוב נסחר כעת לפי כ-42 מליון שקל (76 אגורות) . החברה עצמה אמינה מאוד ובעל הבית ישר מאוד (לפחות איך שהתרשמתי מהתנהלותו בשנת 200. יש לציין שאפילו השקעותיה של החברה במזרח אירופה מצליחות לא רע.
3. פטרוכימים (לאמיצים יותר ו ולאמיצים פחות ג) - ישנו ניתוח באתר. בקצרה, יש בעייה תזרימית אותה מנסה פטרוכימים לפתור. עם זאת, יש לציין שמרווח הזיקוק הנמוך (של הנפט) שהביא על בזן שנה שחונה, שבר מספר בתי זיקוק באירופה וכתוצאה, קפץ מרווח הזיקוק. אם המרווח ימשיך להיות גבוה, בזן עשויה לחלק דיבידנד גבוה ולפתור לפטרוכימים את הבעייה. אם לא, אני מעריך שפטרוכימים תממש נכסים ולא תיכנס להסדר (וזהו הסיכון). עדיין ב-60 אגורות לשקל (עבור ו), שווה לשקול.
4. אביב ארלון אג ב - חברה ממונפת מאוד. אני מציע לשקול לקנות מעט שכן הם מתכננים לשנות את יחס ההמרה ולהכניס את האג לתוך הכסף. מסוכן, אך עדיין מנייה עם רצפת אגח (כמה שהוא ריצפה).
5. סקורפיו אגח א - יש בקופה 100 מליון שקל ויש מספר קטן של נכסים מניבים. עם זאת, רוב ההלוואות על הנכסים הלא מניבים הן Non-recourse וויתור על הנכסים הלא כדאיים, ישאיר הון עצמי חיובי. אינני בוטח בבעל בשליטה, אך להערכתי ב-60 אגורות לשקל, ניתן לקנות במשורה.
הא,
תוסיף גם את ליברטי אגח ג - נושי דוראה רבים על החברהואף אחד לא מצפה שהתמורה תהייה קטנה מ-100 מליון שח (יש קונים רבים במחיר הזה). אם החברה שווה לפחות 100 מליון ש"ח בשוק של קונים (יש הטוענים 160 מליון ש"ח ויותר), האגחים לא צריכים להיסחר מעל 7% תשואה + מדד (הם כרגע בכ15% + מדד).
בברכה,