x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: לא יודע מה איתכם אלון וחברות/ים הפורום, אני החלטתי למכור...

לא יודע מה איתכם אלון וחברות/ים הפורום, אני החלטתי למכור...

את רוב התיק שלי ולשבת על הגדר, עד לירידות דרסטיות במחירי האג"ח הטובים, ועלייה משמעותית בתשואות. העובדה שאגח"ים לא מעטים הגיעו כמעט לפארי,חלק נוגעים ואפילו עברו, גורמת לי להרגשת "דג'הוו"... או במילים אחרות, לחכות עם המזומן בחוץ ולתפוס את האגחים נמוך.. הרבה יותר מהיום. מה דעתכם?
    אשמח לשמוע
    בהצלחה לכולם 8-)

Re: לא יודע מה איתכם אלון וחברות/ים הפורום, אני החלטתי למכור

מולטי ידידי,

טוב עשית, מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא...
    אבל אתה צריך להחליט, מצד אחד אתה מחפש "זבל" ומצד שני מחזיק ניירות בפארי.
    שב בסבלנות על הגדר, תמתין ותמצא את כולם, במוקדם או במאוחר, בשערים נמוכים.
    כמובן כולל "זבל" בעשרות אחוזים, אבל זה בגלל החולשה בשוק ולא בגלל שכולם זבל.

כשהעולם הכלכלי נמצא על פי תהום, זה לא הזמן למשחקים.

בברכה,
    אודי

הי אודי, כל מה שמתקרב לפארי אני מוכר, בוודאי מה שהגיע או עבר את הפארי.
    לגבי אגח זבל אני בודק, זה לא אומר שאני קונה בוודאי לא כרגע.. ומה שמבחינתי אגח זבל ייחשב בעיני אחר אולי כאגח שמרני "ובטוח"... 8-)

כמובן שלמכור אח שתשואת השוק שלא נמוכה ומחירו גבוה זו אסטרטגיה שאני דוגל בה. למעשה אני כמעט שאינני מחזיק באגחים בתשואות "נמוכות" מ-10% למעט מקרים חריגים של מח"מ ארוך ומחיר שוק נמוך שמשקף פוטנציאל רווח הוני מעליית המחיר בשוק ולא מתשלום הקרן עצמה.

אך גם היום יש ניירות טובים. ראה את השיחה שניהלתי אך לפני שבועיים שלוש לגבי האגחים של דלק נדלן שהגיעו אז לשפל, מאז עשו 20-30% (תלוי בסדרה), בהתחשב בכך שמדובר ביותר מ-15%מסך התיק שלי אתהיכול להבין את התשואה האפקטיבית בזמן כה קצר. ניתן לומר את הדבר עבור ניירות נוספים שעשו מהלכים יפים בשבועות האחרונים.

וזו בדיוק הנקודה...

כאשר שוק האגח מטפס והמחירים עולים על מעל למחירי הפארי והתשואות יורדות על מתחת לשווי ההחזקה בנייר על מול הסיכון - יותר ויותר משקיעים נכנסים לניירות בעלי תשואה גבוהה יותר (ללא קשר לערך כלכלי). דבר זה גורר לאותם אגחים לעלות (בגלל ההון הפנוי שזורם אליהם) - וגם אם מדובר באפקט העדר וגם אם מדובר בסוג של פירמידה (והסיכון בכך צריך להיות מובן)- זהו תהליך שאנו יכולים לצפות - ולכן לנצל!

כמובן שיש בכך סיכונים, במיוחד על מול האגחים שבהם העליות אינן מוצדקות מבחינה כלכלית, ובראשם גל הירידות שיפקוד את שוק האגח ברגע הראשון של בעיות. חלק מהבעיות אנו יכולים לצפות וחלק לא - וייתכן כי נקלע לירידות, אך לכך יש לי שני דברים לומר:

(1) מי שצופה את המחזוריות כפי שתיארתי יכול להכנס בזמן ולהנות מגל עליות שישמש ככרית ביטחון לנפילה אם זו תבוא (ולכן לצאת ללא נזק גם במקרה של טעות).

(2) אם עושים את זה כחם וקונים במחיר שמשקף שווי או אף מתחת אליו - גם במקרה של הפסד ממשי לרוב זה עניין של זמן עד למחזור הבא.

ומה הלקח - לא תמיד פיזור מקסימלי הוא הטוב ביותר - לעיתים עדיף להתמקד במספר ניירות בעלי סבירות טובה לרווח הוני וניצול גל עליות צפוי בגלל זליגת משקיעים לאפיקים הפנויים נושאי התשואה.

זכרו גם בפירמידה - יש מי שנמצא בראש, וגם עדר יש מי שמוביל...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות