x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: תעודת סל או קרן ריט המחקה את מחירי הבתים באמריקה

תעודת סל או קרן ריט המחקה את מחירי הבתים באמריקה

כפי הנראה מחירי הבתים באמריקה זולים מאד יחסית. צפוי כי עם שיפור הכלכלה, כשזה יקרה ונראה לי שזה צפוי לקרות בעתיד הלא רחוק במיוחד,יעלו מחירי הבתים. הסיבה לכך היא סיומם של המכירות בהוצאה לפועל וגם מאחר שהאוכלוסיה מתרחבת והבניה כעת לא מדביקה את קצב ההתרחבות. האם קיימת קרן או תעודת סל או אפשרות אחרת לרכישה ארוכת טווח של נייר שמחקה את מחירי הבתים, ורצוי לא דווקא בכל אמריקה אלא במרכזי אוכלוסיה גדולים. אין לי רצון לרכוש נכס מאחר ואיני יכולה לנהל אותו ממרחק. כל מיני המלצות בעבר מחקות את מדדי הבורסה ולא דווקא את מחירי הנכסים.

Re: תעודת סל או קרן ריט המחקה את מחירי הבתים באמריקה

Orako שלום,

יש כמה תעודות סל אשר משקיעות במניות שהם עצמם קרנות נדל"ן (REIT). אני אתייחס לתעודות היותר גדולות מבחינת נכסים מנוהלים.
    1)VNQ-VANGUARD REIT ETF דמי ניהול 0.12%
    2)RWR-SPDR DOW JONES REIT דמי ניהול 0.25%

לצערי כל התעודות מחלקות דיבידנד כל רבעון אך על התעודות האמריקאיות יש ניכוי מס במקור ולכן יש אלטרנטיבה לקנות תעודות סל באירופה אשר משקיעה בנדל"ן בארצות הברית.

1)IUSP EU-ISGARES FTSE/NAREIT US PROPERTY YIELD FUND דמי ניהול 0.4%

מקווה שעזרתי לך.
    בברכה,
    אביעד

נ.ב. אשמח לעזור אם יש עוד שאלות.

ak47 - תודה. מדויק וממצה להפליא.

לאחר שעיינתי בשאלה ובתשובות נראה כי אין במדדים המוצעים תשובה לשאלה. התבוננות בהיסטורית המדדים מראה כי הם משתנים בהתאמה טובה למדדים הכלליים. לדוגמה המדדים ירדו מאד בתקופת הירידות 2008 ועלו מאז כמו המדדים הכלליים. אבל הבתים יורדים הצורה די רציפה ומחירם במדינות העיקריות לא עלה או השתנה מעט. היכן אפשר להיות צמוד למחירי שווי הדירות בלי לקנות דירה? האם יש דבר כזה?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות