x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: לאלון, שאלה לגבי אסטרטגיית רכישת אג"ח "זבל" כהשקעה...

לאלון, שאלה לגבי אסטרטגיית רכישת אג"ח "זבל" כהשקעה...

בארה"ב קיים מושג בקרנות ה ETF ואולי בעוד מוצרים של קרן המשקיעה בכמות גדולה של אגחי"ם הנחשבים ספקולטיבים, בפיזור רחב ,מתוך הנחה סטטיסטית בעיקרה, האומרת שגם אם חלק מהאג"חים הללו יתבררו לבסוף , שלא מללא יכולת פרעון, ו/או בסכנת עסק חי, עדיין הכמות והפיזור יאפשרו למשקיע שירכוש את הקרן, רווח נאה. כל אג"ח שכזה או אפילו מניות כמדומני, נירכשים במחיר נמוך מאוד.
    האם אלון ניראה לך כאסטרטגיה דומה, לרכוש כמות גדולה של אגחי"ם זבל, בינהם כמובן לפי המלצותיך ולאחר בדיקה, בכמות ערך נקוב נמוכה לכל אג"ח, ואז כאשר מגיעות "בשורות טובות" לגבי אג"ח מסויים הוא מזנק כמו בדוגמאות שנתת, משביח את סך הרווח הכולל בתיק, וכמובן גם יהיו מקרים הפוכים של הפחתת רווח במקרה של חדלות פרעון.
    מה דעתך על האסטרטגיה הנ"ל דהינו, תיק המורכב מכמות גדולה ומפוזרת של אג"ח זבל, בנוסף לאגח"ים טובים כמובן?..
    תודה

Re: לאלון, שאלה לגבי אסטרטגיית רכישת אג"ח "זבל" כהשקעה...

היי molty
    לא אלון אבל ננסה לעזור בכל זאת. ברמה התיאוריטית מדובר באסטרטגיה טובה. כשמשקיעים באגחי זבל הדבר הכי חשוב זה פיזור רחב להורדת הסיכון, ברמה המעשית אני הייתי נמנע כרגע מאסטרטגיה זו. לדעתי שנת 2012 הולכת להיות שנת ההסדרים בה הרבה חברות יגיעו למצב שהן לא יכולות לעמוד בהתחיבויות שלהם. בהנחה שכך יהיה מספר הנפילות יהיה גבוה מהממוצע, דבר אשר יפגע בתשואה הכללית.
    בניגוד לעבר ישנם לא מעט אגחים מדורגים אשר נסחרים בתשואה של 10% ומעלה יותר אשר נראים לי אטרקטיבים יותר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

תודה ג'ימני , אם כבר בדיעות עסקינן, אשמח לנקודת מבט שלך לגבי אגח"ים שהזכרת אטרקטיביים לדעתך.

כעקרון כך בדיוק אני נוהג רק בהבדל קטן אחד: אינני מפזר בשביל הפיזור עצמו שכן כל נייר נשקל ומוערך מראש ולא נכנס לתיק מעצם היותו אגח שנסחר בתשואה גבוהה.

כמו כן פעמים רבות המסחר או הקנייה נעשת בסמוך לאירוע צפוי (כאשר הערכה האישית מדבר על תרחיש חיובי) ולכן לא מדובר על השקעה רחבה לאורך זמן (כמו באותם קרנות) אלא נקודתית.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות