x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 13

נושא: אורד הורת דירוג

אורח

אורד הורת דירוג

האם זו הזדמנות

החברה קנתה חצי מהחב בחצי מחיר

ושנוי הדרוג יעזור לה לקנות גם את החצי השני במחירי ריצפה

אני נכנסתי בסכום קטן

דעות / פרשנויות יתקבלו בברכה

אלון

Re: אורד הורת דירוג

כעקרון הורדת דירוג גוררת ירידת מחיר, ולכן לדעתי עדיף להמתין ולרכוש לאחר שהמחיר יורד. אני יכול להבין את ההיגיון שמאוחרי דבריך, אך נדרש לבדוק גם את התזרים מול החוב שעוד נותר.

כבר היו מקרים בהם חברות קנו חלקים נכבדים מהחוב, תוך הוצאת "בעלי עניין" ומוסדיים, בשביל להישאר מול נושים ללא כח תוך שמירת היחסים עם הגופים הגדולים לצורך הנפקות עתידיות - כלומר, כאשר המחזיקים הם רק ציבור יש בעיתיות מסויימת בניהול הסדר וזה משהו שצריך להימנע מימנו...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

החברה ממשיכה לרכוש אגחים בחצי מחיר, אם לא יעמדו בתשלום הקרוב זה יהיה העדפת נושים, האם לדעתכם הם יקחו סיכון של אי תשלום וההעמדה לדין?

אומנם אתה צודק שמדובר בהעדפת נושים אך לצערי העדפת נושים היא דבר שכיח. תסכים איתי שלשלם קרן באגח מסויים (אמפל) וחודש אחרי כשצריך לשלם קרן של סידרה אחרת מבקשים דחייה של שנתיים. תשובה פרע ב 2011, כשכבר היה ברור שבצורה הנוכחית דלק נדלן אינה יכולה לעמוד בהתחיבויות לבעלי האגח את סידרה ג' ו50% מסידרה ד'.
    בקיצור העדפת נושים מתרחשת כל הזמן אבל תביעות אין. לא ממזמן שאלתי את צ'רניאק על המקרה בדלק נדלן והוא טען שזה משהו שמאוד קשה להוכיח.
    בקיצור ההנחה שלך נכונה ויש מצב שיש פה פוטנציאל לרווח יפה אבל אל תפסול על הסף את האפשרות של אי תשלום או הסדר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אורח

לרב הכרישים ניזונים מדגי הרקק אני כדג קטן מנסה לצוד כמה פרורים
    מקווה שהפעם אני לא המזון

אלון

העדפת נושים בתשלום קרן הינה רק עם המרחק נמוך משלושה חודשים ובתנאי שיש תוכנית תשלום. במקרה המדובר היה מדובר בשלושה חודשים ויומיים (אי אפשר להאשים אותם בחוסר תכנון ) והיתה תוכנית פעולה (גם אם לא התממשה - וזו אפשרות של כל תוכנית). אך אם ניהיה רגע פחות סרקסטים - הדבר באמת קורה הרבה - לדוגמאות למעלה ניתן להוסיף עוד רבים (בחלקם אפילו נגענו בפורום זה).

בקיצור - העדפת נושים אינה בהכרח הבטוחה לתשלום! והיא לא צריכה להיות שיקול בבסיס ההשקעה. בסופו של דבר אנו צריכים לזכור כי אנו קונים חוב במחיר מופחת ואין הכרח לקבל מחיר מלא - לכן הסדר לדעתי הוא דבר חיובי עבור מי שמבצע השקעות בסגנון שלי...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אורד כנראה הולכים לשלם 50% מהתשלום הקרוב, דעתכם ?
    pirate ?

הודיעו שישלמו
    נראה לי שישלמו גם את החלק השני סכום קטן
    לדעתי קשה לקנות נמוך מ 100
    מקווה לקנות ב פחות מ75 לאחר התשלום

אלון

האמת היא,

אני מחזיק מעט מ-70 ומתכוון להמשיך לפדיון (אם יהייה). עם זאת, אני מתקשה לאמר משהו על החברה וההתנהלות שם נראתה לי כל כך מוזרה, כך שהחלטתי לא לכתוב על הנייר כלום.

מה שאומר שאני מסכים עם aloni.

בברכה,

החברה יצאה בהודעה היום על קנית אגחים בעוד 14 מיליון ש"ח היא כבר קנתה די הרבה.
    דעתכם ? על קניה בזמן הקרוב ?
    התשלום (50%) בסוף החודש הזה כנראה ישולם.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות