x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: אגח מעריב

אגח מעריב

שלום

אבקש את חוות דעתכם לעמדה הגורסת כי

"מאחר וקרוב לודאי שרוב מוחלט של המחזיקים ייענו להצעת הרכש ה"נדיבה" הרי הכמות שתשאר בשוק תהיה כה נמוכה שהסיכון לחדלות פרעון או אפילו הסדר כלשהו ירד כמעט לחלוטין ולכן עדיף לא לקבל ההצעה."

תודה מראש לכל מביעי הדעות

אבי

Re: אגח מעריב

קבל קישור למקרה דומה שלדעתי מסביר בצורה יפה את היתרונות והחסרונות.
    http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bi ... mid=295864
    במקרה של פטרוכימים רק כ 20% הסכימו להצעת ההחלפה ולכן כולם הפסידו. במקרה של מעריב לדעתי הרוב כן יקבל את ההצעה. מוסדיים כבר מזמן זרקו את האגח הזה ורוב המחזיקים בו הם אנשים פרטיים שקנו את האגח במחירים נמוכים והצעת הרכש תיתן להם רווח יפה.
    דעתי האישית היא שאם אספת את האגח במחיר נמוך עדיף לוותר על רווח נוסף בעתיד ולקחת את הכסף. בוא לא נשכח כשמדובר בנוחי, מעט משקיעים יכולים להגיד שראו ממנו רווח ואני אישית הייתי לוקח את הכסף ובורח.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אבי,

עקרונית והגיונית אתה צודק בהנחתך, למרות שאני לא פוסל את דעתו של ג'מני.

אני נדהם מהסכמת הגופים המוסדיים לביצוע התספורת של נוחילנד.
    לקנות במחיר נמוך, ואפילו מאד נמוך, ממחיר הפארי זאת תספורת אמיתית.
    חבל מאד שכך מנוהלים הכספים שכולנו מפרישים/מפקידים לידי, לכאורה, "המקצוענים" חסרי האונים.
    כנ"ל כמובן לקניה החוזרת של אפריקה - אם יש להם 1 מיליארד ש"ח לקניה חוזרת, קודם שיתכבדו נא לפצות קצת את מחזיקי האג"ח
    שהסכימו, בלית ברירה, לביצוע הסדר החוב. איזו חוצפה!!!

בברכה,
    אודי

כמה דברים:

דבר ראשון המצב פה מעט שונה שכן ההצעה היא על רכישת כל הכמות וללא תנאי על אחוז הסכמה - ומעריב תיקח כל נייר שיוצא למכירה.

דבר שני המצב שונה - שכן, כפי שכתבתי בעבר, "נוחי" (וזאת אומרת החברות שבבעלות - לא הוא עצמו) השקיעו ברכישת מעריב כ-600 מיליון ש"ח, בנוסף לזה "דאגו" למחיקת חובות של בנק פועלים בעוד 160-170 מיליון (לא זוכר במדוייק את הסכום). כל זאת ועוד לא עברה שנה... האם נראה לכם כי היו עושים את המהלך ומאבדים את החברה עבור כ-40 מיליון חוב לבעלי האג"ח?

ההצעה נועדה לרשום רווח הון, להיפטר מחוב במחיר נמוך יותר. מעבר לכך אני מעריך כי הסיכון לאי תשלום עתידי נמוך ביותר (בגלל הסיבה המפורטת מעלה).

אך מה... מייד לאחר ההצעה שייצרה לחץ כלפי מעלה במחיר השוק בגלל ההצעה עצמה - ייתכן כי מחיר הנייר עצמו (בשוק) יירד! ולכן אני מאמין כי לא כדאי להחזיק את הנייר למועד - ויש לענות להצעה או למכור את הנייר בשוק קודם לכן.

מדובר בניהול סיכונים בלבד - כמובן שלאחר מכן ייתכן כי לא יירד, ובכל מקרה אני מאמין כי בטווח הארוך ישלם - ולכן מי שלא רגיש לתנודתיות (וזכרו כבר היה במחיר הזה ועשה את הדרך למטה עד מתחת ל-60 לפני שחזר ועלה), בסופו של דבר יקבל את מלוא התשלום (סבירות גבוהה, לא מובטחת!) - אך אם כל זה ידוע, למה לא לנצל את הסיכוי לירידה לגריפת רווח הוני גדול יותר?
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תיקון - לאלון נוחי השקיע "רק" 60 מיליון במעריב לא 600 מיליון... 8-)

ההשקעה הראשונית עמדה על 147 מיליון ש"ח, לאחר מכן רכש בעוד 22 מיליון ש"ח וביצע הזרמות נוספות. לאחר מכן, לקראת סוף שנת 2011 בוצעה הלוואה על סך של 247 מיליון ש"ח ובחברת בת 50 מיליון נוספים (כן זו אומנם הלוואה - אך במידה ויהיה בעיה עם תשלום החובות זו השקעה לכל דבר ועניין - השקעה שתרד לטמיון!).

בנוסף לאילו יש העמדת אשראי נוסף של 74 מיליון ש"ח עד 2013.

מה שכן, מחיקת ההלוואה כלולה ב- 600 מיליון ולא בנוסף לכך (כאשר עוברים שוב על המספרים), וכן זכרוני הטעה אותי שכן מדובר על כ-70 מליון ולא כפי שרשמתי. אך, משונה ככל שזה ישמע, אין משמעות ל-100 מיליון לפה או לשם, אני רציתי להדגיש את עניין ההשקעה העצומה לעומת החוב באג"ח.

דרך אגב - 84 אגורות (שזו ההצעה) זה גם מחיר היעד שננקב מההתחלה... כך שניתן להבין את היתרון הגדול שניתן להשיג ע"י ביצוע חישובי ערך אמיתי.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות