x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: סיביל, הזדרזו, יומיים ליום האקס.

סיביל, הזדרזו, יומיים ליום האקס.

קראו את הודעות החברה באתר הבורסה בשבוע האחרון ותבינו שהם הולכים לשלם. תשואה קרוב ל 50%, תשלום ראשון 20% קרן + ריבית נותן החזר של כמעט 40% ממחיר נוכחי ויתרה ביד של 80% ערך נקוב צמוד מדד ובתשואה פנומנלית. לחברה נכסים איכותיים שיוצרים רווחים וניתנים למימוש.

Re: סיביל, הזדרזו, יומיים ליום האקס.

רם שלום,

אני עוקב אחרי ההודעות שלך באופן די קבוע, אז קודם כל תודה רבה על כל המידע החשוב ומאיר העיניים.

יש לי שאלה של מתחילים: האג"ח של סיביל עלה משמעותית אתמול ויורד היום באחוזים עוד הרבה יותר גבוהים מהעליה אתמול. האם זה בגלל שהיום יות ה- X? האם זו התנהגות טיפוסית של אגחים במועד זה?

תודה!

אהלן
    אז זהו, שגם אני השקעתי באג"ח לפני יום ה-X וזה נראה כמו טעות, או יותר נכון, שמישהו עשה עלינו סיבוב....(זריקת סחורה במנות קצובות וקבועות)
    אשמח לשמוע את דעתכם בעניין (מי שמכיר את סיביל) כי הגדרתי לעצמי סטופ של 20% ולא בא לי לצאת בכזה הפסד ולכן אשמח לשמוע איזו דעה שאולי תעודד אותי קצת...

תודה

למודאגים, אכן יום האקס עבר וזו הסיבה לירידות, למי שלא הבין התשלום בפועל יתבצע ביום 31/7/09 ואז מקבלים בערך 24.8 א"ג לכל 1 ע.נ. המשמעות, כפי שרשמתי בעבר, שמי שרכש לפני יום האקס יקבל בערך 40% מהשקעתו חזרה וישאר ביד עם 80% ע.נ. ממה שקנה (משתנה כמובן לפי מחיר הקנייה בפועל). נכון שמי שמכר מיד אחרי המועד הקובע (האקס) עשה קופה יפה אך גם מי שלא לא הפסיד בהתחשב בתשלום שיבוצע בסוף החודש כמפורט. השאלה מה לעשות כעת עם הנייר, ובכן, אני מאמין שעם הזמן יתקן למעלה, ככלל אג"ח קונים לפירעון ומוכרים בדרך כשהרווח משמעותי והתשואה הופכת ללא אטרקטיבית בהתחשב בסיכון (שונה מנייר לנייר)או באירוע משמעותי, לענייננו, לא קרה אירוע שלילי, להיפך, החברה עומדת בתשלום ונכנס משקיע, המשקיע ודאי לא נכנס כדי להפסיד, לכן אני מציע לעקוב בתדירות סבירה, בכל מקרה התשלום הבא של עוד 20% מהקרן עוד שנה (3% ריבית עוד חצי שנה) כך שלהערכתי אין לחץ אמיתי למכור כעת אלא להיפך.

לפני זמן קצר התפרסמה הודעה במאיה על כינוס בעלי אג"ח לרה ארגון לחובות, אני חייב לציין שאינני מבין את משמעות ההודעה עד הסוף, ההודעה גרמה לירידות אך מאידך מההודעה ניתן אישור שיש לחברה מקורות לתשלום. לעניות דעתי אין שום הגיון שמישהו יסכים לדחייה בתשלום אחרי יום האקס כשלחברה יש את הכסף, אך כאמור, אינני מבין את ההודעה עד הסוף מחוסר פרטים, מומלץ לעקוב אחרי ההודעות והתהליך.

הריבית ותשלום הקרן שולמו בפועל. ברכות.

אכן כן. ועכשיו לשאלת מיליון הדולר (הלוואי והיו..) - האם כדאי להמשיך להחזיק? נראה שהדרך לתשלום לא היתה חלקה. מה הערכתך לגבי התשלום הבא?
    תודה!

לגבי העתיד, מי יודע? מה שנכון לרגע זה הוא שהתשלום כאמור בוצע בפועל ושהאג"ח עלה היום בכמה אחוזים טובים. ברור שלאג"ח עם תשואה שכזו יש סיכון. עובדתית, מי שקנה באזור בו כתבתי ולפני יום האקס נמצא כרגע ברווח. כפי שציינתי, החברה הוציאה הודעות די מבלבלות לפני התשלום. כל אמירה לעתיד תהיה נבואה לא אחראית שהרי התשלום הבא לקרן הוא בעוד שנה. לשיקול דעתו של כל מחזיק ובהצלחה בהמשך.

רם, שוב הרבה תודה. מאוד מעריך את דעתך ואת הניתוחים שאתה נותן כאן, ולמד מהם המון.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות