x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: וגם לגבי האג"חים של אפריקה ישראל

וגם לגבי האג"חים של אפריקה ישראל

אין שום הגיון לקנות את המניה, יש הרבה הגיון לקנות את האג"חים , תשואות גבוהות בכל הסדרות , קצרות וארוכות, שם יש כמעט ודאות לרווח גדול (בהנחה שאפריקה יעמדו בתשלומים) בעוד שהמניה תנודתית, זאת ועוד, אם לא ישולמו האג"חים ממילא תוכלו לזרוק את המניה לפח.

Re: וגם לגבי האג"חים של אפריקה ישראל

אתה צודק במאה אחוז! אין מה להחזיק במניה, אני מחזיק 6 סדרות של אפריקה לטווח קצר ובינוני, בסכומים גבוהים. מקריאת הדוח הכספי של החברה אני מתקשה לראות את החברה נופלת. החברה במצב קשה? ועוד איך, אבל עדיין תעמוד בתנאי האגח במלואם, יש לה נכסים בלי סוף, והיא תעבור את השנתיים הקרובות אומנם בקושי רב, אבל תעבור ומשם תתחיל שוב לעלות על דרך המלך.
    בניגוד לחברות נדלן קיקיוניות עם בעלי בית נוכלים כגון אמר קולוני ודומיה, לבייב הוא איש עסקים רציני, בעל מילה, שיעשה כמעט הכל כדי לשרת את חובו לבעלי האגחים שלו.

אף שהמניה עולה יפה אני עדיין בעד האג"חים, גם הם עולים והסיכוי לנפילתם לדעתי קטן בעוד שהמניה יכולה "לתקן" למטה.

מה אתם אומרים לגבי ההתפתחויות האחרונות בחברה? האגחים נשחטים כולל הקצרים (כד, יז,טו) האם הזדמנות (היינו להגדיל) או שלא כדאי להגדיל חשיפה וסיכון?

הנקודה בעייתית,
    אני קניתי את אג"ח יא - שחשבתי שמדובר בהזדמנות קניה,
    הדוחות נראו טובים , אבל אם לא יצגו בצורה אמיתית את המצב,
    עברו מספר ימים וראיתי שאין פרסום עדיין לדוחות נדלקה לי נורה אדומה,
    מכיון שהאג"ח הינו קצר פוקע עוד שנה וחצי ,
    והבורסה במגמת ירידה ,
    החלטתי להשאר ,
    האזהרת רווח לא הפתיע אותי, הבנתי שמשהו לא קשורה (מזכיר לי את מכתשים אגן לפני שנתיים).

כרגע יש לחכות לדוח, לקוות שהמצב ישתפר , ושיהיו לה מכירות של נכסים ברווח נאה,
    לדעתי אג"ח קצרים - בינונים - אפשרי להשקעה בעלת סיכון אך בעלת תשואה יפה, אג"ח ארוכים מסוכנים מדי!!!
    בתקופה כזו שהבורסה יורדת , אז לדעתי האג"חים הקצרים למרות הסיכון שווים השקעה.
    ממליץ למי שבחוץ לחכות לדוחות ולקבל תמונה בהירה יותר לגבי המצב,
    למי שבפנים לא לחזק עד הדוחות,
    אך לדעתי לא צריך להחלץ ולמכור,
    אני שקלתי מכירה ולהיות במשהו סולידי, אך לדעתי אין אלטרנטיבה ראויה , ולדעתי אג"חים קצרים יפרעו במלואם , ובינונים שווים השקעה כי גם פרעון חלקי יתן תשואה יפה (פרעון של 80% מהאג"ח יתן תשואה של 30%) - שימו לב זו רק דעה ( או משאלת לב) .
    אין ודואות עד התבהרות המצב , שיגיע עם הדוחות, צריך להבין למה אפריקה הפסידה 1.4 מיליארד !!!

תודה!

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות