x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: אמפל אמריקן סידרה ב'

אמפל אמריקן סידרה ב'

הסיכון והפוטנציאל באגחים של אמפל כבר נדון בפורום זה אך בקרוב יתבצע תשלום קופון באגח זה שטומן בתוכו פוטנציאל לרווח הון.
    האגח נסחר כרגע במחיר של 52.25 אג' ופארי של 115.77 אג'. הקופון קרוב משלם 20% מהקרן ו 3.3% ריבית.
    מהפדיון החלקי מתקבל רווח של 12.7 אג' כך שנקודת האיפוס נמצאת כ 25% מתחת למחיר הנוכחי.
    כמובן שיש פה את הסיכון שהתשלום לא יתבצע אך כל עוד יהיה תשלום הסבירות לרווח גבוהה מאוד.
    ג.נ.
    לא מחזיק בנייר
    לאינדיאנה
    אינדיאנה ביקש את החישוב של כמה כסף יתקבל בקופון והנה החישוב:
    פדיון 20% מהקרן יהיה שווה לפארי חלקי 5
    115.77/5=23.15
    תשלום הריבית יהיה שווה ל 3.3% מהפארי
    115.77/100*3.3=3.8
    כיוון שאת הריבית תקבל רק על 4/5 מהכסף (1/5 כבר נפדה) נכפיל את הסכום ב 4/5
    3.8*4/5=3
    כלומר בקופון תקבל 23.15+3=26.15 אג' המהווים כ 50% מההשקעה.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

Re: אמפל אמריקן סידרה ב'

תודה על ההשקעה :P
    ובסופו של דבר הגעת למסקנה דומה למה שאמרתי, שמי שנכנס בשערים אלו מקבל חצי מההשקעה שלו חזרה לחשבון תוך חודש מה שמוריד את הסיכון באופן משמעותי ומגדיל את הנזילות ובתנאים כאלה אפשר אפילו להשאר שם לתשלום של שנה הבאה (אם יהיה ואם לא להסדר) בסיכון די נמוך לכסף סך הכל. כמובן שצריך לזכור שתהיה ירידה באג"ח מיד אחרי התשלום.

היי אינדי
    אני חייב להגיד שמאז ששוחחנו על טרייד זה יצא לי קצת לבחון את העיניין ויש לי מעט הסתיגויות.
    תשלום דומה (ריבית + 20% קרן) שולם בחודש שעבר באגח א. האגח באותו יום ירד בכ 17% ומאז המשיך והתדרדר עוד כ 44% לשער 34.8.
    שתי הסדרות דומות ולכן סביר שלאחר התשלום יסחרו בשערים דומים.
    יתרונות:
    1.תשלום הקופון בחודש שעבר מגביר את הסיכוי לתשלום הנוכחי (לא מובטח אך הסיכוי עולה).
    2.במקרה של ירידה סבירה של עד 15% הטרייד יציג רווח נאה בזמן קצר.
    חסרונות:
    1. כרגע כחודש לפני תשלום הקופון המחזורים באגח נמוכים מאוד וללא ספק מורגש לחץ של מוכרים. מלבד העובדה שזה גורם לך לחשוב שכולם יודעים משהו שאתה לא הדבר האחרון שאתה רוצה זה להיתקע עם האגח לאחר התשלום ללא יכולת להיפטר ממנו במחיר נורמאלי בגלל אי סחירות.
    2. במקרה שהאגח ירד וישתווה לשער של אגח א הטרייד יסתיים ללא רווח או אפילו הפסד קטן.
    3. המצב של יוסי מימן בכי רע ותמיד יכול להיות שהתשלום לא ישולם דבר שיגרור הפסד כבד בטווח הקצר.
    ג.נ.
    לא מחזיק באגחים של אמפל ולא מתכוון לבצע את הטרייד הנוכחי.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הדבר היחיד שמסריח בסיפור פה שמפרקים את האג"ח הזה בלי רחמים כמעט לנמוך השנתי שלו . מתישהו כל מיני שחקני ארביטראז' אמורים להכנס לשם אבל כנראה שהם לוקחים את הזמן. סתכל את אג"ח א מה הוא עשה בחודש שלפני התשלום (פלוס פמפום של האסטרטגיה הזאת בביזפורטל על ידי איזה בית השקעות) ותבין שדעתי נשארת שבמחירים האלה הסיכוי להרוויח גדול בהרבה מהסיכוי להפסיד.
    לגבי זה שירד 17 אחוז ביום שאחרי יום האקס זה צפוי וידוע (השאלה היא גם באיזה שלב של היום מכרת), חלק גדול מהרווח שם היה למי שקנה לפני יום האקס ואין סיבה להשאר שם כשהתשלום הבא רק בשנה הבאה. לגבי הסבירות לתשלום לדעתי היא גבוהה מאוד מיכוון שהקופה שם עדיין מלאה במזומנים (הבעיות אמורות להתחיל מ2013-2014 שם) ואני חושב שתהיה פה העדפת נושים אם אג"ח א ישלם ואג"ח ב לא, לא זוכר בדיוק מה פרק הזמן עבור העדפת נושים.
    דבר נוסף - אני רואה כרגע שאג"ח א נסחר כמעט באותה תשואה של אג"ח ב מה שלא הכי מסתדר, או כמו שאמרת כולם יודעים שלא יהיה תשלום (סבירות נמוכה) או שיש פה עיוות שיסגר בחודש הקרוב.
    כמובן שגם דעתו של מנהל הפורום הנכבד לא תזיק .

היי אינדי
    אני אמשיך לעקוב ונראה אם תהיה שינוי במגמה כשיתקרב תאריך התשלום.
    ציטוט פורסם במקור על ידי אינדיאנה
    לגבי זה שירד 17 אחוז ביום שאחרי יום האקס זה צפוי וידוע (השאלה היא גם באיזה שלב של היום מכרת)
    השאלה אם בכלל היתה אפשרות לצאת במשך היום בגבוהה יותר או שלא.
    ואני חושב שתהיה פה העדפת נושים אם אג"ח א ישלם ואג"ח ב לא
    בעיקרון אני מסכים איתך אבל לדעתי גם העובדה שתשובה פדה ב 2011 את סידרה ג' וחצי מסידרה ד' גם היא העדפת נושים, אך מסתבר שאני בדעת מיעוט.
    אני רואה כרגע שאג"ח א נסחר כמעט באותה תשואה של אג"ח ב מה שלא הכי מסתדר
    התשואה השנתית דומה בגלל ההבדלים במח"מ. אם הן היו במח"מ דומה הייתה רואה תשואה גבוהה יותר באגח א.

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000707713

היום בפעם הראשונה הגיעו קונים לאג"ח. מישהו אסף היום מנות של 100,000 ע.נ כל אחת.
    שים לב שמחירו של אגח א ממשיך להידרדר. מדובר בעוד סימן שלילי, במיוחד תחת ההנחה שאגח ב' ישתווה במחירו לאגח א' לאחר תשלום הקופון.

יש הודעה במאיה.
    מימן מבקש הסדר חוב, דחיית תשלומי קרן לשנתיים תוך המשך תשלומי ריבית.
    התוכניות לריווחי הון זריזים לא יצאו לפועל.
    איתי

ועדיין אני מאמין (גם אם לא הייתי מעורב עד כה בדיון זה) כי ניתן להסיר חששכם מעצם הדבר.

נכון שיש פה בעיה של הון עצמי, אך לא בעיה תזרימית פרופר.

החברה לא היתה יכולה לפרוע את החוב גם אם הגז המצרי היה ממשיך לזרום - שכן EMG לא חילקה דבידנד אף פעם - ולא על כך בנתה החברה - אלא על מחזור החוב (שזה מה שמנסים "לכפות" על המשקיעים כעת).

בימים כתיקונם כל אחד מהמוסדיים היה שמח לגלגל את החוב, כעת הם יעשו שרירים - אך בסוף יאשרו את הדבר - ולכן אני אישית לא חושש (כפי שכתבי בעבר).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות