x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 12 מתוך 12

נושא: לאלון - אלמוגים אגח א

PIRATE
    אני מחזיק ואשמח לשמוע נימוקיך ליציאה
    אגב, בעיני יש דמיון בין אלמוגים, פאנאגיה ונתנאל.
    תודה.

הי Yoadw,

יש דמיון בפעילות בין הנ"ל, פחות באפיונים.

אם אלמוגים אגח א הוא wayOff שוק. אז נתנאל אגח ג הוא way wayOff שוק (יצאתי משם מזמן - שערים 89-92, גם נדמה לי כי ציינתי זאת ב-post כלשהו). בכל מקרה, אם תקרא את הניתוח של פאנגאיה - הוא לא דומה לשום דבר שאני מכיר :-).

נתנאל גרופ אגח ג: ביטחונות טובים יחסית (קרקע המשוערכת יותר מהחוב), אך עם תחילת הבנייה הופך השיעבוד לשיעבוד עודפים (ההלוואה הופכת להלוואת מזנין) ולכן חשוף מאוד לפגיעה בנדלן לייזום בארץ. בעל שליטה אמיד למדי שסייע בעבר לחברה, אך בעל יכולות מוגבלות במקרה של קטסטרופה. לא הסתכלתי על הדוחות לאחרונה (אך לא ייתכן יותר מדי שינוי). האגח נסחר ב-18% (צמוד פריים) תשואה (פריים צפוי לרדת בתקופה הקרובה).

תשווה את זה ל ...
    חנן מור אגח ד: ביטחונות טובים (בהרבה) משל נתנאל, שכן שיערוך הכיסוי של החוב הרבה יותר גבוה, 90/140 דירות מכורות (בארגמן - הפרויקט המשועבד המשמעותי) וקצב המכירות בו נאה. בעל השליטה פחות אמיד מנתנאל אך הוכיח בזמן המשבר של 2008, אמינות גבוהה מאוד. החברה מאוד מצליחה, מוכרת היטב ובעלת תזרים חזק. האגח נסחר ב-15%+מדד תשואה (לערך 17.5% נומינלי). הייתי אומר שחנן מור ד עולה על נתנאל ג בכל אלמנט שהוא.

אלמוגים אגח א: במחיר הנוכחי הביטחונות לא מכסים את כל האגח (הייתי אומר 80%) והם חשופים מאוד לפגיעה בנדלן לייזום בארץ. הפרויקט הראשי בכרמל, עליו מבוסס הביטחון העתידי של האגח, מדשדש למדי - נמכרו 26/71 (קצב של 7 דירות לשנה). החברה כמעט ורק מוציאה כספים (כמעט כל הפרויקטים החדשים בשלב התחלתי). החברה מוכרת את הבניינים באילת, אך ללא אפקט משמעותי על המאזן. בעלי השליטה אינם עשירים במיוחד ומעולם לא נבחנו במצב מצוקה. אם הפרויקט בכרמל היה מתקדם יפה, לא הייתי מוטרד פה - כיוון שזהו לא המצב, אם תסתכל על הנהלה וכלליות תראה עלות של 8M ש"ח בשנה, זוהי עלות מטורפת לחברה כה קטנה הגורמת לתחושת אי וודאות "לא נעימה". במילים אחרות, הסימנים החלו להשתנות, המצב הכלכלי משפיע ובעלי השליטה מרוקנים את החברה. האגח נסחר ב-18%+מדד תשואה.

תשווה את זה ל ...
    אנגל משאבים אגח ו: ביטחונות המכסים את המחיר הסחיר של האגח במזומן. הון עצמי גבוה, אך מגבלות פעילות מול הבנקים. נראה כי פעילות החברה מתייצבת בארץ (הסכמים מול הבנקים, הגדלת נזילות, מימון מחדש והקטנת מגבלות). גם באגח זה, קיימת תחושת אי ודאות "לא נעימה" אך הוא לפחות משלם 22%+מדד. הייתי אומר שאנגל משאבים ו עולה על אלמוגים א בכל אלמנט שהוא.

ואת כל האגחים הללו אני אתקשה להשוות לאאורה אג 1, אך אליו התייחסתי בנפרד.

ההשוואות שנעשו, נעשו באותו תחום פעילות (נדלן יזמי בארץ) וגם שם מצאתי מול כל אחד מהניירות שציינת (לא פאנגאיה), נייר העולה עליו בכל התחומים. לדעתי, מנתנאל היית צריך לצאת לפני חודש-חודשים. לגבי אלמוגים, לאחר שקראתי את הדוח, החלטתי שהמצב מראה סימנים שליליים שם ומנגד האגח נפגע מעט מאוד ביחס לשוק. תנועת מספריים זו, גרמה לי לצאת מהפוזיצייה.

כמו כן, כפי שציינתי ב-post אחר, תחום הנדלן היזמי בארץ נסחר כיום בכללותו (בממוצע) גבוה ביחס לשוק ואני ככלל בחרתי להקטין את המשקל בתחום הזה (דוגמאות לאגחים אחרים אליהם נכנסתי: אאורה אג 1 [תחום דומה], חנן מור אגח ד [תחום דומה], ארזים אגח 4, קרדן NV אגח ב, צאם אג 1 [חיזוק], אברות אגח ג [חיזוק], פטרוכימיים אגח ו [חיזוק], אידיבי פיתוח אגח י, ...).

אם לסכם, פאנגאיה (כל האגחים) נראים לי אגחים הנסחרים נמוך ביחס לשוק. נתנאל גרופ אגח ג ואלמוגים אגח א, שניהם לטעמי נסחרים גבוה מאוד ביחס לקבוצת השיוך שלהם והיא כולה נסחרת כקבוצה גבוה ביחס לשוק.

ה-post קצת מבולגן, אני מקווה שהמסר שניסיתי להעביר הובן (זאת לא פעם ראשונה שאנו דנים בבסיסי השוואה).

בברכה,
    נערך לאחרונה על ידי pirate, 09.06.2012 בשעה 10:08 סיבה: typo

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות