הי אני לא יודע כמה מהאנשים פה מודעים לספרייד בטינג אבל לדעתי זה מוצר שמאד כדאי לדעת עליו.

בשלוש שנים האחרונות אני סוחר באופציות דרכו לעומת שנה שאני סוחר במעוף ויש כמה נקודות להשוואה מעניינות.
קודם כל תחסכו את הקלישאות של 'אתה תפסיד את כל הכסף שם' אני סוחר דרך חברה באנגליה שנסחרת ב FTSE מפוקחת ע"י רשות ניירות ערך והכסף שלי מבוטח ע"י ממשלת בריטניה (עד £35K) אני מרגיש מאד בטוח שם ולא היו לי אף פעם בעיות עם להוציא את הכסף או עם מערכת המסחר. למעשה הלוואי והייתה בארץ מערכת מסחר כל כך טובה.

יאללה הנה התרשמות שלי:
יתרונות:
1) אין צורך לחכות שמישהו יקנה את האופציות שלך או ימכור. אפשר לסגור / לפתוח פוזיציה במהירות שיא. לחצת קיבלת. להבדיל בארץ שאתה צריך לשגר הוראה (באורדנט זה איטי להחריד) ולקוות שהיא תתפוס.
2) בטחונות. זה עובד קצת אחרת מבארץ. על כל אופציה שאתה קונה אתה מחוייב במלוא הסכום. לדוגמא עם קניתי אופציה על הדאקס של DEC 6000C והיא עולה £50 הביטחונות שלי הם £50. אבל במכירה זה עובד אחרת. לכל
אופציה שאתה מוכר אתה מחויב רק ב £30 לדאקס או £60 עבור הדאו ג'ונס. למעשה ב £60 אפשר למכור אופציה ששווה £11500 . בקיצור ביחס לישראל מאד מאד זול לסחור.
3) מגוון רחב של אופציות. כל המדדים המובילים, כל המטבעות כל הסחורות רק תבחר.
4) TAX FREE!

חסרונות:
1) פועל 24 שעות (זה יכול להיות גם יתרון)
2) אין סטופ לוס, או אפשרות לתת הוראת קניה. חייבים לפתוח / לסגור ידנית
3) ספרייד גדול יותר
4) אי אפשר לסחור בתל אביב