גרמניה נכשלת בהנפקה, צרפת מאבדת את מעמדה ובארה"ב הצמיחה מעודכנת כלפי מטה. פסגות.


ממשלת גרמניה ניסתה להנפיק היום 6 מיליארד אירו באג"ח ל-10 שנים אך הביקושים עמדו על 3.9 מיליארד אירו בלבד. במילים אחרות גרמניה נכשלה לגייס 35% מהסכום שתכננה, מה שמלמד על עליית מדרגה נוספת בחששות השווקים לגבי יכולתן של המדינות החזקות בגוש להשתלט על המשבר. תשואות האג"ח הגרמני ל-10 שנים עלו ב-17 נ"ב בעקבות כישלון ההנפקה. האם גרמניה צועדת בדרך בה צועדת צרפת בשבועות האחרונים? אין ספק שמצבה הפיסקאלי של גרמניה טוב מזה של חברותיה לאיחוד המוניטארי אך הוא בהחלט לא מזהיר (ע"פ ה-IMF, יחס החוב לתוצר צפוי לעמוד על 83% השנה). בהינתן התשואות הנמוכות (עדיין) שמשלמת גרמניה על חובה, תכניות הצנע המיושמות צפויות לעבוד ולהקטין את נטל החוב ל-75% בשנת 2016. המשך עליית התשואות תקשה על עמידה ביעדים אלו אך עשויה גם לעורר את מרקל ולאפשר ל-ECB להכריז על תוכנית רכישות רחבת היקף מוקדם מהצפוי.
תשואת אג"ח גרמני ל-10 שנים במהלך היום
[attachment=1:1y5wadth]1370.jpg[/attachment:1y5wadth]
מקור: בלומברג

מודי'ס מזהירה שהמשך עליית התשואות של צרפת עלול להוביל להורדת דירוג ה-AAA המושלם.
עליית התשואות ואבדן מעמד ה"מקלט בטוח" בצרפת בשבועות האחרונים אינם מפתיעים לאור החשיפה האדירה של הבנקים הצרפתיים לחוב האיטלקי והספרדי. הבעיה היא שעליית התשואות היא כדור שלג שקשה מאוד לעצור אותו. תשואות גבוהות יותר מגדילות את ההוצאות על שירות החוב ? הגידול בהוצאות אלו מקשה על יישום תכניות הצנע ועמידה ביעדי הגרעון שנקבעו? אי עמידה ביעדים אלו פוגעת עוד יותר בקמצוץ האמון במקבלי ההחלטות שעוד נותר ? אבדן האמון מוביל לעליות בתשואות. מש"ל

עדכון נתוני התוצר בארה"ב
אתמול עודכנו נתוני הצמיחה האמריקאים לרבעון השלישי. בשורה התחתונה עודכנה הצמיחה באופן חד כלפי מטה מ-2.5% (מונחים שנתיים) באומדן הראשון ל-2% בלבד. בשורות העליונות התמונה פחות חמורה.
• עדכון סעיף הצריכה הפרטית, המהווה 70% מהתוצר האמריקאי, היה שולי כאשר זה צמח בקצב של 2.3% (2.4% באומדן הקודם).
• עיקר העדכון נבע מירידה במלאים (עלייה באומדן הקודם), מה שמלמד כי הצרכן האמריקאי השתמש במלאי הקיים ללא ייצור מחדש של הפירמות. עובדה זאת, על אף שהיא פוגעת בצמיחה ברבעון הנוכחי, תומכת ביצירת מלאי חדש ברבעון הבא אשר עשויה לתמוך בצמיחה.
• אם מתבוננים על השינוי בביקושים המקומיים לצרכן הסופי – מדד שמנטרל את מאזן הסחר של המדינה וגם את השינוי במלאים – מתברר שהשינוי ברבעון השלישי נותר גבוה ועומד על 3.0% (3.2% באומדן הקודם).
[attachment=0:1y5wadth]1371.jpg[/attachment:1y5wadth]
אורי גרינפלד, מנהל מחלקת מאקרו – פסגות בית השקעות