ברזיל נחשבת לאחד השווקים המתפתחים החזקים ביותר. בברזיל יש כיום כ-191 מיליון תושבים הפרושים על שטח של כ-8.5 מיליון קמ"ר, והיא עומדת בשורה אחת עם מדינות נוספות, מאוכלסות וגדולות יותר כמו רוסיה, סין והודו.
למרות המשבר העולמי, נראה שמלבד הפגיעה במטבע הברזילאי, הריאל, הכלכלה של ברזיל נפגעה פחות. הסיבה לכך נעוצה בשלוש סיבות:
הראשונה היא שברזיל עשירה במשאבים מסוגים שונים: מינרלים (ברזל, מנגן, ניקל, בדיל, כרום, נחושת, עופרת, אבץ, זהב ומתכות אחרות), אנרגיה (נפט) וחקלאות (קפה וסויה), וממשיכה לייצא אותם לרחבי העולם.
הסיבה השניה, קשורה אף היא לייצוא - פיזור הייצוא של ברזיל גדול משל מדינות אחרות. הייצוא הברזילאי לא התבסס באופן בלעדי על השוק האמריקאי (שהיווה רק 30% מסך הייצוא), בניגוד למדינות כמו מכסיקו וסין, שסבלו מהקריסה בשוק האמריקאי.
הסיבה השלישית היא הממשל, שהחזיק את המדינה ככלכלה חזקה. היתרון של הממשל, בראשותו של הנשיא "לולה" דה סילבה. על פי החלטת הנשיא, הממשל הברזילאי מעודד השקעות מבחוץ על ידי מענקים, הפחתת הרגולציות והפחתת הקשיים בהשבחת נכסים ושטחים. למעשה, כל משקיע שרצה לבוא התקבל בברכה, והפיתוח נעשה ברמה הפיסקאלית ולא ברמה המוניטרית. המשקיעים ראו שבעקבות ההטבות ואוצרותהטבע מומלץ וכדאי להשקיע.
למרות שבעבר ברזיל סבלה מאינפלציה גבוהה, עד לרמה תלת-ספרתית, היא נעצרה. הגורם העיקרי לכך היה כוחו של הממשל, בשיתוף האוצר והבנק המרכזי של ברזיל, ששמרו על ריבית גבוהה ודאגו להתפתחות פיסקאלית ולא מוניטרית, כלומר לא הזרימו כספים. בנוסף, בניגוד לעבר, כל ההשקעות נעשות על פי דברים ריאליים ולא על פי בועות, כדוגמת אלה שיצרו הבנקים בארה"ב. הייסוף שהתרחש בעקבות צעדי הממשל וגילויה של ברזיל בתור שוק (גם כן, בזכות הממשל, הבנק והאוצר), היה משמעותי, והריאל הוסיף לערכו אחוזים ניכרים.
נראה שהממשל הברזילאי יודע לא להיבהל ולהתחיל במשחקי ריביות של העלאה והורדה, ובטח שלא לרדוף אחרי המדינות האחרות. כיום, המדינות המפתחות מחזיקות בריבית נמוכה, וגם המדינות האחרות בסקטורים דומים כגון אוסטרליה וניו-זילנד, שומרות אף הן ברמות ריבית נמוכות, במטרה למנוע מהאינפלציה להתפוצץ בפנים.
נקודה חזקה נוספת בכלכלה הברזילאית היא שתי חברות גדולות - חברת המתכות Rio Tinto, וחברת האנרגיה Petroleo Brasileiro (PBR), מבחינת סחורות של מתכות וגם אנרגיה, הן החברות בין המובילות בעולם, בעלות פיזור סקטוריאלי שקיים גם בתוך החברה - בתוך חברת PBR למשל, מלבד חברה לשירותי קדיחה, ישנן חברות לציוד וחברות לכריית מכרות בכל העולם.
גם האג"ח בברזיל, בריאל ברזילאי, הן בעלות תשואות מאוד גבוהות (בגלל הריבית). מומלץ, עם זאת, שמי שרוצה לקנות אג"ח מדינה, או של חברות אחרות שמנפיקות אג"ח, עדיף שירכוש את האג"ח הקצר (שנתיים-שלוש), הנותנות קצת פחות תשואה אבל קצת פחות סיכון.
עם זאת, השוק שכן נפגע בברזיל היה, כמו ברחבי העולם, שוק הנדל"ן. בשנים האחרונות היינו עדים לעליה משמעותית במחירים (אם כי בצורה פחותה משאר העולם) שגרמה לכך. עם זאת, ברגע שאנשים התחילו להבין שהפגיעה שם היא לא אמיתית, במדינה יש הרבה משאבים, והמחירים הם לא מנופחים מעבר להגיון. לאחר שהשוק, כמו השוק ברחבי העולם, ירד בסביבות 50%, ואז חזרו להיכנס לשוק בתמיכת הממשל והבנק.
לסיכומו של דבר אומר, כי שנת 2008 לא הייתה טובה, אך היא הייתה יותר טובה מבשאר המדינות המתעוררות. כל המטבעות התחזקו מול הדולר, ובברזיל בייחוד, ואנליסטים בברזיל ומחוצה לה מאמינים שהשלב הבא בכלכלה העולמית, לכשתצא מהמשבר, הוא הפיכתה של ברזיל לכוח כלכלי מוביל.