היי
מה לדעתכם מחיר הוגן לאגחים לאור ההסדר המסתמן?
תודה,
יאן
היי
מה לדעתכם מחיר הוגן לאגחים לאור ההסדר המסתמן?
תודה,
יאן
כל מחיר מתחת ל-50 בהחלט שווה קנייה.
כמובן שיש לקחת בחשבון כי יש פה סיכון כי לא יאושר או לא יצא לפועל במתכונת הנוכחית, מעשית הערך לדעתי שווה בין 60-70, אך עוד ארוכה הדרך לתשלום ובהחלט הגיוני להניח כי בדרך עוד נראה הודעות שהשוק יפרש אותם כלשונם ויביאו לירידות.
סך הכל, כמי שהוסף את הניירות הנ"ל במחירים של מתחת ל- 40 אני מרוצה.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
בהחלט יכול להיות שבנקודה הסופית האגחים יהיו שווים יותר מ 50 אג' אך ע"פ ההצעה הנוכחית מדובר בתספורת של 45% (שווי המניות לדעתי הוא 0), מה שנותן שווי אגח של מתחת ל 50 אג'. בסיר להניח שעוד יהיו הצעות נוספות כמו כן מעניין האם תהיה אחידות בסדרות או קומבינה סטייל אפריקה.פורסם במקור על ידי אלון פיאדה
בקשר להערכת שווי של 60-70 צריך לזכור שהערך אינו נגזר משווי נכסים אלא רק מ "כבודו הציבורי" של תשובה. בניגוד ללבייב שרצה להישאר הבעלים של אפריקה לתשובה אין באמת בעיה לוותר על החברה. הבעיה היא שתשובה מבין שלמרות הזובור הציבורי שיחטוף במקרה של חדלות פירעון הוא עדיין הוא יוכל לגייס כספים לעסקיו האחרים דרך המוסדיים והציבור באין מפריע.
בקיצור יש פוטנציאל רווח גדול אך גם לא מעט סיכון, בהצלחה למחזיקים
ג.נ
מחזיק באגח ה'
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
זהו ניתוח worst case מוחלט.פורסם במקור על ידי gimani
קח בחשבון שלפני ההצעה הנוכחית שווי שוק החברה היה 75 מ'.
לאחר מחיקת 900 מיליון בחובות, אתפלא אם לא תסחר לפחות ב200-300 מ' (תלוי כמה תשובה יזרים ועם איזה חלק מהחברה הוא ישאר).
נחכה ונראה.
חברים,
להערכתי (ולא ביצעתי חישוב), יש פה גילוח של יותר מ-50%. אל תשכחו לדוג' שה-400 מ' אינו נושא ריבית כלל ופדיונו מתישהו שנהיה כבר עם הקטטר.
לעניין מחיר המניה, תחשבו על מלא משקיעים שמקבלים כל אחד כמה גרושים של מניות וכולם רצים למכור זאת בשוק.
אפשר לחשוב שאצל אי.די לבייב המנייה עלתה אחרי ההסדר לשווי של פי 3-4!!! רק בחלומות...
בקיצור, זוהי הצעת הסדר שהיא עלבון לחלטורה (ועוד בחסות פרופ' שלא יסכים לגילוח של 50% בשכ"ט).
בברכה,
אודי
לא קונה באגורה את הנייר העלוב הזה של האיש העלוב הזה לדעתי... מעדיף שירמו אותי במכולת על חלב בפיקוח ובמקום 5 ש"ח יקחו ממני 5.50 ש"ח, שם לפחות אני יודע בכמה גנבו אותי....ומיד. :mrgreen:
אמרו אותו הדבר על האגחים של אפריקה בזמנו וכולנו יודעים מה היה בסוף (והיה סוף טוב) - נכון שאין בכך הבטחות, אך במחיר נוכחי הסיכון (לדעתי) נמוך מהסיכוי. יהיה הסדר וגם אם בדרך המחיר בשוק עוד יכול להיות נמוך יותר המחיר הנוכחי מייצג רווח בסבירות גבוהה למשקיע...
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.