מתכון פוקצ'ה של מנחם

להכין פוקצ'ה פשוט מאוד.
לערבב 1 קילו קמח, חבילת שמרים של שימרית, רבע כוס שמן, 3 כפות סוכר, 1 כפית מלאה מלח, 1.5 כוסות מים לא קרים, חמימים, להתחיל בכוס ולאט לאט להוסיף מים לבצק, לפי הצורך, עד שמתקבל בצק רך ונעים שלא נדבק לידיים. ללוש הרבה – במיקסר- 6 דקות, ובידיים לפחות עשר דקות, רצוי רבע שעה-את הבצק, לחלק ל- 10 כדורים שווים בגודלם, לרדד עם המערוך, לעובי חצי סנטימטר בערך, לתבל במה שנראה לך, למרוח שמן על הבצק, להוסיף שמן, להוסיף ירקות, להתפיח, ואז להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, לשים בחלק הנמוך, התחתון של התנור את התבנית. לאפות עד להשחמה-צבע זהוב, ולא שרוף,
ב-ת-י-א-ב-ו-ן-.